Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Body neuhrály fotbalistky J. Hradce ani v Kaplici

 
pondělí, 23. října 2017, 16:05

V minulém kole měly fotbalistky Spartaku volný los. V dalším zápase pak v domácím prostředí z pozice třetího celku tabulky hostily devátý tým. Hráčky Jindřichova Hradce v této sezóně ještě neokusily vítězné opojení, a i proto byly favoritkami Kapličandy.

Domácí hráčky byly od úvodu o poznání aktivnější. Soupeřky se snažily o pozorné bránění, zhušťovaly prostor před vlastní šestnáctkou a domácím to dělalo problémy. Brankářku soupeře ohrožovaly spíše jen díky standardním situacím.

První příležitost měla domácí děvčata v minutě osmé po rohovém kopu. Po centru Matouškové nenasměrovaly míč mezi tři tyče Praizlerová s Vocedálkovou. O pár minut později zahrávala trestný kop z levé strany kapitánka Petříková. Střelou z úhlu rozvlnila jen boční síť. V šestnácté minutě Bartoníčková připravila příležitost pro Matouškovou, střelu po zemi zlikvidovala Lapková až napodruhé.

Obranný val překonaly Kapličandy ve 22. minutě střetnutí. Bartoníčková přesným pasem vyslala do nájezdu Moniku Pálkovou, která se dostala až před brankářku, a v koncovce si počínala na jedničku – 1:0. Na druhé straně poté pokoušela střelecké štěstí Šteflová, utažená střela z trestného kopu skončila jen v náruči brankářky Klomfarové.

Ve 27. minutě Vávrová přesným dlouhým pasem překopla obranu hostů a Zuzana Matoušková měla možnost postupovat sama na brankářku Lapkovou, kterou si ji podařilo překonat, a fotbalistky Spartaku měly rázem dvoubrankový náskok – 2:0.

Po půlhodině hry mohla vedení navýšit Pálková, ve vyložené šanci však balon netrefila ideálně. Na druhé straně se do střelecké pozice dostala z pravé strany Vorlová, ale i ona poslala míč jen do náruče kaplické brankářky. Netrvalo dlouho a z gólu se potřetí radovaly fotbalistky kaplického Spartaku. Před vápnem Praizlerová přiťukla balón Markétě Bartoníčkové a na povedenou ránu byla gólmanka Lapková krátká – 3:0.

Za nepříznivého stavu byly nuceny útočit i hráčky Jindřichova Hradce, ale Hronová z velkého úhlu jen vyprášila rukavice brankářce Klomfarové. Krátce před pauzou si Hronová vyměnila balon s Vorlovou, dostala se velice dobré střelecké pozice, ale střelu k tyči Klomfarová vytáhla na rohový kop.

Po změně stran zahrozila hostující Vorlová, branku Spartaku však netrefila. Co se nepovedlo hostům, podařilo se domácím. V 55. minutě zahrávala rohový kop Matoušková a hlavičkující Dagmar Vaňková povedeným a nefalšovaným koníčkem překonala brankářku Lapkovou – 4:0.

Po hodině hry mohly vedení domácích navýšit Praizlerová i Matoušková, ale ani jedna svým střeleckým pokusem míč mezi tři hostující tyče nenasměrovaly. V sychravém podzimním počasí s přibývajícími minutami hráčky obou celků vyhlížely závěrečný hvizd hlavního arbitra. Slibnou příležitost měla deset minut před koncem hostující Marková, v rozhodující chvíle ovšem podklouzla a míč skončil mimo. Neujaly se na druhé straně ani střelecké pokusy Stoklasové a Bartoníčkové.

Přesto se nakonec Kapličandy ještě jednou mohly ze vstřeleného gólu radovat. Po rohovém kopu Matouškové se ve vápně dostala k odraženému míči Dagmar Vaňková a hlavou míč usměrnila do branky hostujících hráček – 5:0. Hráčky kaplického Spartaku tedy naplnily předzápasové prognózy a do tabulky si připsaly tři body po pětibrankové výhře.  

FK Spartak Kaplice – TJ Sokol Jindřichův Hradec 5:0 (3:0)

Branky: 55. a 89. Vaňková, 22. Pálková, 27. Matoušková, 34. Bartoníčková. Rozhodčí: Šudoma. Bez karet. Diváků: 30.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Vocedálková, Matoušková, Praizlerová, Bartoníčková, Stoklasová, Petříková, Pálková. Střídaly Suchanová, Tošilová.

J. Hradec: Lapková – Dušková, Lehejčková, Peckertová, Hronová, Šteflová, Marková, Kadlecová, Sivá, Vorlová, Kocoňová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec