Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Duel fotbalistek Borovan a VS Plzeň skončil remízou

 
pondělí, 9. října 2017, 11:20

Za větrného počasí pokračovala o víkendu 7. kolem divize žen a do Borovan přijel tým ze západočeské metropole TJ Vodní stavby Plzeň. Domácí měli opět po několika zápasech více hráček na střídačce a chtěli odčinit neúspěch v minulém zápase v Hradišti. Zápas nakonec skončil spravedlivou remízou.

Domácí hráčky začaly zápas proti větru a první střelou se hned v 5. minutě prezentovala Jandová. Hostující hráčky zahrozily dvakrát v 9. a 11. minutě, Jiskrová však branku minula. To ve 12. minutě se už soupeřky radovaly. Šidvicová našla přihrávkou do vápna Valečkovou a na její zpětnou přihrávku za vápno si naběhla Troupová. Její střelu Procházková přes bránící hráčku neviděla a Západočešky vedly 1:0.

Domácí hráčky se rychle oklepaly, ale ve 14. minutě po přistrčení Hrubé na rozběhlou Benedovou zazvonila jen tyč za již překonanou Krákorovou. Už za dvě minuty Jandová vyslala do sóla Pečmanovou, ta ani nadvakrát Krákorovou nepřekonala. Vyrovnání měla na svých kopačkách Vonková ve 28. minutě po krásné přihrávce od Benedové, jenže trefila jen náruč Krákorové.

V dalších minutách se zastřelovala dvakrát Benedová, střely skončily nad brankou a opět v náruči Krákorové. Před poločasem přiťukla míč na vápně Vonková Jandové, míč ale šel opět jen vedle branky. Hostující hráčky měly šanci na zvýšení náskoku v samém závěru poločasu, Hrabákovou ale vychytala Procházková.

Ve druhém poločase se hra přelévala od vápna k vápnu, hostující fotbalistky chtěly zvýšit své vedení, ty domácí se snažily alespoň o vyrovnání. Brankové příležitosti se střídaly na obou stranách, diváci neustále povzbuzovali domácí hráčky a hnali je do útoku. Nejprve se v 61. minutě prezentovala křížnou střelou v tomto zápase velice aktivní Šidvicová, míč skončil vedle branky. V 68. minutě zahrávala Vonková rohový kop a střelu Jandové Krákorová vyrazila s námahou opět na rohový kop.

Za tři minuty se do míče za vápnem opřela hostující Šidvicová, Procházková byla na místě. Po jejím špatném výkopu se k míči dostala Peklová, pohrála si s domácí obranou a svůj únik zakončila jen střelou do tyče.

V závěru zápasu mohly oba týmy rozhodnout. Nejprve v 85. minutě se opět Šidvicová dostala do úniku, opět stálo při domácích štěstí, trefila jen tyč. Vyrovnání přišlo v 88. minutě. Sýkorová vybojovala míč u postranní čáry, krásnou přihrávkou našla do vápna nabíhající Benedovou, a ta se trefila rovnou z první – 1:1.

Hned po rozehrání se po odkopu domácí obrany uvolnila opět Benedová. Šla sama na branku, před vápnem byla faulována Hrabákovou jen za cenu žluté karty. Následoval přímý kop, Jandová však branku netrefila a zápas tak skončil dělbou bodů.

TJ Calofrig Borovany – TJ VS Plzeň 1:1 (0:1)

Branky: Benedová – Troupová.

TJ Calofrig Borovany: Procházková, Hrubá, Švarcová, Jandová, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Pečmanová, Horná, Vonková, Zemanová, Kubíčková, Kunová, Sýkorová

TJ VS Plzeň: Krákorová, Šidvicová, Jiskrová, Peklová, Valečková, Kabourková, Hrabáková, Troupová, Sládková, Hyťhová, Hanušová, Smejkalová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda