Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velký obrat ve druhé půli přinesl ženám Borovan další vítězství

 
pondělí, 25. září 2017, 17:36

Po dvou porážkách v řadě hráčky Borovan v ženské divizi opět naplno bodovaly. V duelu dvou rozdílných poločasů přetlačily díky vydařenému druhému dějství Jindřichův Hradec 5:2. Čtyřmi brankami zazářila Benedová.

Borovanské ženy hostily na svém stadionu v dalším kole divize žen fotbalistky z Jindřichova Hradce. Po dvou porážkách chtěly domácí hráčky zabrat a zabodovat, což se jim nakonec podařilo, ale nebylo to vůbec lehké. Domácí trenéři mohli vinou nemoci a zranění opět počítat pouze s dvanácti hráčkami, do branky musela nakonec i záložnice Procházková, po závěrečném hvizdu se ale domácí nakonec mohli radovat z vítězství.

Začátek zápasu začal pro Borovany dobře, už ve třetí minutě se před hostující branku dostala Benedová, trefila ovšem jen náruč Lapkové. Hostující hráčky se rozehrávaly v pomalejším tempu, v 8. minutě střílela nad branku Vorlová a ta samá hráčka si vše zopakovala v minutě 13. Hostující obrana se dostala do potíží v rozmezí 14. a 15. minuty, kdy nejdříve střílela z poza vápna Jandová, Lapková její střelu kryla, a Benedová následně minula branku.

Domácí diváci se poprvé radovali z branky v 18. minutě. Benedová zatáhla míč po lajně a přihrávkou našla nabíhající Sýkorovou na malém vápně – 1:0. Hostující hráčky se dočkaly vyrovnání ve 24. minutě. Sivá u lajny přetlačila Hornou, centrem našla Vorlovou a její tečovaná střela skončila za zády Procházkové – 1:1.

Hostující tým to nabudilo, lépe kombinoval, byl u většiny míčů dříve a domácí hráčky jako by nevěděly, co mají hrát. Navíc ve 33. minutě zahrávala Šteflová přímý volný kop z 25 metrů, navíc skoro u lajny, Procházková si ale vybrala slabší chvilku a míč jí propadl do branky mezi rukama – 1:2.

Domácí trenéři museli o přestávce v kabině zvýšit hlas, aby se neopakoval výkon z prvního poločasu. Domácí hráčky si slova trenérů zřejmě vzaly k srdci, protože hra se v druhém dějství úplně změnila. Nejdříve se ke střele v 47. minutě dostala aktivní Hronová a za dvě minuty ještě Vorlová, obě střely ale skončily vedle branky Procházkové.

Poté začali domácí více běhat, hrát více po zemi, napadali hostující rozehrávku hned v zárodku a následovali i brankové šance. V 52. minutě prošla do vápna Jandová, její střelu ale zastavilo břevno. V 58. minutě Jandová vyslala do brejku Fürstovou, její sólo skončilo ještě střelou mimo branku. Následoval odkop od hostující branky, ten zachytila Horná, přesnou přihrávkou našla nabíhající Benedovou a bylo vyrovnáno – 2:2. Neuplynuly ani tři minuty, Jandová před vápnem jen lehce přiťukla míč na Benedovou a její střela pod břevno znamenala vedení domácích 3:2. Za další tři minuty stoperka Tichá překopla hostující obranu a rozběhnutá Benedová opět nezaváhala, prostřelila Lapkovou a završila tak hattrick – 4:2.

Hostující hráčky se nemohly v této fázi zápasu vymanit z tlaku a pokud se dostaly k náznaku šance, domácí obrana si poradila. V 70. minutě se Benedová s míčem dostala až na velké vápno, míč přihrála k lajně volné Zemanové, naběhla si ke vzdálenější tyči, kde ji našel přesný centr a hlavou vsítila svou čtvrtou branku v zápase – 5:2. V závěru duelu se do šance dostala v 81. a 86. minutě hostující Kadlecová - v prvém případě netrefila branku a při druhém pokusu byla na místě Procházková. V závěrečných minutách se neprosadila ani Sýkorová ani Jandová, ale to už domácí nemuselo mrzet, protože po závěrečném hvizdu rozhodčího bylo jasné, že všechny body si do tabulky připíší domácí hráčky.


TJ Calofrig Borovany – TJ Sokol J. Hradec 5:2 (1:2) 

Branky: Benedová 4, Sýkorová – Vorlová, Šteflová.

Borovany: Procházková - Švarcová, Jandová, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Pečmanová, Sýkorová, Černá, Horná, Zemanová.

J. Hradec: Lapková - Dušková, Lehejčková, Šlapanská, Hronová, Kadlecová, Šteflová, Kocoňová, Plucarová, Vorlová, Sivá, Marková.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda