Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženy Borovan vstoupily do divizní sezóny výhrou 7:4 nad Protivínem

 
pondělí, 28. srpna 2017, 17:14

Ženy Borovan zahájily nový divizní ročník jasným vítězstvím 7:4 s Protivínem. Za stavu 6:2 udělala v poslední šestiminutovce z duelu lehké drama hostující Králíková, ale ani její dvě „last minute“ branky na body hostujícím hráčkám nestačily.

V prvním podzimním zápase nového ročníku divize žen přivítaly v sobotním dopoledni domácí fotbalistky soupeřky z Protivína. Domácí hráčky byly na zápas po dlouhé pauze natěšené a chtěly začít nový ročník vítězně. Trenéři Borovan stále nemohou počítat se zraněnou brankářkou Tomšů a také se stoperkou Kándlovou. Naopak svůj první zápas odehrály nové tváře Simona Jandová a Klára Hrubá a obě se navíc zapsaly na listinu střelců.

Borovany začaly zápas lépe, Benedová se v první minutě jen zastřelovala, ve druhé minutě už trefila břevno a z následné dorážky Procházková tyč. Z vedení v zápase se v 6. minutě ale naopak radoval Protivín. Po rohovém kopu a chybě brankářky Kunové míč za brankovou čáru dorazila Ambrožová - 0:1. Domácí měli nadále více ze hry, ale z mnoha pokusů stojí za zmínku jen střela Jandové vedle branky. To hosté byli produktivnější a ve 20. minutě po nedorozumění domácí obrany na polovině hřiště hostující Pečená své sólo zakončila přesně – 0:2.

Borovany se rychle oklepaly a už za pět minut se míč po rohovém kopu odrazil na vápno k volné Jandové a její krásná střela znamenala snížení na 1:2. Štěstí stálo při domácí brankářce v 32. minutě, kdy Procházková trefila nejdříve jednu tyč a po odrazu i tu druhou. Domácí se vyrovnání dočkali ve 36. minutě. Benedová si naběhla na přihrávku od Procházkové a tentokrát se už nemýlila – 2:2. Za dvě minuty už borovanské dívky v zápase vedly – stoperka Vyslužilová si udělala výlet a střelou pod břevno překlopila stav na 3:2. Diváci se další branky dočkali ještě do poločasu. Benedová zatáhla míč po lajně a před brankou našla nabíhající Vonkovou, jejíž dorážka do prázdné branky znamenala poločasové vedení 4:2.

Druhé dějství se odehrávalo více mezi vápny, na obou stranách vázla kombinace, míče se spíše jen nakopávaly dopředu, takže i šancí bylo poskrovnu. Za zmínku stojí jen sólo Pečené v 67. minutě, při němž se skvěle předvedla domácí brankářka Kunová, když reflexivně vyrazila její střelu i následnou dorážku. Domácí příznivci se v závěrečné dvacetiminutovce dočkali ještě pěti branek - jako by obě mužstva hrála bez obran.

V 70. minutě se po dobré kombinaci domácích dostala do sóla Vonková a opět zakončila přesně – 5:2. V 75. minutě našla Jandová přesnou přihrávkou do vápna nabíhající Benedovou, její zakončení znamenalo zvýšení na 6:2. Šest minut před koncem se hosté střelou Králíkové pod břevno postarali o snížení na 6:3. Hosté zápas ještě více zdramatizovali v 89. minutě. To se po rohovém kopu z hranice vápna krásně trefila pod břevno Králíková – 6:4. Odpověď domácích ale byla bleskurychlá – hned po rozehrání vyslala Jandová do sóla Hrubou a její branka zpečetila vítězství domácích na 7:4.


TJ Calofrig Borovany – TJ Platan Protivín 7:4 (4:2)

Branky: Benedová 2, Vonková 2, Jandová, Vyslužilová, Hrubá – Králíková 2, Ambrožová, Pečená.

Borovany: Kunová - Hrubá, Jandová, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Vyslužilová, Vonková, Procházková, Horná, Zemanová, Švarcová, Pečmanová, Gubániová, Klimentová.

Protivín: Mikulenková - Mrázová, Vítovcová, Kubíčková, Bártová, Vlková, Králíková, Pečená, Ambrožová, Dokoupilová, Petrnoušková, Kolešová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda