Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výkony Protivína měly sestupnou tendenci. Na odchodu je Moravec

 
pondělí, 11. prosince 2017, 18:58

První polovina podzimu vyšla protivínským fotbalistům na jedničku. Televizní střetnutí s Hlubokou odehráli ve velké pohodě, po výhře v Čimelicích se vyhoupli na druhé místo. Po domácím debaklu a jediné ztrátě na hřišti U Obory s J. Hradcem ještě stačili získat skalp první Želče, ale pak střídali lepší okamžiky se špatnými. Výsledkem bylo přezimování na šesté příčce. Trenér Juraj Kobetič cítí, že mužstvo mohlo získat víc než 26 bodů.

Přezimujete na šestém místě. Jak jste spokojen s podzimní částí sezony?
Jsme i nejsme spokojeni. Po dobrém vstupu do soutěže náš herní projev postupem času měl sestupnou kvalitu. Poslední zápasy jsme odehráli vůlí. Šesté místo není špatné, ale mužstvo mělo navíc.

Co vám chybí k úplné spokojenosti?
Vždy je co zlepšovat a my se musíme vrátit k poctivé práci na tréninku, tam máme velké mezery.

Diametrální rozdíl byl ve výkonech na domácím hřišti a venku, kde jste získali jen pět bodů.
Bývávalo to opačně, klukům se nehrálo doma dobře a jsem rád, že doma se cítí silní. Venkovní utkání jsme odehráli většinou bez klíčových hráčů, ale i tak jsme měli být nebezpečnější. Nastavení hráčů do zápasů zřejmě nebylo správné a budeme muset najít cestu.

Ne všechny zápasy se vám ale povedly, že?
Odehrát šestnáct utkání v největší kvalitě je těžké. To dokážou jen silná mužstva. Nám se nepovedl nejvíc zápas v Nové Včelnici. Výsledkově domácí utkání s J. Hradcem. Prostě nebyl dobrý den.

Který zápas byl z vašeho pohledu nejlepší?
Nejlepší zápasy jsme odehráli na začátku soutěže, do 6. kola to bylo v pořádku, pak jsme nabrali opačný směr.

Bratři Vorlové, zkušení Prášil a Moravec. Byli hlavními tahouny mužstva?
Zařadil bych mezi ně i gólmana Hanuse. Absence Prášila a Moravce v některých utkáních byla na výkonu mužstva znát.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Můj dojem je ovlivněný našimi zápasy. Neodehráli jsme tak kvalitní zápasy jako v podzimní části loňského roku. Soutěž je vyrovnaná a každý může porazit každého. Padalo hodně branek a hodně zápasů skončilo divokým skóre. Takže myslím zajímavá soutěž.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Nahoře žádné překvapení, dvě silná a kompaktní mužstva, která jsou na čele právem. Překvapení je postavení Milevska, když jsme s nimi hráli ve 3. kole, tak jsem myslel, že budou letos nahoře. Dolů nepatří, ale proč to tak je, vědí nejspíš nejlíp oni.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Jednu osobnost mám v týmu. J. Vorel patřil k tahounům našeho týmu. V soutěži je spousta výborných hráčů a dělají kvalitu soutěže. Střelci Dudek, Tauber, líbil se mi projev Pomejeho, tah na branku Miklase, přehled v obraně O. Kosobuda a určitě jsem na spoustu hráčů zapomněl.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Příprava začne 15. ledna a osvědčený model ještě ponecháme. Turnaj na Hluboké, soustředění v Loučovicích a tréninky v domácím prostředí.

Kolik sehrajete přípravných zápasů a s kým?
Všechny budou v rámci turnaje na Hluboké, nechceme hrát víc, nemáme tolik hráčů, abychom je protočili, a chceme, ať mají hlad po fotbale na začátku jara.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Zatím počítáme ztráty. Skončil Moravec a Hála oznámil snížení četnosti svého působení z rodinných důvodů. Určitě někoho přivedeme, musíme, ale jisté zatím není nic.

S jakými plány půjdete do jara?
Obhájení 6. místa bude těžký úkol, musíme se vrátit k tréninku a pilně a neustále pracovat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle