Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cíl je, aby se Honza dostal do pohody a bavilo to jeho i nás, přeje si trenér Chotovin Dušan Mendel

 
úterý, 3. října 2017, 11:45

Jan Šimák (38) je v současnosti největší známou osobností na krajských trávnících. Čerstvá posila Sokola Chotoviny v I. B třídě odehrála v minulém nabitém týdnu první dva zápasy. „V jeho věku je fotbal spíš o dobré pohodě a fajn partě. A obojí v Chotovinách můžeme nabídnout,“ říká o něm v rozhovoru trenér Dušan Mendel.

Do čtvrtečního utkání v Ratibořských Horách jste šli poprvé s Janem Šimákem. Jak se vám ho povedlo získat?
S Honzou se známe odmalička, pochází sice z Mezna, ale v Chotovinách s námi často kopal do míče na plácku u bytovek nebo na hřišti a už tehdy nás převyšoval. Jezdil do rodiny Jaroslava Němce a s nimi je v kontaktu dodnes. Jarda byl také prostředníkem v jednání, slovo dalo slovo a domluvili jsme se, že Honza zkusí oprášit kopačky v Chotovinách.

V Chotovinách nehraje jen fotbal, má tam i zaměstnání?
Honza bydlí zase zpátky v táborském regionu a pracuje v Plané nad Lužnicí.

Do mateřského Mezna ho nelákali?
S nedalekým Meznem máme velmi dobré vztahy, ale po pravdě nevím, to je spíš otázka na Honzu. Možná chtěl hrát krajskou soutěž, Mezno je v okresním přeboru.

Sám Šimák chce hrát fotbal už jen pro radost?
Je u nás krátce, všechno jsme ještě probrat nestihli. Ale cítím, že fotbal bere s nadhledem, přece jen mu bude za chvíli 39 let a v tomhle věku je fotbal spíš o dobré pohodě a fajn partě. A obojí v Chotovinách můžeme nabídnout. 

Jakou roli jste mu svěřil?
Poslal jsem ho do útoku, vždycky rád dával góly a hladový je stále. V Jistebnici si připsal první gól v dresu Chotovin a věřím, že další ještě přijdou. 

Podal očekávaný výkon?
První zápas v novém týmu je vždycky těžký, ať hrajete Bundesligu nebo okres. Nové prostředí, nová soutěž, noví spoluhráči. Navíc Honza pár měsíců fotbal vůbec nehrál. Potřebuje víc nabrat fyzičku, ale jinak to má pořád v noze, to se nezapomíná. Takže krytí balónu, rychlá klička, přehled a rána jako kůň, to všechno tam je. Taky se v prvním zápase hned dostal do tří dobrých šancí, umí si najít správné místo i čas, prostě Pan fotbalista. 

Absolvoval s vámi tréninky?
Domluvili jsme se velmi narychlo, vlastně stihl jen jeden trénink a ve čtvrtek už se hrálo v Ratibořských Horách. A v sobotu v Jistebnici. Takže zatím nic nevynechal. Má chuť, za což jsem rád.

Není ho do I. B třídy škoda? Takovou posilu vám budou ostatní týmy asi závidět…
Je pravda, že trochu humbuk kolem Honzy je, přece jen to byl jeden z největších talentů českého fotbalu posledních let, podle mnohých expertů spolu s Rosickým možná vůbec největší. A v našem regionu je stále za velkou hvězdu a spousta lidí ho zná. Zatím řešíme pouze současnost. Cíl je, aby se Honza dostal do pohody a bavilo to jeho i nás.    

Přestup z Horního Jiřetína jste upekli v minulém týdnu, ale nastoupil až teď. Neměl čas?
Taková byla domluva, že Honza začne v Ratibořských Horách.  

Jak se na jeho premiéru těší chotovinští fanoušci?
Má za sebou dva zápasy, ale je pravda, že oba venkovní. Domácí premiéra ho čeká až teď v sobotu. Ale naši diváci už ho v akci viděli. Máme velmi aktivní fanoušky, jezdí s námi ve velkém počtu i na venkovní zápasy.

Okupujete na nováčka lichotivé páté místo. Panuje s první polovinou podzimu spokojenost?
Zatím spokojení být můžeme. Mladí kluci si rychle zvykli na vyšší soutěž, tým doplňují zkušení mazáci a myslím, že tenhle mix zatím funguje velmi dobře.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Míša Blovská