Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Štohanzl: Moje dojmy ze hry Táborska jsou jednoznačně pozitivní

 
pondělí, 21. srpna 2017, 14:58

Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník Jan Štohanzl má za sebou první zápas v dresu Táborska proti Příbrami. Na hřišti bylo vidět, že nová posila, která nastoupila desetkrát za Slavii Praha, má velké zkušenosti, že má za sebou evropské zápasy, ale ani ona nezabránila domácí porážce 0:2.

Jak se uskutečnil váš rychlý příchod do Táborska?
Bylo to takové zamotané. Potkali jsme se s trenéry Táborska na fotbale v Příbrami. Měl jsem původně začít trénovat v Příbrami. Bavili jsme se, co a jak mám. Na tribuně vznikl prvotní kontakt.

Pak jste se ale rozhodl pro Táborsko. Proč?
Už na tom zápase jsem jim říkal, že bych chtěl co nejdříve hrát a že bych chtěl smlouvu třeba jen pro podzimní část. Pak bych se pokusil ještě dostat ven. V tom mi vyšlo Táborsko vstříc.

Roman Nádvorník si vás přivedl, abyste pomohl mladému mančaftu, protože tady došlo k výraznému omlazení. Jaké jsou vaše první dojmy ze hry týmu?
Moje dojmy jsou jednoznačně pozitivní. Tým, ač je mladý, tak mu trenér vštěpuje kombinační hru, která má kvalitu. Bylo to vidět i v zápase proti Příbrami, kterou jsme přehrávali. Příbram si vlastně nevytvořila žádnou šanci, až v závěru poločasu nás potrestala ze standardky. Bohužel nám dal gól nejmenší hráč na hřišti, to je porušení principu zodpovědnosti, to se nám nemůže stávat. Takhle se Příbram dostala do hry. Druhý poločas nám rozhodčí odpískal nesmyslný faul, hráč Příbrami by ani neměl balon. To bylo hrubého ovlivnění zápasu, rozhodčí věděl, že to Grajciar umí kopat. Z druhé nešance nám Příbram dala druhý gól. My kdybychom hráli tři hodiny, tak bychom gól nedali.

Šancí mělo Táborsko skutečně dost. Škoda…
V prvním poločase jsme šli sami na gólmana a měli jsme tam i další příležitosti. Bohužel nám to tam nespadlo. Klobouk dolů před Příbramí, že s takovým výkonem nás porazila (ironický úsměv).

Jak jste se cítil na hřišti vy osobně, dostal jste prostor 70 minut?
Cítil jsem se dobře s tím, že jsem před zápasem byl s mužstvem první týden. A tři týdny jsem nehrál, maximálně poločas. Myslím si, že to půjde nahoru.

Příští utkání čeká na tým už v úterý 22. srpna na půdě favorizované Opavy. Co vy na to?
Opava potvrzuje, že jde za postupem, dává hodně branek. Už minulý rok to potvrdila v poháru, když vyřadila čtyři ligové mančafty. Mužstvo je dlouho pohromadě, navíc ho trochu posílili. My tam nemáme co ztratit, možná je to sci-fi, ale fotbal je takový. Potřebujeme mít trochu štěstí, které měla Příbram. My jsme hráli, ale nedávali góly. Jinak si myslím, že bychom ji porazili. To samé se může stát v Opavě.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle