Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FK Olešník: Sbírat body hned od začátku

 
sobota, 12. srpna 2017, 08:14

O tom, co dokáže udělat s celou sezonou nepovedený vstup do soutěže, se Olešničtí přesvědčili na vlastní kůži vloni. Po předchozím výtečném 4. místě se strachovali o záchranu. Teď se chtějí na začátek soutěže zaměřit a bodovat hned v úvodu krajského přeboru. S kapitánskou páskou už neuvidíme na trávníku Romana Chlumeckého (40), ale na střídačce nebude chybět.

Romane, prý jste v olešnickém áčku definitivně skončil. Co je na tom pravdy?
Během jara jsem usoudil, že to přenechám už mladším. Věk nezastavíš. (smích) Domluvili jsme se, že budu vypomáhat Láďovi Táborskému jako asistent a postupně přičichnu k trenéřině. Pokud mě to nějakým způsobem chytne, to se uvidí časem. Když budu mít čas a chuť, tak si půjdu zahrát se Zdeňkem Hrdinou za béčko okresní přebor.

Nastaly v hráčském kádru nějaké změny? Co říkáte na adresu nových hráčů?
Po minulé sezoně pár změn v kádru proběhlo. Odešel Radim Štos do Rakouska a Pavel Jirkovský se vrátil zpátky do Netolic. Nově přišel mladý defenzivní hráč Daulet Nygmet (Kazachstán) z dorostu SKP ČB, který v ČR zároveň studuje. V přípravě se jevil velmi dobře. Chtěli jsme ještě posílit útok, ale bohužel po naší generálce v Č. Krumlově si to dva útočníci rozmysleli. Tomáš Houska se vrátil zpět do Olympie Týn a Tomáš Musil z dorostu Písku dal přednost divizi před KP. Ještě máme v hledáčku jednoho hráče do základní sestavy, ale ten se rozmyslí během srpna.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy a výsledky?
Letní příprava proběhla klasicky v Olešníku. Nabouralo nám to pár dovolených nebo menší zranění hráčů, ale myslím si, že kluci k tomu přistoupili celkem zodpovědně. Výsledky v přípravě nejsou až tak moc důležité. Hlavní jsou mistrovská utkání a ty jsou o něčem jiném. Poslední dva zápasy s Týnem a Č. Krumlovem už byli z naší strany celkem slušně odehrané.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Určitě bychom nechtěli zažít podzim jako minulou sezonu. Myslím si, že hodně napoví prvních pět kol. Chtěl bych hrát lepší polovinu tabulky, páté až osmé místo. Věřím tomu, že když nám dlouhodobě z kádru nikdo nevypadne, tak je to v našich silách.

ZMĚNY V KÁDRU

Přišli: Daulet Nygmet (SKP ČB).

Odešli: Radim Štos (Rakousko), Pavel Jirkovský (Netolice), Roman Chlumecký (B-tým).

SOUPISKA

Brankáři: Miroslav Jirkal, Jan Studnička

Obránci: Martin Nýdl, Daulet Nygmet, Dominik Heller, Michael Studnička, Martin Šahajda, Josef Fořter

Záložníci: Martin Šíma, Marek Pomeje, Luboš Červenka, Michal Rabiňák, Slavomír Vařák, Jiří Dráb, Jan Kříž

Útočníci: Lukáš Dudek, Miroslav Tressl

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Ladislav Táborský. Asistent trenéra: Roman Chlumecký. Vedoucí mužstva: Josef Pícha.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle