Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rozdíl v kvalitě byl znát, říká Jiří Vlček po vysoké porážce se Spartou

 
úterý, 5. prosince 2017, 09:25

Na Strahově se proti vysokému favoritovi představili mladíci českobudějovického Dynama a dá se říci, že podle očekávání neuspěli. Juniorka pražské Sparty okupuje druhou příčku, zatímco Jihočeši jsou předposlední. To se nakonec projevilo nejenom na hře, ale i na konečném výsledku závěrečného střetnutí podzimní sezony.

Na umělé trávě a za nevlídného počasí drželi svěřenci trenérů Romana Lengyela a Jiřího Vlčka do 12. minuty, kdy se po chybné přihrávce se ve skrumáži prosadil Daniel Köstl. Ještě před tím se několikrát vyznamenal gólman Dynama Luksch, který měl ostatně dost práce po celý zápas, a rozhodně mu na větrném Strahově zima nebyla.

Po půlhodině se děly věci. Po rychlém brejku Martin Matoušek překonal Luksche. Ovšem hned po rozehrávce od středového kruhu vyslal Pařízek diagonálu k Martinu Lindákovi, a ten s přehledem přehodil gólmana Bačkovského. A aby toho nebylo málo, o dvě minutky později už to bylo zase o dvě branky. Po rohu Jihočeši špatně vykryli prostor a David Březina vrátil domácím dvoubrankový náskok – 3:1. Tak skončil i první poločas.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, navíc když musel střídat po zdravotních potížích Tomek. A sparťané na hřišti dominovali. Hra mladíků v rudých dresech občas připomínala báčko a skóre na kontě Jihočechů stále narůstalo. Ukazatel skóre se nakonec zastavil na číslovce šest a Jihočeši si odvezli porážku 1:6.

Jiří Vlček, asistent trenéra Dynama: „Domácí svoje postavení v tabulce dokazovali hned od začátku a jejich tlak jsme vydrželi jenom víc jak deset minut. Rozdíl v kvalitě byl znát. Někteří naši hráči mají své limity, na rozdíl od sparťanů, kteří si zápas užili. Ale abych nebyl zase tak pesimistický, musím vyzvednout výkon Luksche, díky němuž jsme neinkasovali víckrát. Absolutorium zaslouží Krejčí, vidět bylo i Lindáka, nebo Pařízka.“


AC Sparta Praha - SK Dynamo Č. Budějovice 6:1 (3:1)

Branky: 12. Köstl, 36. M. Matoušek, 39. Březina, 59. Špaček, 63. Traoré, 87. Čajkovský – 37. Lindák. Rozhodčí: Severýn – Myška, Vitner. Bez karet. Diváků: 50.

AC Sparta: Bačkovský – Sváta, Březina (74. Tasić), Köstl, Čmelík – Špaček (74. Umeh), Mareček (63. Boula), Matoušek, Traoré (74. Ibrahim) – Dao (63. Čajkovský), Čapek. Trenér Michal Horňák.

SK Dynamo: Luksch – Krejčí, Jáša, Dolejšek – Lindák (77. Collin), Škoda, Pařízek, Kalousek – Tomek (46. Fišer) – Šplíchal (67. Kubata) – J. Matoušek. Trenéři Roman Lengyel, Jiří Vlček.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Libor Matoušek