Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama nezachytila nástup posílené Mladé Boleslavi

 
pondělí, 16. října 2017, 20:30

Budějovická juniorka se po reprezentační přestávce představila v Mladé Boleslavi, která atakuje špici tabulky a s několika hráči ligového kádru byla pro Dynamo příliš velkým soustem.

Domácí se posílili o ligisty Takácse, Mareše, Levina a Vukadinoviće a od prvních minut si vytvořili výraznou převahu, kterou korunovali třemi rychlými góly. Po vyšachování obrany otevřel skóre už ve 4. minutě agilní Mareš, za tři minuty našel Kopa zpětnou přihrávkou Komárka, který zamířil přesně k tyči. Boleslavský uragán završil po Marešově kolmici Vukadinović. Ve 28. minutě vyslal Mareš do brejku Nováka, který propálil Luksche a přidal čtvrtou trefu.

„Nastoupili jsme na hřišti favorita bez jediného druholigového pendla, na rozdíl od domácích. Tam se objevil v sestavě třeba Vukadinović a další. Bohužel jsme vůbec nezachytili začátek, když jsme už po deseti minutách prohrávali o tři góly. Prakticky bylo o osudu zápasu rozhodnuto, zvlášť když do poločasu přidali domácí ještě jeden zásah. Takový stav se těžko otáčí s vyrovnaným soupeřem, tím spíš s takhle nabitým týmem,“ uvedl Jiří Vlček, asistent trenéra Romana Lengyela.

Druhý poločas se dohrával jen z povinnosti. Budějovičtí trenéři provedli v sestavě tři změny. „O přestávce jsme vystřídali gólmana Luksche, na obdržených gólech neměl žádnou vinu. Proto jsme ho raději šetřili a nasadili Coufala. Do hry jsme poslali i další hráče a naše hra se zlepšila. To samé provedli o domácí, ale pendlové hráli až do konce,“ uvedl Vlček.

Šance se střídaly na obou stranách. Několikrát zahrozil Matoušek, R. Kadlec nastřelil v dobré pozici jen tyč. „Vytvořili jsme si několik příležitostí, ale nedali. Naopak jsme my inkasovali popáté,“ litoval zahozených šancí na korekci nepříznivého výsledku. Po akci Vukadinoviće s Marešem zvýšili Středočeši na 5:0. V 67. minutě se Jihočeši dočkali čestného úspěchu. „Po našem úniku domácí faulovali Matouška a Rosťa Tomek střelou přes zeď překonal domácího brankáře,“ vylíčil Jiří Vlček jedinou branku Dynama v pondělním střetnutí, v němž si zahráli i všichni náhradníci.

V nadcházejícím programu Juniorské ligy přivítá Dynamo v pondělí 23. října 2017 od 13 hod. Viktorii Plzeň. 


FK Mladá Boleslav U21 – SK Dynamo Č. Budějovice 5:1 (4:0)

Góly: 4. a 56. Mareš, 7. Komárek, 12. Vukadinović, 28. Novák – 67. Tomek. Rozhodčí: Severýn – Arnošt, Petřík. ŽK: 0:1 (Krejčí). Diváci: 75.

Dynamo U21: Luksch (46. Coufal) - Krejčí, Kočí, Škoda (46. Kapuscinský), Dolejšek (46. Viktor Kadlec) - Tomek, Hála - Kryštof Kadlec (61. Fišer), Rostislav Kadlec (80. Collin), Chylík - Matoušek.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto fkmb.cz