Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku přivezla z Prahy další body

 
úterý, 3. října 2017, 09:14

V dalším předehrávaném kole ligy staršího dorostu zajížděli hráči FC Písek U19 na hřiště Viktorie Žižkov a po dvou prohrách chtěli opět bodovat a udržet se v horních patrech tabulky. To se jim po velmi dobrém výkonu podařilo a přivezli k Otavě zasloužené vítězství.

Hostům se povedl vstup do utkání. Byli velmi aktivní, měli často míč na svých kopačkách a vytvářeli si zajímavé situace před domácí brankou. Po několika neúspěšných pokusech udeřilo již v 9. minutě, kdy Sedláček získal míč ve středu hřiště, posunul ho na Blažka a ten nádhernou kolmicí poslal mezi domácí stopery Adama Kasíka, který se nemýlil - 0:1.

Nadále měli Písečtí více ze hry. Obrovské šance na zvýšení náskoku však zahodili Blažek a Kulík a Kasík trefil jen tyč. Několik slibných situací vyřešil domácí gólman. Na druhé straně Písek několikrát podržel Váverka v brance, když kryl nebezpečné střely Žižkova po rychlých brejcích.

Do druhé půle vletěli domácí se snahou otočit vývoj utkání a hned ve 48. minutě po rychlé akci srovnali stav na 1:1. Nadále se hrál velmi kvalitní zápas s pěknými momenty na obou stranách, gólmani však své týmy drželi. Již se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů a rozhodnou penalty, ale přišla 80. minuta a trestný kop hostí ze středového kruhu. Hosté zariskovali a poslali do šestnáctky domácích vysoké zadáky. Viták dobře nacentroval, nejlépe se ve vzduchu orientoval obránce Lukáš Němeček a hlavou krásně přeloboval domácího brankáře - 1:2.

V závěru utkání se snažila Viktorka o vyrovnání. Do šestnáctky hostí létaly nebezpečné centry, ale koncentrovaná obrana Písku v čele s gólmanem Váverkou všechny situace ustála.

Trenér FC Písek U 19 Rostislav Grossmann: „Utkání mělo velmi dobrou úroveň a nám se povedla hlavně první půle. Ta byla z naší strany skutečně kvalitní. Bohužel jsme dali pouze jednu branku a to se nám hned po přestávce vymstilo. Domácí srovnali a vypadalo to na remízu. My jsme ale lépe zvládli závěr a dokázali vstřelit rozhodující branku. Odvedli jsme dobrý týmový výkon a za to je třeba hráčům poděkovat."


FK Viktoria Žižkov - FC Písek 1:2 (0:1)

Branky: 48. Livora - 9. Kasík, 80. Němeček. Rozhodčí: Dobrý - Mesežnikov, Heinzel. Diváků: 120.

Sestava FC Písek: Váverka - Němeček, Viták, Kulík, Jiskra - Petřík (90. Řežábek), Sedláček (33. Říha), Hrala, Sigmund - Kasík (86. Dan), Blažek.

Napsal(a) FC Písek