Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctku Písku čeká jarní záchranářská mise

 
středa, 30. listopadu 2016, 17:22

Podzimní část České ligy dorostu přinesla píseckému celku do devatenácti let pouze dvanáct bodů do tabulky a místo uzavírající soutěžní peloton. Jak viděl první polovinu ligy trenér staršího dorostu Jindřich Dejmal? A na čem bude tým v zimě pracovat?

Jak byste zhodnotil podzim, po jehož skončení je jasné, že jarní část bude především o honbě za záchranou? Kde hledat příčiny takového výsledku?
Chtěli jsme tři body v posledním utkání s Chrudimí k tomu, abychom byli spokojeni. Přebrali jsme mladé mužstvo, které hrálo o soutěž níž. Pro kluky byl průběh České ligy dorostu hodně těžký, protože nastupovali proti hráčům i o rok a půl starším, což je na hřišti samozřejmě znát. Týmy, proti kterým nastupujeme, mají v kádru i pět či šest kluků ročníku narození 1998. My také máme tři hráče ročníku 1998, ale z toho jsou dva brankáři a třetí neustále zraněný, tudíž je mezi námi a soupeři znatelný rozdíl. Chtěli bychom se zachránit už kvůli udržení sportovního centra mládeže. Pokud by se nám to povedlo, tak toto mužstvo bude příští rok pohromadě a už bude mít zkušenosti z této soutěže a bude silnější. V předchozím ročníku skončili kluci třináctí o soutěž níž a nyní se musejí popasovat s ČLD. Chybí tady kostra těch starších hráčů.

Po úvodních dvou porážkách jste přeskupil řady a přišly dvě výhry a také herní projev týmu vypadal nadějně. Proč vítězná vlna nepokračovala dál?
Mohli jsme mít klidně o šest nebo devět bodů víc, kdybychom proměňovali to, co jsme proměnit měli. Hráli jsme výborný fotbal například doma proti Jablonci, který je dneska na předních příčkách tabulky. Ale na druhou stranu jsme jeli například do Tábora, měli jsme strach a místo toho, abychom vyhráli 3:1, tak jsme tímto výsledkem prohráli, protože jsme nedokázali skórovat z vyložených šancí. V určitých částech zápasů jsme byli vyrovnaným soupeřem i mnohem lepším týmům. Potřebovali jsme možná trochu víc štěstí, ale především nám chybí zkušenosti. V posledních několika duelech navíc absentovali naši brankáři. Vyhrát se Slavií nebo s Jabloncem, by samozřejmě bylo hezké, ale my musíme vyhrávat především s celky kolem nás.

Kdy začínáte s přípravou a na co se hráči během zimních měsíců mohou těšit?
Víme, co chceme dělat. Začínáme 6. ledna. Máme domluveno soustředění ve Skalné, kde hráči dostanou zabrat. Přišel jsem k týmu o měsíc později, takže jsem o něm věděl málo, ale je fakt, že všechno stojí na zimě. Se Skalnou, kde je k dispozici dobré zázemí pro trénink venku i v hale, máme zkušenosti a já věřím, že když kluci pořádně natrénují a pak budou mít i trochu toho pověstného štěstí, tak jim to zvedne sebevědomí a zvládneme to. Je před námi ještě sedmnáct zápasů, což je pořádná porce možných bodů.

Napsal(a) Petr Brůha/FC Písek | Foto Jan Škrle