Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DG303 triumfovalo ve Vodňanské lize počtvrté v řadě

 
středa, 22. února 2017, 15:55

Poslední kolo Vodňanské ligy 2016/2017 přineslo nejen přímé souboje o nejvyšší příčky, ale shodou okolností také o všechna zbývající místa mimo nejlepší čtyřku. Sezonu nakonec zachránili Oranjes, kteří proti nováčkovi Seš-losti vybojovali 5. místo. Z poslední příčky utekla 4 vteřiny před závěrečnou sirénou Sokolská louka a odsunula na ní 5 Samyc. Kapři prohráli s Vodňanskou drůbeží a tím bylo rozhodnuto o pořadí na 5. - 10. místě. Třetí příčku pak pro sebe urval Chill, který rozstřílel Mexico a ve finále potvrdilo nadvládu z posledních let DG303. S Otroky si poradilo také ve finálové odvetě a na vodňanské palubovce kraluje už čtvrtým rokem v řadě.

O umístění (5. – 10. místo)

Seš-lost – Oranjes 2:4 (0:2)

Branky: Marek, Moudrý – Polanský M. 3, Kouba. ŽK: Želízko, Novák P. – Zlatohlávek, Polanský O., Madar.

Seš-lost: Dušek - Marek, Moudrý, Želízko, Novák P, Hoffman, Hubáček, Koloušek.

Oranjes: Polanský O. - Dohnal, Kouba, Zlatohlávek, Polanský M., Petřík, Hoffmann, Madar, Novák K.

Přímý souboj o 5. místo byl započat v pozvolném tempu a převážně se hrálo uprostřed palubovky. Postupem času se však do lepších příležitostí dostávali Oranjes, ale dokázali z nich vytěžit jen dvě branky. V závěru prvního poločasu začali být nebezpeční i Seš-lost, ale bez efektu. Do druhé půle ovšem vstoupil nováček výborně a rychle se mu podařilo vyrovnat. V této fázi hry nad soupeřem i mírně dominovali, avšak skóre se navýšilo po rychlém brejku na druhé straně. To mladíky trochu znervóznělo a inkasovali znovu. Závěr zápasu si již Oranjes pohlídali a vystřídali Seš-lost na 5. místě, o které je mohla připravit pouze výhra Kaprů.

5 Samyc – Sokolská louka 4:5 (3:3)

Branky: Andres Dan. 2, Šulc S., Roučka – Machnyk 2, Kapusta R., Faktor, Brůžek Jin. ŽK: Roučka (5 Samyc).

5 Samyc: Plojhar - Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan, Šulc J., Kopecký

Sok. louka: Babický - Brůžek Jin., Faktor, Kapusta M., Machnyk, Liška M., Kapusta R., Mach, Schánělec

Vzájemný zápas o předposlední flek začaly lépe Samyce, které poslal do vedení sváteční střelec Roučka. Moc času neuběhlo a Sokolíci vyrovnali. Avšak Samyce byly stále nebezpečnější a vedení opět dokázaly strhnout ve svůj prospěch. Na to ale soupeř našel velice rychlou odpověď. Do poločasu se tato situace opakovala ještě jednou a do pauzy se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu. Druhý poločas byl velmi vyrovnaný a oba brankáři drželi týmy ve hře. Čas se už blížil k závěrečné siréně a výsledek byl stále nerozhodný, což hrálo do karet Samycím. Ale hraje se až do posledních vteřin a závěrečný pokus Sokolíků o překonání brankáře vyšel po tečované střele 4 vteřiny před koncem. Sokolská Louka tak poskočila na předposlední místo a bohužel díky smolnému konci zbylo poslední místo na tým 5 Samyc.

FC Kapr – Vodňanská drůbež 3:6 (0:1)

Branky: Kašpar, Štěch, Konvička – Vlášek 2, Urban 2, Šácha, Valenta. ŽK: Konvička (FC Kapr).

FC Kapr: Tondr - Kašpar, Štěch, Valta, Staněk T., Calta, Turek P., Brůžek Jak., Konvička.

Vod. drůbež: Novák P. - Šácha, Urban, Rokůsek, Valenta, Vlášek, Tesař V.

Kapři se na svého protivníka vrhli s velkou vervou a vytvořili si herní převahu. Jejich největší slabinou bylo proměňování šancí. Na druhé straně to ale bylo podobné. Do vedení se dostala Drůbež a do pauzy se skóre díky impotenci střelců již nezměnilo. Druhý poločas ovládali na palubovce převážně Kapři, avšak z protiútoků dostávali velmi laciné branky a sami se na ty svoje velmi nadřeli. Závěr patřil již Drůbeži a ta si výsledek pohlídala. Kapři zakončili tedy letošní sezónu na osmém a Vodňanská Drůbež na sedmém místě.

Design Elektro FINAL4

O 3. místo

FC Mexico – Chill 4:9 (1:4)

Branky: Žurek J. 2, Kochma O., Šimčík – Rusín 3, Malík 3, Benedikt O., Benedikt L., vlastní (Žurek J.). ŽK: Žurek R. – Janda, Benedikt O., Benedikt L., Bače.

FC Mexico: Turek M. - Žurek R., Mottl, Kochma O., Žurek J., Kochma M., Šimčík.

Chill: Janda - Benedikt O., Rusín, Malík, Bače, Špatný, Benedikt L.

První zápas skončil vítězstvím Mexica o tři branky, a proto bylo stále vše ještě otevřené. Chill udělal změnu na postu brankáře a byl to poměrně výborný tah, protože Janda předváděl výborné zákroky. Utkání se hrálo velmi otevřeně s mnoha tvrdými souboji. Zápas byl velmi vyrovnaný, ale závěr poločasu patřil Chillu, kterému se podařilo stáhnout manko z prvního zápasu. V druhém poločase byli vice na koni mladíci z Chillu a jejich chuť po vítězství byla velká. Postupně navyšovali skóre a pár minut před koncem již měli velký náskok. Mexico se však nevzdávalo a během chvilky vstřelilo rychlé tři branky a stále více dostávalo Chill do tlaku. Závěr si ale Chill pohlídal a po siréně se tak mohl začít radovat ze třetího místa. Bohužel pro Mexico zbylo jen bramborové umístění.

Finále

DG303 – Otroci ohnivé vody 6:3 (3:1)

Branky: Vorel J. 2, Kukla, Hornát, Vorel Z., Bečvář – Benhák 3. ŽK: Kukla (DG303).

DG303: Hanus - Sládek, Hájek, Bakula, Bečvář, Kukla, Volmut, Vorel J., Hornát, Vorel Z.

Otroci: Kříž P. - Sobolík, Benhák, Staněk M., Radouch.

Otroků se na odvetný zápas sešlo opravdu málo a čekalo je nejdůležitější utkání bez možnosti střídat. Hra byla velmi vyrovnaná, ale DG hrálo v klidu svojí hru. Na bránu Otroků šlo opravdu mnoho střel, ale v kase cukroval brankář Kříž, který držel svůj tým ve hře o solidní výsledek. DG ale opět prokázalo velkou zkušenost z důležitých zápasů a žádné drama nepřipustilo. Otrokům se tedy nepodařilo ani na další pokus připravit DG303 o mistrovský pohár a opět z toho byla druhá příčka. DG303 zvedlo nad hlavu pohár již počtvrté v řadě.

Utkání řídili rozhodčí Lukáš Říha a Petr Šafránek.

Napsal(a) Michal Koutský | Foto Vladimír Petřík