Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanská liga jde do finále. O titul si to rozdají DG303 s Otroky

 
pondělí, 6. února 2017, 22:32

Odvetné semifinálové duely rozhodly o tom, že i letos bude mít finále očekávané obsazení. DG303 potvrdilo výsledek z minulého týdne a znovu porazilo FC Mexico, Otroci zabrali a dokázali zvrátit vývoj proti Chillu. O titul se tedy potřetí v řadě utkají právě DG303 a Otroci, o bronz si zahraje FC Mexico a Chill. V zápasech skupiny o 5. místo znovu naplno bodovali Kapři, když porazili Oranjes. Skvěle si zatím vedou také letošní nováčci ze Seš-losti, kteří zaskočili Sokolskou louku. V posledním zbývajícím zápase 11. kola pak Samyce podlehly Drůbežářům.

Design Elektro FINAL4 2017: 11. kolo

FC Kapr - Oranjes 4:2 (2:1)

Branky: Tondr 2, Konvička, Kašpar – Vondráček, Madar. ŽK: Rauscher Jar. – Kouba.

Hráči Kaprů vstoupili do zápasu s obvyklou taktikou „Výběr nového kapitána“, který jim pomáhá sbírat důležité body v boji o závěrečné umístění. Ihned od úvodních okamžiků začali Oranjes vyvíjet tlak na bránu soupeře, kterou ochránil několika výbornými zákroky legendární Vráťa Tondr. Stejný hráč si naběhl na rozehraný roh a poslal svůj tým do vedení 1:0. Hra byla po celý zápas vyrovnaná a ke vstřelení gólu pomáhaly vždy individuální okamžiky některých hráčů. Milovníci defenzivního fotbalu si v tomto utkání přišli na své – moc gólů nepadlo a nejaktivnějším střelcem byl brankář vítězného týmu Kaprů Tondr, který zaznamenal ještě jeden gól a patří tak k té lepší střelecké elitě svého týmu.

Vodňanská drůbež - 5 Samyc 7:4 (4:1)

Branky: Křenek 3, Rokůsek 2, Šácha, Urban – Šulc J. 2, Kopecký, vlastní. ŽK: Šulc J.

Drůbežáři vlítli na soupeře hned od začátku a podařilo se jim během pár minut vstřelit několik branek. Brankář Samyc se po celý zápas rozhodně nenudil a měl plné ruce a nohy práce s neustálými pokusy Drůbežářů o zdolání jeho svatyně. Mnoho střel Drůbeže by mohlo být velice nebezpečných, být přesnější o cca 4-5 metrů.Samyce pak ohrožovali branku soupeře jen výjimečně, ale i přesto dokázali vstřelit několik branek.

Sokolská louka - Seš-lost 4:7 (1:2)

Branky: Brůžek 2, Faktor, Machnyk – Moudrý 4, Želízko, Koloušek, vlastní. Bez karet.

Sokolská louka nastoupila pouze s jedním člověkem na střídání. Hrálo se vyrovnané utkání, ale bez možnosti většího počtu střídání začali brzy docházet síly, čehož začali využívat hráči Seš-losti a trestali je narůstajícím skóre ve svůj prospěch. Po tomto utkání se Seš-lost může zajímat o mnohem lepší umístění na konci soutěže než po jeho základní části.

Chill – Otroci ohnivé vody 3:7 (1:4)

Branky: Malík, Špatný, vlastní – Radouch 3, Benhák 2, Staněk M., Kovačičin. ŽK: Varyš J., Malík, Špatný – Staněk R., Hric, Radouch.

Velmi zajímavá divácká kulisa (větší než na ligu v Příbrami) se objevila na odvetný semifinálový duel Chillu s Otroky. První zápas po skvělém obratu vyhráli mladíci z Chillu 5:3 a tak se dala očekávat velká taktická bitva z obou stran. V první minutě však dokázali Otroci vstřelit dvě rychlé branky a na začátku zápasu tak bylo opět o co hrát. Vizuálně měli Otroci převahu na míči, ale po rychlých gólech se jim nedařilo více ohrozit branku soupeře. Až těsně před koncem poločasu se jim podařilo lehce odskočit ve skóre ve svůj prospěch. V druhé půli se pokračovalo stejným tempem, kdy se Chillu podařilo dotáhnout na vyrovnané skóre, ale to nakonec nestačilo. Otroci více zabrali a vstřelili rozhodující branky a zajistili si tak postup do finále.

FC Mexico - DG303 4:11 (2:5)

Branky: Žurek R. 2, Pelech, Jirkovský – Bečvář, Volmut, Vorel J., Vorel Z. 2, Bakula, Kukla, Hornát. Bez karet.

Poslední zápas dne a druhá semifinálová odveta (1. zápas 2:7) byla hned od začátku pevně v režii hráčů ve žlutém. Z viditelné převahy padlo několik rychlých gólů a společně s náskokem z prvního zápasu tak bylo rozhodnuto o druhém finalistovi během několika prvních minut. I za rozhodnutého stavu však hráči Mexica hráli stále naplno a bojovali do posledních minut o korekci výsledku. Potřetí za sebou si tak finále zahrají hráči DG303 proti Otrokům. Na Mexico zůstal souboj s Chillem o celkové třetí místo.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Michal Koutský | Foto Vladimír Petřík