Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zimní turnaj na Hluboké začne v únoru

 
sobota, 6. ledna 2018, 16:06

První únorovou sobotu vstoupí do jubilejního desátého ročníku populární Hlubocká zimní liga. Letos proběhne za účasti deseti mužstev rozdělených do dvou výkonnostních skupin. Poslední volné místo obsadil místo odhlášeného rakouského týmu Sokol Lom, který se v podzámčí představí úplně poprvé.

Zimní turnaj na Hluboké proběhne od soboty 3. 2. 2018 do neděle 11. 3. 2018. „Ve dvou základních skupinách hraje každý s každým. Následně budou hrát o celkové umístění mužstva, která se umístí na stejných místech v jednotlivých skupinách,“ říká k letitému systému Zimní ligy její sekretář Petr Řehoř.

Scházet bude obhájce prvenství Malše Roudné, který vsadil na jiný model přípravy. Tradičními účastníky jsou celky Č. Krumlova, divizní slavojáci vyhráli z devíti odehraných ročníku tři, domácí Hluboká a Protivína (oba KP). Zajímavé bude sledovat, jak si proti nim povedou družstva z I. A třídy, ambiciózní Lom a Čtyři Dvory exhlubockého kouče Wohlgemutha. Druhou skupinu tvoří mužstva z I. B třídy a starší dorost budějovického SKP.

Vítěz získá šest tisíc

Rozlosování zápasů o umístění proběhne ihned po ukončení závěrečného zápasu základní části Hluboká vs. Lom. Mužstva do 3. místa v turnaji obdrží pohár a finanční prémie. Vítěz si odnese šest tisíc korun, poražený finalista polovic a třetí tisícovku, která čeká i na nejlepšího střelce.

Vyhlášení výsledků turnaje se uskuteční v restauraci na hřišti v Hluboké nad Vltavou 11. března 2018. „Čas bude upřesněn. První tři mužstva mají účast povinnou, obdrží finanční odměnu,“ dodává Petr Řehoř. Zápasy budou řídit delegovaní rozhodčí Jč. KFS, hráči musí mít platné registrační průkazy, případně písemné povolení od mateřského oddílu.

Dosavadní vítězové Hlubocké zimní ligy: 2009 – Č. Krumlov, 2010 – Roudné, 2011 – Č. Krumlov, 2012 – Č. Krumlov, 2013 – Milevsko, 2014 – Táborsko B, 2015 – Čížová, 2016 – Hluboká, 2017 – Roudné.


ÚČASTNÍCI 10. ROČNÍKU HZL

SKUPINA A
1. FK Protivín
2. TJ Hluboká nad Vltavou
3. FK Slavoj Český Krumlov
4. TJ Sokol Lom
5. SK Čtyři Dvory

SKUPINA B
1. FK Boršov nad Vltavou
2. SKP České Budějovice st. dor.
3. FK Nová Ves - Brloh
4. 1. FC Netolice
5. TJ Sokol Kamenný Újezd


ROZLOSOVÁNÍ 1. KOLA

Sobota 3.2. 2018: 12,00 Boršov – N. Ves, 14,00 Čt. Dvory – Lom
Neděle 4.2. 2018: 12,00 Netolice – K. Újezd, 14,00 Hluboká - Č. Krumlov

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák