Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanská liga je v plném proudu. Obhájce vyhrál o patnáct gólů…

 
sobota, 16. prosince 2017, 12:04

Čtvrté kolo Vodňanské ligy nabídlo souboj o předposlední příčku, ve kterém uspěla Sokolská louka, která 5 Samyc nachytala v pověstné Csaplárově pasti. Drůbežáři získali v duelu se Seš-lostí jen bod, DG303 s přehledem rozstřílelo Oranjes, Chill si poradil s kapry a v utkání kola nakonec zvítězil FC Mexico nad TK Rumpál Prachatice, o čemž musel dodatečně rozhodnout videorozhodčí.

STATOM základní část 2017/2018: 4. kolo


5 Samyc – Sokolská louka 4:6 (2:0)

Branky: Šulc S. 2, Kopecký 2 – Malcher 3, Faktor, Kapusta, Novák P. ŽK: Tesař J., Kopecký – Liška M. Penalty: 1:1.
5 Samyc: Plojhar-Trněný, Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan., Kopecký, Prenner, Mahák
Sok. louka: Babický-Faktor, Malcher, Machnyk, Liška M., Profant, Kapusta, Novák P.

Další kolo na sebe hned na úvod narazily týmy, které nezískaly zatím ani bod. Do utkání lépe vstoupily Samyce a na branku sokolíků létal jeden pokus za druhým. Sokolda se převážně bránila, ale i přes dobře chytajícího brankáře stačila dvakrát inkasovat. Nic méně Samyce skočily na takzvanou “Csaplárovu past“. I přes herní převahu Samyc dokázali Sokolíci během dvou minut vstřelit 4 branky a rázem kontrolovali hru oni. Samyce se ale nevzdávaly a bojovaly až do konce, ale na body už to nestačilo.

Vodňanská drůbež – Seš-lost 4:4 (2:2)

Branky: Urban 2, Krejčí Jak. 2 – Hubáček F. 2, Hrachovec P., vlastní (Šácha). ŽK: Hubáček Š. (Seš-lost). Penalty: 3:3.
Vod. drůbež: Novák P.-Varyš R., Šácha, Rokůsek, Baloušek, Valenta, Tesař V., Chalupský, Křenek, Urban, Krejčí Jak.
Seš-lost: Dušek-Hubáček Š., Hrachovec, Gažík, Želízko, Moudrý, Šabršula, Hoffman, Polanský M., Hubáček F.

Drůbežáři začali výborně a rychle se ujali vedení. Jejich hře ale dnes chyběla velká přesnost a toho využívala Seš-lost k rychlým akcím. Poločas tak skončil smírně. Drůbež sice v druhé části zabrala, ale vlastními chybami se připravila o vítězství, když nechávali v obraně moc prostoru mladíkům. Drůbež může ve výsledku tato remíza mrzet, ale před FINAL4 zbývá odehrát ještě dost kol.

Oranjes – DG303 1:16 (1:8)

Branky: Vondráček – Volmut 5, Hrachovec V. 3, Vorel J. 2, Bečvář 2, Rauscher 2, Hájek, Bakula. Bez karet. Penalty: 3:1.
Oranjes: Huneš-Hroneš, Zlatohlávek, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Vondráček, Brych
DG303: Bakula-Hájek, Hrachovec V., Srkal, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z.

V brance DG musel nahradit zraněného Lišku samotný kapitán Bakula. Od začátku bylo vidět, kdo je favoritem a v brance Oranjes končil jeden míč za druhým. Oranjes moc Bakulu neohrozili a za jeden gól můžou být rádi. DG s přibývajícím časem neztrácelo chuť, až se výsledek vyšplhal na 16 branek.

Chill – FC Kapr 8:4 (4:2)

Branky: Varyš J. 3, Benedikt O. 2, Šteier 2, Färber – Calta 2, Folta, Turek P. ŽK: Benedikt O., Benedikt L., Färber – Hojdekr, Turek P., Konvička. ČK: Valta (2xŽK), Hájek (2xŽK, oba FC Kapr). Penalty: 3:2.
Chill: Janda-Bače, Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Rusín, Varyš J., Šteier, Färber, Kinský
FC Kapr: Iral-Hojdekr, Kašpar, Folta, Valta, Calta, Turek P., Konvička, Hájek

Začátek byl poměrně opatrný a týmy se spíše oťukávaly. Do větších šancí se jako první začal dostávat Chill. V koncovce byly přesnější a do poločasu si odnášeli dvoubrankové vedení. Po pauze přibylo i na tvrdosti a karty létaly jako při mariáši. Chill byl ale více klidnější při hře a díky stejnému počtu branek jako v první půli ovládli i čtvrtý zápas a spolu s DG tak zůstávají stoprocentní. Naopak Kapři budou ještě muset hodně máknout, pokud budou chtít promluvit do bojů o FINAL4.

TK Rumpál – FC Mexico 4:5 (2:2)

Branky: Pravda, Kochma M., Bauer, Ryšánek – Šimčík 2, Jirkovský, Žurek J., Kochma O. ŽK: Málek – Mottl. Penalty: 3:1.
TK Rumpál: Opatovský-Pravda, Kochma M., Bauer, Málek, Boháč, Ryšánek, Babka
FC Mexico: Turek M.-Šimčík, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Kochma O., Žurek J.

Souboj hodný přízviska derby. První půle byla hodně vyrovnaná s mírnou převahou Rumpálu. Jejich hra byla vice techničtější, ale i Mexico hrozilo z pěkných akcí. Po první půli byl výsledek nerozhodný. Ve druhém poločase začalo lépe Mexico a dokázalo se dostat na dvoubrankové vedení. Rumpál po time-outu zabral a dokázal v závěru vyrovnat. Na konci už se hra přelévala nahoru dolu. Vítěznou branku Mexica, která padla 5 vteřin před koncem, muselo ještě potvrdit video.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík