Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Otroci připravili DG303 první ztrátu v sezoně. Lídra skolili 9:3

 
čtvrtek, 12. ledna 2017, 13:10

V 7. kole STATOM základní části připravili Otroci ohnivé vody první porážku DG303, když ve šlágru kola zvítězili 9:3. V dalším zápase překvapily Samyce, které zastavily rozjeté Oranjes. Chill urval vítězství proti Sokolské louce a směřuje do FINAL4. Mexico porazilo Seš-lost a boj o nejlepší čtyřku má ve svých rukou. Největším soupeřem mu bude Vodňanská drůbež, která porazila Kapry a příští týden poměří síly právě s Mexicem.

5 Samyc – Oranjes 5:4 (0:3)
Branky: Šulc S. 2, Andres Dav. 2, Andres Dan – Kouba 2, Petřík 2
ŽK: Šulc S., Roučka (oba 5 Samyc)
Penalty: 1:2
5 Samyc: Plojhar - Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan, Andres Dav., Šulc J., Kopecký
Oranjes: Dohnal - Kouba, Masák, Hroneš, Zlatohlávek, Polanský T., Petřík, Hoffmann, Vondráček, Madar

Hráči Oranjes byli od začátku aktivnější a soupeři míč příliš nepůjčovali. Velký problém však měli v proměňování šancí, ze kterých dokázali vstřelit v prvním poločase jen 3 branky. V závěru první půle začaly kousat i Samyce, ale branky se nedočkaly. V druhé části se hra Samyc zlepšila a ty se dostávaly více do zakončení. Díky lepší produktivitě se jim podařilo skóre otočit. V závěru Oranjes zabrali, ale povedlo se jim jen snížit. Samyce se tak po druhé výhře v sezóně posunuli z poslední příčky i před Oranjes, kteří touto prohrou ztratili i teoretickou šanci bojovat o FINAL4.

Sokolská louka – Chill 3:7 (1:3)
Branky: Schánělec 2, Machnyk – Benedikt 2, Malík 2, Varyš J., Färber, vlastní (Kapusta M.)
Bez karet
Penalty: 0:2
Sok. louka: Babický - Brůžek Jin., Faktor, Kapusta M., Machnyk, Liška M., Kapusta R., Mach, Schánělec
Chill: Šmíd - Janda, Benedikt, Veselý, Färber, Malík, Varyš J., Špatný

Lepší vstup do zápasu měl Chill a rychle se ujal vedení. To ale netrvalo dlouho, protože Sokolíci okamžitě vyrovnali. Hra se poté přelévala ze strany na stranu a mnoho šancí končilo mimo branky na obou stranách. Přesto se ještě Chillu podařilo do poločasu vrátit do vedení. Druhá půle měla pomalejší rozjezd, ale v zakončení byli přesnější mladíci, kteří své vedení postupně navyšovali. Zápas si již do konce v klidu pohlídali a výhrou si prakticky zajistili postup do FINAL4, o který by je mohla připravit jen shoda teoretických okolností.

Seš-lost – FC Mexico 3:11 (0:7)
Branky: Moudrý 2, Šabršula – Žurek J. 2, Žurek R. 2, Šimčík 2, Pelech 2, Beneš 2, Kochma M.
Bez karet
Penalty: 1:2
Seš-lost: Svoboda - Marek, Brych, Moudrý,Šťastný, Novák P., Krejčí, Gažík, Šabršula, Koloušek
FC Mexico: Turek M. - Žurek J., Šimčík, Žurek R., Pelech, Jirkovský, Beneš, Richter, Kochma M.

Mexico mohlo s vidinou ztráty Sokolíků po výhře poskočit mezi první čtyřku. S tím taky přistoupilo k zápasu a od začátku na palubovce jasně dominovalo nad nováčkem soutěže. Do poločasu se jim podařilo nastřílet sedm branek. Ve druhé půli trochu polevilo a do šancí se dostávali i mladíci. Přesto si Mexico zápas v klidu pohlídalo.

Otroci ohnivé vody – DG303 9:3 (4:3)
Branky: Radouch 5, Staněk R. 2, Šteier, Slípka – Kukla, Vorel J., Hornát
ŽK: Staněk R., Radouch, Slípka - Hornát
Penalty: 3:1
Otroci: Kříž P. - Staněk R., Hric, Šteier, Radouch, Staněk M., Slípka, Kabele, Benhák, Sobolík
DG303: Liška Z. - Sládek, Bakula, Hrachovec, Srkal, Kukla, Volmut, Vorel J., Hornát, Vorel Z.

Nejočekávanější zápas ligy přitáhl do haly nejen spoustu diváku, ale dokonce i televizi. Utkání začalo velmi aktivně. Nejdříve Liška orazítkoval tyčku a po chvíli zas Radouch na druhé straně břevno. Více ze hry měli Otroci a dostali se do vedení. DG však mělo smrtící protiútoky a drželo se svým soupeřem krok. Do poločasu se podařilo DG stav pouze snížit na rozdíl jediné branky. Druhá půle byla vyrovnaná jen na počátku. Poté byla již hra převážně na straně Otroků. V horizontu tří minut se povedlo Otrokům vstřelit pět branek a zápas rozhodli. Otroci tak uštědřili soupeři první bodovou ztrátu v sezóně. Hlavním tahounem Otroků byl David Radouch, který zatěžkal konto soupeře pěti zásahy a vyšvihl se do čela tabulky střelců.

FC Kapr – Vodňanská drůbež 3:4 (1:3)
Branky: Valta 2, Rauscher Jak. – Šácha 2, Urban, vlastní (Rauscher Jar.)
Bez karet
Penalty: 1:2
FC Kapr: Tondr - Rauscher Jar., Rauscher Jak., Kašpar, Štěch, Valta, Staněk T., Calta, Turek P., Brůžek Jak.
Vod. drůbež: Novák P. - Šácha, Urban, Valenta, Vlášek, Tesař V., Křenek, Lang

Souboj dvou tradičních rivalů začali lépe Kapři, jejichž hra byla aktivnější. Drůbežáři však zpřesnili hru a do pauzy odcházeli s dvoubrankovým vedením. Kapři ale v druhém poločase zabrali a vytvářeli si čím dál více šancí. Podařilo se jim i vyrovnat, ale Drůbež si vzala vedení rychle zpět. V závěru měli Kapři ohromný tlak a hnali se za vyrovnáním. Největší šance se naskytla sedm vteřin před koncem, avšak trefili pouze břevno, a tak se z výhry mohli radovat Drůbežáři.

Zápasy řídili rozhodčí Josef Hrachovec, Rostislav Bakula a Petr Šafránek.

1. DG303 7 6 0 1 56:21 35 18
2. Otroci ohnivé vody 7 5 1 1 55:23 32 16
3. Chill 7 5 1 1 43:23 20 16
4. FC Mexico 7 4 0 3 35:24 11 12
5. Sokolská louka 7 3 1 3 26:27 -1 10
6. Vodňanská drůbež 7 3 0 4 23:35 -12 9
7. FC Kapr 7 2 0 5 17:30 -13 6
8. 5 Samyc 7 2 0 5 24:40 -16 6
9. Oranjes 7 2 0 5 19:46 -27 6
10. Seš-lost 7 1 1 5 15:44 -29 4
Napsal(a) Rostislav Bakula