Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šedesátileté Žabovřesky zvou na Lukáše Vaculíka, Zdeňka Trošku a Patrika Ježka

 
čtvrtek, 24. srpna 2017, 09:01

Fotbal v Žabovřeskách na Českobudějovicku oslaví 60. výročí založení klubu. Na sobotu 26. srpna připravuje celodenní show.

Hlavním hřebem bude od 13 hod. exhibiční utkání Sokola Žabovřesky s florbalovým týmem FBC Štíři ČB. Domácí jedenáctku bude koučovat režisér Zdeněk Troška, nastoupí herec Lukáš Vaculík, dnes již bývalý fotbalista Patrik Ježek (40), který si v Rakousku získal velké renomé, z HC Motor ČB přislíbili účast generální manažer Stanislav Bednařík a marketingový ředitel Tomáš Kučera (střelec SK Sedlec).

Oslavy mají bohatý doprovodný program – E.ON Rodinný fotbálek, penaltový rozstřel pro diváky, dražba dresů AC Sparta Praha a HC Motor ČB, slosovatelné vstupenky o ceny a vystoupení kapely Crash. Známé osobnosti budou rozdávat autogramy. Sobotní oslavy v Žabovřeskách začínají od 12,30 hod. „Věříme, že si k nám fanoušci najdou na celodenní akci cestu a společně důstojně oslavíme klubové výročí,“ poznamenal předseda Sokola Žabovřesky Martin Vašíček.

Z historie

Nejúspěšnější roky zažil klub s žábou ve znaku mezi roky 2003 - 2009, kdy úzce spolupracoval s SK Jankov a jako jeho rezerva se mu povedlo během tří let postoupit ze III. třídy až do krajské B třídy. V té době také oblékal dres Žabovřesk exligista Ivan Valachovič, který hájil v I. lize barvy Dynama ČB, Drnovic a Příbrami.

V roce 2010 se Sokol osamostatnil (spolupráce v oblasti mládeže pokračuje) a začínal v nejnižší okresní soutěži. V současné době je účastníkem III. třídy. Duší klubu byl od založení Jaroslav Houška, dlouholetý funkcionář, na jehož počest se od roku 2013 hraje každé léto memoriál.

Napsal(a) Michal Průcha