Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zlatá Koruna, lídr krumlovského okresu: Deseti výhrami jsme překonali vlastní rekord!

 
neděle, 1. ledna 2017, 10:19

Snad ze slušnosti mluví manažer Zlaté Koruny Petr Gallistl o tom, že udržet si první pozici v českokrumlovském OP bude pro jeho mužstvo, které zvítězilo ve všech deseti podzimních zápasech, ještě složité. Náskok osmi bodů na Kájov se zdá být dostatečný, v Koruně navíc kompletně rekonstruují areál, a tak by obci krajská soutěž po letech zase slušela. A třeba v ní znovu překonají šňůru vítězství, kterou si tam stanovili v roce 2001 a během letošního podzimu ji ještě protáhli.

Deset zápasů, deset výher. Čekali jste před startem soutěže, že budete mít podobnou bilanci?

Cílem před startem soutěže bylo opět atakovat předek tabulky, ale že se podaří podzim vyhrát bez ztráty bodu, jsme opravdu nečekali. Během léta se ale daly dohromady některé dlouhodobě marodící opory týmu, jako jsou Víťa Ohnsorg a Tomáš Weinhard, které závěr jarní sezóny 2016 bohužel neabsolvovaly celý. K týmu se navíc během podzimu připojil po přestupu z Větřní velezkušený kanonýr Milan Homer. Z týmu nikdo neodešel, kvalitní letní příprava pod vedením trenéra Františka Gallistla proběhla ke spokojenosti hráčů i vedení klubu, takže na konec z toho byl podzim bez ztráty bodu. Překonali jsme tím vlastní rekordní sérii z roku 2001, kdy jsme v I. B třídě zvítězili 9 zápasů v řadě!

Prožil tým na podzim vůbec nějaký krizový moment?

Podzimní sezóna se dle mého lámala domácím zápasem s Kájovem, který jsme i přes minimum šancí dokázali vyhrát 2:1. Výborně zafungovala spolupráce na ose Ohnsorg - Homer – Rychtář, skvěle zachytal gólman Schwarz. Poté jsme byli ve zbytku sezóny ve všech zápasech, troufnu si říci, lepší a zaslouženě vyhrávali. Výjimkou bylo prvních 30 minut posledního zápasu s Dolním Dvořištěm, které nás zaskočilo velice tvrdou hrou. Na tu si ale naši hráči postupně zvykli a zápas zaslouženě otočili.

Už v loňském roce se Zlaté Koruně dařilo, skončila třetí. Teď už nic jiného než postup asi brát nemůžete, že?

Vedení by se postupu z 1. místa nebránilo, protože podle mě je klub personálně, organizačně i finančně na vyšší soutěž připraven. Navíc letos proběhla důkladná rekonstrukce trávníku a okolí hřiště, připravuje se komplexní rekonstrukce a modernizace zázemí (šatny, sociální zařízení, sklady, administrativní místnost a prádelna). Tomu by jistě krajská soutěž slušela. Mám jenom trochu obavy, zda by všichni hráči aktuálního kádru chtěli vyšší soutěž hrát. Doufáme ale, že v případě, že skončíme jako vítěz přeboru i na konci sezóny, zvítězí u kluků nakonec sportovní duch a všichni se do B třídy zapojí. Sám jsem ve Zlaté Koruně I. B třídu hrál jako kapitán mužstva osm let v kuse a postup do ní byl pro nás všechny tehdy opravdu velkou událostí. Do konce aktuálního ročníku ale zbývá ještě polovina zápasů a myslím, že někteří soupeři půjdou na jaře ještě sportovně nahoru, takže udržet první příčku bude jistě hodně těžké.

Jak celkově hodnotíte kvalitu českokrumlovského okresu?

Spadlo k nám béčko Krumlova, Horní Planá, Černá a navíc postoupil ambiciózní Světlík, takže jsme věděli, že tentokrát bude soutěž opravdu těžká. Navíc i los soutěže nebyl pro nás moc příznivý, když nás v první fázi čekala venku Horní Planá, Světlík, Český Krumlov B, Nová Ves B i Přídolí. Kdo někdy hrál v těchhle destinacích, tak ví, o čem mluvím. Navíc jsou v okrese specifická hřiště jako v Přídolí, Křemži nebo u nás ve Zlaté Koruně, takže i sebelepší tým tam může mít problémy. Venkovní zápasy s B týmy Nové Vsi a Frymburku bývají navíc hodně nepříjemné, protože jste konfrontování s hodně hráči z vyšších soutěží. Jediné negativum současného ročníku vidím v odstoupení Černé před začátkem soutěže. Myslím si, že v této věci zaspal okresní svaz a měl to lépe vykomunikovat přímo s Černou. Přebor na to doplatil tím, že má nyní jen 11 družstev, což je málo. Byl bych raději, kdyby měla soutěž 14 týmů.

Mužstvo svými brankami (15) táhne Vladimír Rychtář, je ještě někdo, kdo je pro Zlatou Korunu v současnosti nenahraditelný?

Vláďa Rychtář, ač je s ohledem ke své práci v zahraničí hendikepován nemožností účastnit se všech tréninků, se začal připravovat více individuálně a nyní fotbalu obětuje to, co má. Odměnou jsou mu důležité góly i perfektní výkony postavené na vynikající kondici. Navíc po doplnění kádru o útočníka Milana Homera si ti dva herně vyhoví, obrany soupeřů mají více práce, a dělají tudíž více chyb. Navíc věříme, že Milan po absolvování kompletní zimní přípravy půjde ještě herně nahoru, takže spolu budou na jaře pro obrany soupeřů ještě nebezpečnější. Kdo chodí na naše zápasy, tak ví, že kostru družstva tvoří vedle výše zmíněných útočníků brankář Ruda Schwarz - Tomáš Weinhard – Pavel Zayml (kapitán mužstva) - Víťa Ohnsorg a samozřejmě korunský patriot a velký talent okresního fotbalu Honza Sláma. Ostatní rovněž podávali spolehlivé výkony, takže se výsledek dostavil.

Promění se nějak kádr před jarem?

V kádru by mělo dojít k minimálním změnám. Nikdo nekončí, všichni se těší na start zimní přípravy. Jsme v půlce sezóny a nechtěli bychom do týmu moc zasahovat. Něco je v jednání, ale fotbalisti, kterým to jde a byli by pro nás momentálně sportovním přínosem, někde hrají rozehranou soutěž a my to respektujeme. Příchody těchto hráčů se mohou i nemusí realizovat, byl by to jenom bonus. Prioritou do jara bude využití vlastních zdrojů. V našem případě jde o aktivnější zapojení šikovných mladíků Nica Massara a Ondry Janoty - odchovanců krumlovského dorostu, kteří se z důvodu zranění a studijních povinností na podzim moc nezapojili. V průběhu jara bychom je chtěli víc herně vytížit, aby mohli případně v budoucnu naskočit na pozice, kde nás bude tlačit bota.

Jak bude probíhat příprava?

Začínáme v prvním týdnu v únoru. Trénujeme dvakrát týdně, využíváme i zázemí Domu sportu ve Zlaté Koruně. Poslední únorový týden absolvujeme náročné čtyřdenní kondiční soustředění v Hotelu Racek v Černé, kterého se vloni zúčastnili všichni hráči. Letos taky zatím nejsou žádné omluvy a hráči s tím počítají. Celkem bychom měli sehrát 5 přípravných zápasů, tři z toho na umělce na Hluboké – Kamenný Újezd, Chvalšiny a Hluboká. Dále pak s Týnem nad Vltavou a formu před prvním mistrovským utkáním bychom měli doladit tradičně s Holubovem.

Napsal(a) Martin Wipplinger