Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice v KP povede Marian Horka, říká odcházející kouč Veselý

 
čtvrtek, 29. června 2017, 18:07

Miloš Veselý po letech trénování v Dražicích z rodinných důvodů ve funkci končí. Stejně tak jeho asistent Jaroslav Fořt. Tradiční účastník KP jde po roční odmlce do nejvyšší krajské soutěže mimo jiné pod vedením kanonýra Mariana Horky, který bude působit v roli hrajícího trenéra. Odcházejícího kouče Veselého jsme po skončené sezóně ještě stihli vyzpovídat.

Co vám po letech v přeboru letošní sezóna v I. A třídě dala?
Další krásný fotbalový rok plný výher a mnoho vstřelených branek v soupeřových sítích.

Soutěži jste kralovali poměrně s přehledem. Dala se některá utkání srovnat s těmi, které jste absolvovali v KP?
Těch opravdu na krajské úrovni moc nebylo, mezi oběma soutěžemi je propastný rozdíl. Hlavně v individuální kvalitě hráčů, téměř každé mužstvo má ve svém středu výraznou fotbalovou osobnost, kolem níž se samotná hra točí.

Sledoval jste letošní přebor? Jak byste ho zhodnotil?
Abych byl upřímný, tak jsem ho moc nesledoval, ale z minulých let moc dobře znám sílu jednotlivých mužstev a vím, na co asi mají. Tentokrát byl přebor spravedlivý. Soběslav vyhrála zcela zaslouženě a také sestupující mužstva byla dlouho jasná.

Jak moc se proměnilo mužstvo od loňského sestupu?
Musím přiznat, že jsme hráčský kádr trochu omladili. Do mužstva velmi dobře zapadli především bratři Štecherové z nedaleké Řepče. Dále jsme získali obránce Schloffa z Meteoru Tábor a Pfeifra z Větrov.

Do nového ročníku už v pozici trenéra nepůjdete. Končí i asistent Jaroslav Fořt. Kdo vás nahradí?
Oba shodně z rodinných důvodů končíme. Při hledání nástupců jsme nakonec upřednostnili domácí kluky. Mužstvo povedou jako hrající trenér Marian Horka s Vlastou Stuchlíkem a Tomášem Hořejším.

Asi se Dražice nebudou chtít pouze zachraňovat, že?
Bylo by krásné hrát opět o čelní pozice v krajském přeboru, a navázat tak na naše nedávné úspěchy v této soutěži. Hlavně se musí každý hráč snažit odvést pro mužstvo svůj maximální výkon a následně se uvidí, na co to bude stačit. Jinak pro táborská mužstva to budou velmi pikantní utkání a přebor pro ně bude mít obrovský náboj.

Víte alespoň náznakem, jak bude vypadat příprava?
Pevně věřím, že zejména mladí hráči využijí své studijní volno a prázdniny k pořádné tréninkové práci, jelikož bez ní to bohužel nepůjde.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař