Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 30. kole KP

 
středa, 21. června 2017, 20:35

V posledním kole KP se se soutěží rozloučily debaklem oba sestupující týmy. Naopak mistrovská Soběslav díky trefě nejlepšího kanonýra soutěže Martina Dvořáka zvítězila nad Dačicemi. Jediný, kdo dokázal bodovat na hřišti soupeře, byl v předehrávce Písek B, pro který to minimálně na sezónu byl poslední zápas v jakékoli soutěži.

VÝSLEDKY 30. KOLA KP

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 – FK PROTIVÍN 2:0 (2:0)

GÓLY: 15. VÖLFEL, 20. KOUTNÝ (11). ROZHODČÍ: MACH – HERZOG, TŮMA. DELEGÁT: TUPÝ. ŽK: 2:2 (KUČERA, T. ŠENKÝŘ  - R. VOJTA, J. VOREL). DIVÁKŮ: 100.


J. HRADEC: REŠL (46. MAZÁNEK) – BLAŽEK, T. ŠENKÝŘ, VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ (73. HORÁK) – KUČERA, KRÁLÍČEK (86. NOVÁČEK), KOUTNÝ, F. VOTAVA – CHALUPSKÝ (89. ŠMÍD), BERÁNEK. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

PROTIVÍN: HANUS - VOJÍK, ROTHBAUER, J. MIKULENKA, ZACH – CHALUPA (83. V. MIKULENKA), Z. VOREL, R. VOJTA, FIALA – SLÁDEK (68. BURDA), J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – HANUS.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „V utkání jsme chtěli potvrdit celkem dobrou formu a rozloučit se domácím vítězstvím. To se nám podařilo, a tak jsme spokojeni. I s předvedenou hrou vládne spokojenost, obzvlášť v prvním poločase, který jsme opravdu ovládli. Druhé dějství bylo také kvalitní, ale rozdíl mezi prvním poločasem a druhým tam byl. Utkání s kvalitním týmem z Protivína jsme zvládli, takže spokojenost."

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V Jindřichově Hradci mají dobrý kádr, od začátku nás dostali pod tlak. Pravdou je, že jsme jim nechali až moc místa. Dvě branky v naší síti zvolnily tempo. Druhý poločas jsme odehráli lépe. Sice jsme mohli inkasovat, ale nebyli jsme až tak pasívní jako v prvním poločase. Nakonec jsme chtěli aspoň vstřelit branku, ale pár šancí, do kterých jsme se dostali, zůstalo nevyužito."


TJ OSEK – SOKOL ŽELEČ 2:1 (1:1)

GÓLY: 5. BLAŽEČKA, 61. HOSNEDL – 33. SOKOLT.
ROZHODČÍ: VYCHODIL - ŽEMLIČKA, KOTALÍK. DELEGÁT: NĚMEČEK. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 80.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA (87. HROMEK), MRÁZ (82. HŘEBÍČEK), BROŽ (58. ČAPEK), HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, PODROUŽEK (64. JANOŠÍK) – BRŮŽEK (62. RABIŇÁK), KOSOBUD, ŠVEC, SOKOLT (78. BOSNYAK), HOLUB – R. NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HOSNEDL, HOCH, CELÝ TÝM – PETR, HOLUB

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: S kvalitním soupeřem jsme konečně mohli odehrát utkání bez stresu a náležitě si ho užít. I proto se hrál fotbal otevřený s množstvím šancí na obou stranách. Navíc jsme už od 5. min. vedli, když Hosnedl potáhl středem míč, předložil ho na Blažečku, který zleva ideálně trefil k tyči. I kombinačně dobře hrající hosté několikrát z blízkosti zahrozili a ve 33. min. po rohovém kopu vyrovnali, když Sokolt využil našeho otálení s odkopem. V 61. min. uvolnil Říský Hosnedla a ten nedal hostujícímu gólmanovi šanci. V závěru Želeč neproměnila přímý volný kop z hranice šestnáctky a úplnou tečku udělal Říský, když netrefil z bezprostřední blízkosti. Ukončili jsme tak úspěšně hektickou sezónu. Vítězné utkání bylo poslední pro kapitána Blažečku, který se rozhodl svoji fotbalovou činnost ukončit. Chci mu za jeho služby poděkovat a popřát mu, aby se mu dařilo po všech stránkách."

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme se probudili, až když na vedlejším statku zakokrhal kohout, naneštěstí jsme už prohrávali. Pak jsme domácí zatlačili, odměnou nám však byla pouze jedna trefa. Druhá půlka byla vyrovnaná, domácí dokázali, na rozdíl od nás, využít rychlý protiútok, a tak se loučili se sezónou vítězstvím."


SK SIKO ČIMELICE – SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 5:0 (2:0)

GÓLY: 10. VARHAN, 31. SVOJŠE, 72. ZELENKA, 77. KÁŠ, 90. NOSEK.
ROZHODČÍ: L. EIBL - KRAUSKOPF, KORANDA. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 2:2 (ZELENKA, KÁŠ, HANDREJCH, PĚKNIC). ČK: 1:0 (20. SUCHAN). DIVÁKŮ: 150.


ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, VITÁK, LISTOPAD, PŠENIČKA – SUCHAN, ZELENKA, VARHAN, KÁŠ – HLAVÍN (74. ŘEZÁČ), SVOJŠE (70. NOSEK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

PLANÁ: JELÍNEK – SEDLÁČEK, ANDĚL, WELZL, HANDREJCH (73. BROUKAL) – JANOVSKÝ, PĚKNIC, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC, ŠIROKÝ (54. DO TRUNG). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: VARHAN, ZELENKA, KÁŠ – NIKDO

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „V posledním kole jsme chtěli  doma vyhrát, a udržet tak vynikající třetí místo v tabulce. Vstup do utkání se nám povedl, po krásném pasu Listopada si Varhan ideálně zpracoval míč a nedal hostujícímu brankáři šanci. Utkání bez nervů trochu přibrzdil červenou kartou Suchan. Planá chvíli po červené kartě nevyužila velkou šanci vyrovnat, když brankář Slavík dobře vyběhl. Od tohoto okamžiku sem nám i v 10 dařilo kontrolovat hru a nepouštět hosty do šancí. Klid nám přinesl druhý gól Svojšeho, kterého našel ideálně Varhan. Druhý poločas jsme drželi příznivý výsledek a přidali ještě Zelenkou, Kášem a Noskem další branky. I přes 70 min. oslabení jsme byli v utkání lepším týmem a zaslouženě máme další 3 body."

Radim Hešík, trenér Plané: „Utkání jsme absolutně nezvládli, po individuální chybě jsme prohrávali 1:0 v 18. minutě. V zápětí běžel sám na bránu Švec, ale těsně před vybíhajícím brankářem Slavíkem si míč ukopl. Hra byla celkem vyrovnaná, ale nám kupodivu ublížilo vyloučení domácího hráče. Celý tým jako by zpomalil, asi s podvědomím, že to bude rychle srovnané a že to asi přijde samo. Takto utlumené mužstvo nebyl problém pro domácí přehrát.“


SK RUDOLFOV – FK OLEŠNÍK 2:1 (1:0)

GÓLY:10. ŠINDELÁŘ, 64. BAŠČEVAN – 86. ŠTOS.
ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - HOCH, KŘÍŽ. DELEGÁT: KRČÍN. ŽK: 1:3 (DVOŘÁK – POMEJE, NÝDL, STUDNIČKA). DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL – DVOŘÁK, NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (68. JANÁK), ŠINDELÁŘ, POUZAR, KOVAČIČÍN – VEJVAR (89. HRBÁČ), BAŠČEVAN (83. HAJNÝ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA - NÝDL, HELLER, POMEJE, ŠAHAJDA – VAŘÁK (46. TRESSL), ČERVENKA, RABIŇÁK (46. ŠTOS), DRÁB (42. M. STUDNIČKA), ŠÍMA – DUDEK (72. KŘÍŽ). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TERINGL, ŠINDELÁŘ, POUZAR, NOVOTNÝ – POMEJE

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Hosty jsme pustili do hry na nějakých pět minut, jinak jsme byli v první půli jasně lepší. Dobře zachytali oba brankáři. Kdyby hosté Štosem srovnali na 1:1, bylo by to jiné. Měli jsme v tuhle chvíli štěstí, ale zvítězili jsme zaslouženě.“

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Rozhodně jsme to nechtěli pojmout jako nějakou pouťovou zábavu, ale vzal jsem pár kluků, kteří si v sezóně tolik nezahráli. Chtěli jsme bodovat a rozloučit se lépe, ale je pravda, že Rudolfov měl hlavně v prvním poločase o něco víc ze hry. Za stavu 1:0 jsme měli stoprocentní šanci, ale to bych se s tou marností v koncovce opakoval. Druhý poločas jsme se Rudolfovu vyrovnali, rozhodně jsme nehráli špatně, ale na bod to nestačilo.“


SK OTAVA KATOVICE – TJ HLUBOKÁ N/ VLTAVOU 2:0 (2:0)

GÓLY: 31. UHER, 34. POŽÁREK.
ROZHODČÍ: PŘIBYL – POLÁK, VOTAVA. DELEGÁT: J. ŠAFRÁNEK. ŽK: 2:4 (UHER- ČERMÍN, HÁJEK, LEGDAN, T. ADAM). DIVÁKŮ: 187.


KATOVICE: ŠVEJDA – MIKLAS, SCHÁNĚLEC, BLATSKÝ, KOUTSKÝ (86. MATAS)  – ZOUBEK, CIBULKA, HROMÍŘ, REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA  –  JONÁŠ, LEGDAN, ČERMÍN (58. KRÁTKÝ), ŘÍHA (72. KŘIVÁČEK) – RUBICK, ANTOŠ, LOVIČKA (46. VALENTA), NITRIANSKÝ, NĚMEC - HÁJEK (46. T. ADAM) TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: UHER, SCHÁNĚLEC, BLATSKÝ – NITRIANSKÝ, HÁJEK, VALENTA.

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovic: „Jsem rád, že jsme se mohli s našimi fanoušky vítězstvím nad kvalitním týmem. Kluci bojovali a byli odměněni třemi body. Byli efektivnější než soupeř.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V Katovicích jsme sehráli dobré utkání, jen škoda neproměnných šancí. Chtěli jsme být v tabulce výše, ale musíme ocenit kvalitu ostatních. Skončili před námi opravdu kvalitní týmy."


SPARTAK SOBĚSLAV – CENTROPEN DAČICE 1:0 (1:0)

GÓL: 37. DVOŘÁK.
ROZHODČÍ: MACKO – PETERKA, HERZOG. DELEGÁT: KUREŠ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 108.


SOBĚSLAV: KUNÍK (46. HNILIČKA) – D. MARŠÍK, BOHÁČ (49. CHOTOVINSKÝ), PODRÁSKÝ (57. M. HROMADA), POLIŠENSKÝ – T. MAZOUCH, PELTÁN, NOHAVA, JANOUŠEK – ŠMÍDMAJER (61. FISCHER), DVOŘÁK. TRENÉR RADEK HAJIČ.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, KŘIVÁNEK, MÁŠA – ŠIMÁNEK, JINDRA, JELÍNEK, TOČÍK – SVOBODA (89. BUJDÁK), JANÁK (86. T. FERDAN). TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: DVOŘÁK – JINDRA.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Před posledním zápasem sezóny byly karty předem rozdány. Na hřišti toho k vidění mnoho nebylo, zřejmě už se všichni aktéři viděli na večerních dokopných. Pohodový zapas rozhodl M. Dvořák po povedené akci dvojice Šmídmajer, Nohava. Tímto gólem se stal nejlepším střelcem soutěže a jen podtrhl tuto pro nás fantastickou sezónu. Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem hráčům, vedení i fanouškům, byla to sezóna, na kterou se v Soběslavi dlouho nezapomene.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Prohráli jsme 0:1 na hřišti mistra a postupujícího do divize, který rozhodně utkání nevypustil. My se nemohli se Soběslaví samozřejmě pouštět do nějakého otevřeného a celoplošného fotbalu, to bychom se asi se zlou potázali. Soustředili jsme se na defenzivu a snažili se podnikat rychlé brejky. V první půli jsme z nich měli dvě slibné možnosti. Rozhodnutí přinesla 37. minuta, kdy po naší slabé střele domácí brankář rychle přenesl hru, soupeř nás vykombinoval a zásluhou nejlepšího střelce soutěže Dvořáka skóroval. Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Soběslavské akce jsme nadále pozorně bránili, takže už se domácí neprosadili. V největší naší šanci se ocitl Jindra, jehož střela však mířila nad branku. Určitě jsme nepropadli, příležitost navíc dostali tři dorostenci.“


FC ZVVZ MILEVSKO – SK ŠEVĚTÍN 6:0 (3:0)

GÓLY: 33., 63., 77. ŠIMÁK, 3., 53. BARDA, 41. ALEXA.
ROZHODČÍ: L. EIBL – JAROLÍM, KLÁTIL. DELEGÁT: PRIMUS. ŽK: 0:1 (KLAPUŠ). DIVÁKŮ: 40.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ (57. SEDLÁK), VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ (77. FIALA) – ALEXA (65. PATÁK), KOMÁREK, MARVAN, MÁLEK – BARDA (85. STRNAD), ŠIMÁK. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, KUPEC, SVÁTA – VALTA (84. BEZNOSKA), BOHONĚK (57. ŠVEJDA), P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ - KLAPUŠ, SUCHAN (71. TRNKA). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠIMÁK – NIKDO.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Utkání jsme zvládli tak, jak jsme chtěli. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a s chutí si zahráli. Kluci plnili přesně ty pokyny, které jsme jim řekli v kabině. Ševětín už de facto o nic nehrál, byl jistým sestupujícím. My jsme se s našimi diváky rozloučili vítězně. Už po podzimu jsem říkal, že jsme se pochopitelně chtěli pohybovat ve vyšších patrech tabulky, ale na druhou stranu myslím, že jaro bylo herně mnohem povedenější.“

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: Nerozloučili jsme se s krajským přeborem dobře. Škoda."


JISKRA TŘEBOŇ – FC PÍSEK B 0:1 (0:1), předehráno 7. června.

Napsal(a) Redakce | Foto Miloslav Kusbach