Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální sestava KP: Deset gólů v Ševětíně, druhý Beránkův hattrick v řadě!

 
pátek, 16. června 2017, 08:46

Tři hráči dokázali v předposledním kole krajského přeboru zaznamenat tři góly. Minulý Muž kola Tomáš Beránek nasázel svůj druhý hattrick v Písku, Martinu Průchovi z Třeboně se to povedlo v Dačicích a Jiřímu Šmídmajerovi z mistrovské Soběslavi v Ševětíně.

Brankář Jiří Chaluš předvedl v Olešníku několik skvělých zákroků a měl hlavní podíl na výhře Oseku s týmem Ladislav Táborského. Obdivuhodná jízda hradeckého mužstva závěrem jara pokračovala u Otavy, kde písečtí mladíci obdrželi potupnou „sedmičku“. Kapitán Hradce Tomáš Beránek se stal jediným hráčem v sezoně, který dokázal nastřílet po třech gólech ve dvou zápasech po sobě.

Pozornost vzbuzují výkony třeboňského útočníka Martina Průchy. Ještě v minulém ročníku hráč „bétřítdních“ Břilic (dnes Třeboň B) má na svém kontě již 14 gólů a první hattrick v Dačicích. „Za tuto sezónu udělal obrovský výkonnostní skok a poté, co v průběhu podzimu začal nastupovat pravidelně za A-mužstvo, se z něj stal náš klíčový hráč...,“ vyjádřil se o něm trenér Jiskry Zdeněk Procházka.

Podeváté si o místo v ideální jedenáctce řekl rudolfovský Radim Pouzar a s jistou nebude chybět ani v nejlepší sestavě za celou sezonu. To samé se dá říct o soběslavském útočníkovi Jiřím Šmídmajerovi, jehož jsme zvolili Mužem 29. kola. Třemi góly v Ševětíně se prostřílel na metu 17 branek. A to se musel v útoku obejít bez parťáka Martina Dvořáka, který v tu dobu společně s předsedou Spartaku Markem Nývltem a expíseckým Davidem Kubišem reprezentoval v týmu hasičského záchranného sboru České republiky v Litoměřicích proti Slovensku (2:2). V útoku soběslavského Spartaku si na pár minut zahrál brankář Martin Kuník.

Střelecká tabulka Jihočeského fotbalu před posledním kolem: 24 – Dvořák (Soběslav), 23 – Uher (Katovice), 21 – Tauber (Hluboká), 18 – Toman (Dačice), Pouzar (Rudolfov), 17 – Šmídmajer (Soběslav), 16 – Štos (Olešník), 15 – Požárek (Katovice), 14 – Průcha, 13 - Holzepl (oba Třeboň).


Ideální sestava 29. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jiří Chaluš (Osek/3)

Jan Čermín (Hluboká/2), Tomáš Šenkýř (J. Hradec/2), Marek Pomeje (Olešník/3)

Jiří Rabiňák (Želeč/1), Jakub Barda (Milevsko/3), Radim Pouzar (Rudolfov/9), Martin Nekl (Čimelice/1)

Tomáš Beránek (J. Hradec/4), Jiří Šmídmajer (Soběslav/8), Martin Průcha (Třeboň/3)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle