Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Ševětín odolával Třeboni necelou hodinu, Milevsko hrálo s Olešníkem bez gólů

 
neděle, 4. června 2017, 14:08

V neděli dopoledne se u rybníka Svět představil nováček Ševětín. V podzimním utkání získal s Třeboní bod po proměněné penaltě Kupce v poslední minutě (1:1), v odvetě po dvou zaváháních v obraně prohrál 0:2. Odpoledne uzavřelo 28. kolo bezgólové střetnutí Milevska s Olešníkem.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 28. KOLA KP

JISKRA TŘEBOŇ - SK ŠEVĚTÍN 2:0 (0:0)

GÓLY: 58. LONSMÍN, 90. MALICKÝ.
ROZHODČÍ: VYCHODIL - POLÁK, TŮMA. DELEGÁT: MAKOVIČKA. ŽK: 1:1 (DIVOKÝ - KUPEC). DIVÁKŮ: 150.


TŘEBOŇ: SKÁLA – KODRAS, LONSMÍN, HOLÝ, KUČERA (56. NEKVINDA) – MATOUŠEK (66. MALICKÝ), KOPECKÝ, FRANĚK, DIVOKÝ (78. BAŠTA) – PRŮCHA, HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, BOHONĚK – HAVLÍČEK (68. SUCHAN), KŘÍHA. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: LONSMÍN – HANOUSEK.

Ševětín se závěrem sezóny zbytku soutěže nestíhá, prohrál poosmé v řadě, tentokrát v Třeboni 2:0. Mužstvo Miroslava Koláčka sice stále má jednobodový náskok na Planou a drží palce divizním zástupcům, aby nikdo z nich nespadl, ale pokud bude dál předvádět podobné výkony jako v posledních kolech, klidně se před něj Planá může dostat a nováčka bude čekat rychlý sešup zpátky do A třídy.

Tentokrát neodjel s přídělem jen proto, že Třeboň, které se v zimě úplně rozpadla osa kádru, předvedla hodně mizerný výkon, a to hlavně směrem dopředu. Koncovka Jiskry byla žalostná. „V první půlce jsme šli snad šestkrát ze strany sami na brankáře. Holzepl nic. Průcha nic. Fraňkova rána za šestnáctkou alespoň olízla tyč,“ pozastavoval se nad útočnými výpady vedoucí mužstva Třeboně František Švaňa.

Bezbrankový poločasový stav hostům maximálně vyhovoval. Po změně stran se zvednul silný vítr, který hrál do karet Ševětínu a jeho odkopávaným balónům. Třeboň se proti větru těžko prosazovala, až ji vysvobodil vítěznou hlavičkou v 58. minutě obránce Tomáš Lonsmín, jediný hráč domácích, který v dnešním souboji snesl přísnější měřítka. U odraženého míče po rohu byl na malém vápně jako první a přehodil brankáře L. Novotného. Za stavu 1:0 navíc dokázal výborným zakřižováním zastavit brejk hostů, kteří vycítili, že soupeř dnes není úplně ve své kůži.

Vyjma několika kontrů si Ševětín brankové možnosti nedokázal vytvořit, v samotném závěru naopak ještě jednou inkasoval. Branka to byla sice spíš jako z grotesky, protože neobsazený Bašta místo toho, aby z hranice penalty poslal balón za Lukáše Novotného, se kopl za uši, nakonec po velkých zmatcích ve velkém čtverci a Nekvindově přihrávce do strany uklidil míč do úplně prázdné brány Marek Malický, který nastoupil jako střídající hráč po několikaměsíční pauze. Ševětínu nepomohl kapitán Lukáš Kupec ani Petr a Radim Novotní, kteří v minulosti váleli právě za Třeboň ještě na celostátní úrovni, a prohrál v bídném zápase 0:2.


FC ZVVZ MILEVSKO – FK OLEŠNÍK 0:0

ROZHODČÍ: PETERKA – TUPÝ, KRČÍN. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 2:0 (BARDA, KOSOBUD). DIVÁKŮ: 105.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – PAVEL NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ – SEDLÁK, KOMÁREK, BARDA, PATÁK (78. ŠIMÁK) - MARVAN (71. ALEXA) – PETR DVOŘÁK (89. PINC). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA - NÝDL, ŠAHAJDA (76. VAŘÁK), HELLER, POMEJE - M. STUDNIČKA, ČERVENKA, TRESSL (87. RABIŇÁK), ŠÍMA – DUDEK (73. DRÁB), ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PAVEL DVOŘÁK – ČERVENKA.

Na milevském Letním stadionu byl k vidění vyrovnaný zápas bez větších příležitostí. Míč se většinou pohyboval ve středu pole a akce obou celků končily více méně před pokutovými územími. Došlo sice k několika chumlům po standardních situacích, ale nic podstatného se v průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky neudálo.

Lepší podívanou na milevském trávníku mohli fanoušci sledovat po přestávce. Ale že by to vedlo k nějakému většímu nadšení, to ne. Přesto si oba celky vytvořily po jedné veliké příležitosti. Ovšem ani jedna neskončila za zády brankářů. Olešnického Dudka vychytal Pavel Dvořák a na druhé straně Barda branku minul. Nakonec se tedy body spravedlivě dělily, i když větší radost z toho mají asi hosté z Olešníka, kteří v předchozích dvou zápasech vyšli naprázdno. Vzduchotechnici remizovali potřetí za sebou.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák