Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Hradec vyprovodil Dačice devíti góly! Soběslav je mistrem kraje

 
sobota, 3. června 2017, 19:55

Sobotní program 28. kola krajského přeboru otevřelo okresní derby u Vajgaru, v němž Hradečtí deklasovali Dačice 9:0. Tomáš Beránek je dalším hradeckým hráčem, který nastřílel čtyři branky! Soběslav zvládla ve šlágru kola derby proti Želči a po výhře 1:0 se raduje z konečného prvenství a postupu do divize. V boji o třetí místo zužitkovaly Katovice přesilovku v obrat z 0:2 na 3:2, Čimelice nezaváhaly v derby s píseckou rezervou a potvrdily střeleckou pohodu z posledních zápasů.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 28. KOLA KP

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - CENTROPEN DAČICE 9:0 (5:0)

GÓLY: 4. (11), 52., 70., 88. BERÁNEK, 31. 43., 81. CHALUPSKÝ, 27. (11) KOUTNÝ, 37. VOTAVA.
ROZHODČÍ: HOCH – PŘIBYL, KOTALÍK. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 0:1 (JINDRA). DIVÁKŮ: 100.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (80. ŠMÍD), VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ, M. ŠENKÝŘ – KUČERA, ČERNOCH, KOUTNÝ, VOTAVA – BERÁNEK, CHALUPSKÝ (89. KRÁLÍČEK). TŘENÉR MAREK ČERNOCH.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK, BRUNNER (64. KŘIVÁNEK), TOČÍK (90. SVOBODA), JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BERÁNEK – CELÝ.

Už začátek utkání napovídal, že domácí budou na svém trávníku vládnout. Byli ve všech směrech lepší. Rychleji se pohybovali, byli důraznější, u balonů byli dřív. Z toho plynuly i fauly hostů, z nichž dva se odehrály i v jejich vápně. Ty potrestali bezpečně proměněnými penaltami Beránek a Koutný – 2:0. Poté Jindřichohradečtí trochu polevili v tlaku, ale brzy si uvědomili, že když je soupeř naťuknutý, měli by toho využít. Takže znovu přidali a zaznamenali i další střelecké úspěchy. Poprvé se do střelecké listiny zapsal Chalupský – 3:0. A po kolmici od Ondřeje Černocha i Votava – 4:0. Poločasový účet podtrhl svým druhým gólem Chalupský – 5:0.

I druhé dějství začali aktivněji fotbalisté od Vajgaru, ale opět přišla chvilka uspokojení, v níž hosté pookřáli. Obrovskou příležitost si vytvořil Toman, ale Rešl ho vychytal. Takže Beránek přidal svůj druhý gól – 6:0, a ten definitivně hosty zlomil. Nestačili už klást odpor a díky tomu se rodily i další příležitosti. Mnohé z nich zůstaly nevyužité, jako třeba Černocha, Beránka, Kučery nebo Chalupského. Přesto i nadále skóre ve prospěch neustále narůstalo. Beránek přidal další dva góly, celkem se tedy jeho zápasová statistika zastavila na čtyřce, hattrick dovršil Chalupský. Takže suma sumárum, Dačice si odvezly devět nepříjemných vzpomínek.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Co k tomu říct. Výsledek nakonec zcela odpovídá průběhu utkání. Od začátku jsme byli lepší. Je taky pravda, že dvě penalty asi náladu hostů nezvedly. Pak jsme chvilku vynechali, ale brzy jsme se do zápasu vrátili. Takže už první poločas skončil naším přesvědčivým vedením. Po přestávce jsme měli asi desetiminutovou hluchou pasáž, ale naštěstí jsme se brzy vzpamatovali a pokračovali v dobrém výkonu. Kdybychom proměnili všechny příležitosti, které jsme měli, mohli jsme nakonec vyhrát daleko výrazněji.“


TJ OSEK - TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 1:5 (0:2)

GÓLY: 61. CARDA - 11., 55. HÁJEK, 49., 70. TAUBER, 21. BROŽ (VLASTNÍ).
ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - MACKO, KAŠTÁNEK. DELEGÁT: F. ŠAFRÁNEK. ŽK: 0:1 (ČERMÍN). DIVÁKŮ: 87.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA (55. ČAPEK), NOVÁK, BROŽ, HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ (24. KROUPA, 81. HŘEBÍČEK). TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ (74. LOVIČKA), LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – RUBICK (64. KRÁTKÝ), NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ (42. TAUBER), ŘÍHA, NĚMEC – HÁJEK (55. VALENTA). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – LEGDAN

Výsledek tomu sice nenapovídá, ale kdyby Osek proměnil některou ze svých šancí v prvních patnácti minutách, kdy byl lepším mužstvem na hřišti, mohl zápas dopadnout úplně jinak. Novák ale hned ve 2. minutě zamířil mimo a Cardův centr zase nezužitkoval z malého vápna Říský.

Hluboká byla mnohem efektivnější. Igor Nitrianský našel před vápnem Pavla Hájka, který ustál osobní souboj a z otočky lehkou střelou k bližší tyči rozveselil hosty – 0:1. To běžela 11. minuta. O deset minut později si ve skluzu dal vlastní gól pravděpodobně Carda, rozhodčí ale v zápise uvedl jako smolaře okamžiku Brože – 0:2.

Ve druhém poločase samozřejmě docházely síly rychleji Oseku, který potřeboval dotahovat. Navíc chvíli po příchodu z kabin dal střídající Tomáš Tauber třetí gól hostujícího celku – 0:3. Oba hostující kanonýři, tedy Hájek s Tauberem, ještě každý přidali po jedné trefě, Cardovo snížení po rohovém kopu ale další debakl Oseku neodvrátilo – 1:5.


SK OTAVA KATOVICE - SK RUDOLFOV 3:2 (0:1)

GÓLY: 58. ZOUBEK, 63. REPA, 69. UHER - 8. POUZAR, 55. NOVOTNÝ.
ROZHODČÍ: HANES - MACH, HOCH. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:4 (POŽÁREK, MATAS - BAŠČEVAN 2, HRBÁČ, POUZAR). ČK: 0:1 (49. BAŠČEVAN). DIVÁKŮ: 202.


KATOVICE: ŠVEHLA – HAJDUŠEK, BLATSKÝ, MATAS (74. KOUTSKÝ) – ZOUBEK, CIBULKA, SCHÁNĚLEC, REPA, MIKLAS - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

RUDOLFOV: TERINGL - PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (46. PFLEGER), HRBÁČ, POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (72. DVOŘÁK), BAŠČEVAN. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK, REPA, UHER - TERINGL, POUZAR

„Věděli jsme, na co si máme dát pozor. Hlavně nefaulovat kolem vápna, říkali jsme hráčům, protože tohle Pouzar umí proměnit," řekl po zápase naší redakci katovický předseda Tomáš Hajdušek. Radim Pouzar má přímé kopy skutečně parádní a díky jednomu takovému Rudolfov od 8. minuty vedl v Katovicích 0:1.

Klíčový okamžik interesantního duelu, který v prvním poločase nabídl několik nevyužitých šancí domácích na srovnání stavu, přišel na startu druhé půle. Hostující forvard Baščevan, který už tou dobou měl žlutou kartu, nesmyslně bránil domácím v rozehrání standardní situace a po druhém napomínání musel pod sprchy.

Hosty to zprvu moc mrzet nemuselo, v 55. minutě se po rohu trefil hlavou kapitán Novotný a zvýšil překvapivě na 0:2. Od té doby se ale hrálo pouze na branku Rudolfova. Sílící tlak nakonec dokázaly Katovice využít a během jedenácti minut dokonale otočily skóre.

Nejprve po akci Repy s Miklasem se k tyči Teringlovy brány trefil Zoubek – 1:2. Stejnou tyč si vyhlédl i Repa, po spolupráci Hajduška s Uherem k ní zamířil velmi přesně – 2:2. Rozhodnutí na sebe vzal nejlepší střelec domácích Vladimír Uher, s jeho tečovanou střelou z 69. minuty toho Teringl opravdu moc dělat nemohl. Katovice předvedly i na konci sezóny velkou morální i útočnou sílu a nebezpečný Rudolfov, který nesmyslně oslabil jeden z jeho klíčových mužů, zdolaly 3:2.


SK SIKO ČIMELICE - FC PÍSEK B 6:1 (2:0)

GÓLY: 5. VITÁK, 21. HEGENBART, 49. PICHLÍK (VLASTNÍ), 61. SVOJŠE (11), 74. PŠENIČKA, 85. NEKL – 76. ZUŠŤÁK.
ROZHODČÍ: JAROLÍM - KRAUSKOPF, KORANDA. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 0:1 (PICHLÍK). DIVÁKŮ: 150.


ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, NĚMEC, J. VITÁK (70. VARHAN), PŠENIČKA – ZELENKA, HEGENBART, HLAVÍN (61. PÁVEC), KÁŠ (68. SUCHAN), LISTOPAD (73. NEKL) – SVOJŠE (61. NOSEK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK (54. D. VOTAVA), HUDÁK (76. MACHOVSKÝ), PICHLÍK, VELEK – STRÁSKÝ (54. M. VITÁK), KECLÍK, HRALA (76. ŘEŽÁBEK), BLAŽEK, DAN – ZUŠŤÁK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HEGENBART, KÁŠ, ZELENKA, VITÁK – NIKDO

Čimelice splnily v okresním derby hlavní úkol a to uhlídat píseckého forvarda Jana Zušťáka, ten sice i přes veškerou péči skóroval, ale jeho branka už znamenala pouze kosmetickou úpravu výsledku.

Aktivní domácí dostal do vedení obránce Jiří Viták, který už v 5. minutě zužitkoval Listopadův rohový kop – 1:0. Ve 21. minutě se trefil spolehlivý střelec Václav Hegenbart, půlka gólu jde ale za Miloslavem Kášem, který obešel dva hráče a krásným pasem vyzval Hegenbarta – 2:0. Písecká rezerva za první pětačtyřicetiminutovku dvakrát vystřelila na Slavíkovu branku, k ničemu, čemu by se dalo říkat branková šance, se ale nedostala.

Gól dali hosté hned po návratu z kabin, kapitán David Pichlík ale namířil svou střelu po Vitákově centru do vlastní brány – 3:0. Když v 61. minutě využil Svojše nabídku pokutového kopu po faulu na Hegenbarta, bylo o osudu střetnutí, které se hrálo v úmorném vedru, jasno. Čimelice si dál navyšovaly skóre, přesně mířili Pšenička se střídajícím Neklem. Mezi jejich zásahy se vměstnala trefa nestárnoucího Jana Zušťáka.


FK SPARTAK SOBĚSLAV – SOKOL ŽELEČ 1:0 (0:0)

GÓL: 56. ŠMÍDMAJER.
ROZHODČÍ: L. EIBL – REISNER, VICAN. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 3:1 (KUNÍK, CHOTOVINSKÝ, BOHÁČ – RABIŇÁK). ČK: 1:0 (79. M. MAZOUCH). DIVÁKŮ: 430.


SOBĚSLAV: KUNÍK – CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – ŽALDA (86. P. JANOUŠEK), M. MAZOUCH, NOHAVA (91. MARŠÍK), T. MAZOUCH (89. POLIŠENSKÝ) – ŠMÍDMAJER (77. FISCHER), DVOŘÁK (80. PELTÁN). TRENÉR RADEK HAJIČ.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR (55. KUKUČKA) – RABIŇÁK (77. JANOŠÍK), BRŮŽEK, ŠVEC, ŠVÁB (69. SOKOLT), HOLUB (80. PODROUŽEK) – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠMÍDMAJER – RABIŇÁK.

Generace soběslavských fotbalistů marně snily o postupu do celostátní soutěže. Stropem byla účast v krajském přeboru, nejvýše z toho bylo 4. místo v sezoně 1998/99. Až v minulém ročníku přišel zlom a místo starostí o záchranu přišly daleko radostnější chvilky. Spartak skončil jen o skóre na třetím místě s 59 body. Letos splnil předsezonní ambice na sto procent a poprvé si zahraje v divizi.

Okresní derby dvou špičkových týmů krajského přeboru, které sledovalo 430 diváků, mělo vyrovnaný průběh. Hra odpovídala postavení obou týmů. Fotbalisté se velice dobře znají navzájem a nedarovali si zadarmo ani centimetr hřiště. Domácí si vytvořili mírnou převahu s několika příležitostmi. Jenže z tohoto mráčku nezapršelo. Stejně tak se vedlo i Želečským, takže na gól se čekalo až do druhého dějství.

A dočkali se domácí. Centr do vápna dopravil za Hovorkova záda Jiří Šmídmajer a rozpoutal v ochozech nadšení. Titul nejlepšího týmu krajského přeboru byl zase o kousek blíž. Jenže kromě radosti z gólu museli v závěru střetnutí oželet M. Mazoucha, který uviděl po faulu červenou kartu a musel opustit hřiště. Oslabení spartakovci v nervózním závěru ustáli a podruhé porazili Želeč. Mistrovské oslavy mohly naplno propuknout.


SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ – FK PROTIVÍN 0:2 (0:0)

GÓLY: 82. J. VOREL, 85. RŮŽIČKA.
ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA – POLÁK, KOTALÍK. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:0 (POSPÍCHAL, TRČKA). DIVÁKŮ: 40.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL (51. JANOVSKÝ), ANDĚL, HANDREJCH – DO TRUNG, POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠTIAK – TRČKA, ŠIROKÝ (64. ŠVEC). TRENÉR RADIM HEŠÍK

PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, ROTHBAUER, RUCZKOWSKI, ZACH – RŮŽIČKA, Z. VOREL, R. VOJTA, FIALA (46. J. VOJTA) – MORAVEC (85. SLÁDEK) – J. VOREL (73. VL. MIKULENKA). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ANDĚL – J. VOREL.

Po skončení Fotbalové národní ligy je sestupový klíč jasný. Umístění jihočeských klubů v divizi A (ze tří českých skupin spadává 9 týmů, po třech z každé skupiny) má vliv na počet sestupujících z krajského přeboru. V případě, že by se udržely jak Č. Krumlov, tak nováček Jankov, dneska k tomu udělaly důležitý krok, opustil by nejvyšší krajskou soutěž pouze poslední tým tabulky. S touto variantou počítají v Plané, ale k tomu potřebují bezpodmínečně bodovat. S Protivínem ztratili přijatelný výsledek v samém závěru.

Souboj loňského s letošním nováčkem pomalu spěl k bezgólové plichtě, ale závěr patřil hostujícímu Protivínu, který během chvilky rozhodl dvěma góly. Skóre otevřel v 82. minutě kapitán Jaromír Vorel, chvilku po něm přidal druhou trefu mladíček David Růžička, pro něhož to byl premiérový zápis v kraji. Protivín se musel obejít bez obou stoperů Brože a J. Mikulenky, nehrál ani Prášil.

„Šance byly na obou stranách, hrálo se vyrovnané utkání,“ sdělil Jihočeskému fotbalu kouč Plané Radim Hešík. „Spravedlivější by asi byla remíza, ale v závěru nám citelně chyběl stoper Welzl, který musel střídat pro zranění, a to naše plány totálně zbortilo. Protivín toho dokonale využil,“ označil za klíčovou absenci plánského kapitána. Planá zůstává poslední, na Ševětín ztrácí stále jeden bod. Los nemá na konci zrovna nejlehčí. Ve druhém domácím střetnutí hostí Katovice a sezonu zakončí v Čimelicích. Tedy u dalšího aspiranta na třetí místo.


Nedělní program:

10:30 Jiskra Třeboň - SK Ševětín, 17:00 FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák