Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Zušťák nedovolil Plané bodovat. Soběslav otočila tříbrankovou ztrátu!

 
sobota, 27. května 2017, 20:57

AKTUALIZOVÁNO - Po páteční předehrávce krajského přeboru Hluboké s Milevskem (1:1) se v sobotu hrálo na sedmi stadionech. Dopoledne si Želeč poradila s Třeboní, po obědě béčko Písku zásluhou nestárnoucího kanonýra Jana Zušťáka zdolalo poslední Planou. Hradec si otevřel střelnici v Ševětíně, kde v poklidu dokráčel k vysokému vítězství 6:1. Čtyřikrát skóroval ondřej Černoch. K půltuctu se prostřílel i Rudolfov nad Osekem a poskočil na třetí místo, protože Katovice nevyužily v Protivíně 80minutovou přesilovku. Olešník promrhal třígólový náskok s první Soběslaví, který si vypracoval do 16. minuty! V předposlední minutě udeřil lídr počtvrté.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 27. KOLA KP

SOKOL ŽELEČ – JISKRA TŘEBOŇ 2:0 (1:0)

GÓLY: VLASTNÍ (KODRAS), 59. ŠVÁB.
ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK - HOCH, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: ŠTUK. ŽK: 0:1 (HOLZEPL). DIVÁKŮ: 40.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR – RABIŇÁK (73. JANOŠÍK), BRŮŽEK (68. PODROUŽEK), ŠVEC, SOKOLT (57. ŠVÁB), HOLUB (79. KUKUČKA) – NOVOTNÝ (85. ŠINDELÁŘ). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

TŘEBOŇ: KOPECKÝ – KODRAS, LONSMÍN, HAVLÍK, HOLZEPL – MATOUŠEK, HOLÝ, FRANĚK, BAŠTA, DIVOKÝ – PRŮCHA. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEC, HOVORKA – HOLZEPL.

V netradičním dopoledním čase začali lépe domácí, kteří chtěli odčinit debakl z Hradce. V 26. minutě si zpracoval dlouhý výkop brankáře Hovorky domácí útočník Novotný. Při kličce mu ukopl míč hostující obránce Kodras tak nešťastně, že trefil vlastní branku. Vedoucí gól Želeč uklidnil a do poločasu měla více ze hry.

Definitivní pojistku přidal v 59. minutě střídající Zdeněk Šváb. Po dvou minutách na hřišti přesnou tvrdou střelou překonal hostujícího brankáře Kopeckého. S chutí hrající Šváb mohl přidat další branky, ale dvakrát mu překazila radost tyč třeboňské branky.

Třeboň, kterou trápí velká marodka, mohla v závěru snížit, ale domácí gólman Hovorka byl proti, když zlikvidoval střely Matouška a Holzepla. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím Želče.


FC PÍSEK B – SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 2:1 (0:0)

GÓLY: 60., 90. ZUŠŤÁK – 68. TRČKA.
ROZHODČÍ: KLÁTIL  - JAROLÍM, KRČÍN. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:3 (PICHLÍK - POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠVEC). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, UHLÍK, PICHLÍK, HRACHOVEC – ŘÍHA (79. HUDÁK), HRALA (57. VOTAVA), HLINKA (85. MACHOVSKÝ), VELEK (72. STRÁSKÝ) – ZUŠŤÁK, ŘEŽÁBEK (57. DAN). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, ANDĚL, HANDREJCH (46. ŠTIAK) – DO TRUNG, POSPÍCHAL, PÖSINGER (70. ŠIROKÝ), JANOVSKÝ – TRČKA, ŠVEC. TÝM VEDL MICHAL TUREK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZUŠŤÁK, HRACHOVEC – ŠVEC, DO TRUNG.

Domácí tým posílili pendlové Hrachovec a Hlinka a zvýšil tak svoje naděje na úspěch. V jeho prospěch hovořilo i postavení v tabulce a víc jak dvojnásobný zisk bodů. Jenomže outsider favorita dokonale zaskočil. Hrál velice obětavě a nedaroval Píseckým jediný centimetr hřiště bez boje.

Navíc se spoléhal na rychlé kontry, při nichž dělal obrovský průvan v domácí defenzivě hlavně Švec za vydatné pomoci Do Trunga. Míč se většinou pohyboval ve středu pole a větší příležitosti se nezrodily ani na jedné straně. Tomu odpovídal i bezbrankový poločas.

První branka padla až po půlhodině hry, kdy se před plánským gólmanem Fajfrlíkem objevil osamocený Jan Zušťák a zajistil Písku vedení. Zvýšit náskok mohl Votava, který postupoval zcela sám na brankáře, ale překonat ho nedokázal.

Ale jak řečeno, hosté byli velice nebezpeční a brzy nato skóre srovnali. V 68. minutě se prosadil Jan Trčka a začínalo se znovu od začátku. Už už se na obzoru rýsovala remíza, jenže s tím se nehodlal smířit zkušený Jan Zušťák. V poslední možné chvilce trefil míč ve skrumáži hlavou a Fajfrlík byl bezmocný. „Vybrali jsme si tentokrát velkou dávku štěstí. Remíza by asi byla spravedlivější,“ uznal domácí kouč Jaroslav Ptáček.


FK OLEŠNÍK - FK SPARTAK SOBĚSLAV 3:4 (3:3)

GÓLY: 6. ŠTOS, 7., 16. TRESSL – 30., 31. ŠMÍDMAJER, 36. DVOŘÁK, 89. T. MAZOUCH.
ROZHODČÍ: MACKO - KORANDA, KRAUSKOPF. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 3:1 (HELLER, DUDEK, CHLUMECKÝ - BOHÁČ). DIVÁKŮ: 50.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, ŠAHAJDA (76. VAŘÁK), HELLER, DRÁB – M. STUDNIČKA, ČERVENKA, TRESSL (86. KŘÍŽ), CHLUMECKÝ – DUDEK (69. ŠÍMA), ŠTOS (87. RABIŇÁK). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

SOBĚSLAV: KUNÍK – M. HROMADA, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ – ŽALDA (72. T. MAZOUCH), M. MAZOUCH, NOHAVA, P. JANOUŠEK (61. FISCHER) – DVOŘÁK (80. PELTÁN), ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NÝDL - DVOŘÁK

Olešník a Soběslav předvedly strhující první pětačtyřicetiminutovku, během které domácí celek senzačně vedl nad lídrem už 3:0, ale ještě lepší vzepětí hostů znamenalo do poločasového hvizdu srovnání na 3:3. Katem Olešníka se nakonec v 89. minutě stal Tomáš Mazouch a bohužel také vlastní hrubé chyby v defenzivě. Přesto parádní obrat favorita.

"Vedeme 3:0 a nakonec prohrajeme. Ještě k tomu gólem z poslední minuty. Nálada teď moc není, ale Soběslavi jsme tři ze čtyř branek darovali," posteskl si po zápase smutný trenér Ladislav Táborský. Jeho Olešník na startu duelu dobře bránil a z brejkových situací dokázal udeřit. Slepené trefy Radima Štose ze 6., respektive Miroslava Tressla ze 7. minuty znamenaly nečekaný nástup domácího mužstva. Když se navíc v 16. minutě z otočky na vápně krásně trefil znovu Tressl, vypadalo to s týmem Radka Hajiče všelijak – 3:0.

Jenže ve 30. minutě přišla Šmídmajerova individuální akce po levé straně zakončená krásnou střelou na zadní tyč a bylo sníženo – 1:3. Prakticky vzápětí po rozehrání nezformovaná obrana Olešníku darovala stejnému hráči druhou branku – 2:3. Nepovedenou pasáž korunoval ve 36. minutě jeden z domácích beků, který podklouzl, netrefil balón a nejlepší střelec KP Martin Dvořák si pohrál s gólmanem Jirkalem – 3:3.

Ve vyrovnané druhé půli mohli domácí rozhodnout, deset minut před koncem šel Radim Štos zcela sám na Kuníka, ale v rozhodující fázi si míč předkopl a Olešník to nakonec stálo hodně draho. Další nepřesnost před vápnem, po které se k balónu dostal střídající Tomáš Mazouch a chytrým lobem dokonal v 89. minutě obrat – 3:4.


SK ŠEVĚTÍN - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 1:6 (1:4)

GÓLY: 10. KLAPUŠ - 3., 5. 26., 39. ČERNOCH, 52. F. VOTAVA, 55. KOUTNÝ.
ROZHODČÍ: PŘIBYL - ŽEMLIČKA, VYCHODIL. DELEGÁT: J. URBAN. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA – VALTA (61. LUDVÍK, 75. LOMSKÝ), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ (70. BEZNOSKA), HINDY – R. NOVOTNÝ, KLAPUŠ (87. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (87. NOVÁČEK), CÍSAŘ (75. ŠMÍD), VÖLFEL, KOUTNÝ – T. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (79. KRÁLÍČEK), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KUPEC - ČERNOCH, T. ŠENKÝŘ

Ševětínu s koncem sezóny docházejí síly. Po domácí porážce s poslední Planou a šestibrankových přídělech od Protivína a Čimelic inkasoval další debakl, tentokrát si proti nováčkovi s chutí zastřílel Jindřichův Hradec. Záložník Ondřej Černoch dal sám během prvního poločasu čtyři góly a druhý poločas se dohrával jen z povinnosti.

Koláčkově družině hrubě nevyšel start do utkání. Třetí minuta – Ondřej Černoch střílí a domácí obránce Mohamed tečuje tak, že Lukáš Novotný nemá šanci zasáhnout – 0:1. Pátá minuta – Petr Novotný nechtěně namazal Černochovi na vápno a na tabuli svítilo 0:2.

Jiskru naděje pro domácí vykřesal výstavními nůžkami v 10. minutě Klapuš po centru Petra Novotného, ale lépe se pohybující a fotbalovější hosté už toho Ševětínu do konce zápasu příliš nedovolili. Naopak uběhlo šestadvacet minut a Ondřej Černoch dokonal hattrick. Svou nejhezčí branku si schoval ještě na pozdější okamžik – 39. minuta a parádní střela pod víko – 1:4.

Branky Filipa Votavy a Radima Koutného z druhé půle jen naplnily šestibrankovou normu, kterou poslední dobou Ševětín inkasuje.


SK RUDOLFOV – TJ OSEK 6:0 (2:0)

GÓLY: 6., 58. (11) POUZAR, 66., 76. PFLEGER, 30. NOVOTNÝ, 82. BAŠČEVAN.
ROZHODČÍ: VICAN – REISNER, HANES. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 1:2 (KUNA – HOSNEDL, BRABEC). DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL - PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (71. VEJVAR), ŠINDELÁŘ (75. DVOŘÁK), POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (62. PFLEGER), BAŠČEVAN. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, MRÁZ, BRABEC – ČAPEK (62. JEŽEK), HOCH, BLAŽEČKA, HOSNEDL – BALOUŠEK (83. MRÁZEK), ŘÍSKÝ. TÝM VEDL VÁCLAV MRKVIČKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NOVOTNÝ, ŠINDELÁŘ, CELÝ TÝM – CHALUŠ.

Osek přijel na Rudolfov ve značně okleštěné sestavě i bez trenéra Jaroslava Voříška. Musel se věnovat pracovním povinnostem. Na lavičce ho zastoupil trenér béčka Václav Mrkvička. Musel do kádru nasadit i tři dorostence, kteří teprve sbírají zkušenosti. Navíc měli v nohách dopolední zápas. Přesto mohli jít hosté do vedení, když se hned v 1. minutě řítil na Teringla osamocený Říský, ale jeho obrovskou šanci gólman zneškodnil.

Takže se ke slovu dostali i domácí. V 6. minutě předvedli výbornou kombinaci, Šindelář vystřelil a pohotový Pouzar poslal balon zpět do sítě – 1:0. Vyražený míč hrál roli i ve druhém domácím úspěchu. Chaluš vyrazil střelu přímo na hlavu Novotného a „Perštát“ vedl už o dva góly – 2:0. Osek kladl tuhý odpor, ale paní Štěstěna se k němu obrátila zády.

Po přestávce pokračovali muži trenéra Otakara Matouše v tlaku. Ten brzy využil Pouzar, který proměnil penaltu po faulu na Kovačičína – 3:0. Hostům, kteří měli na lavičce jenom dva náhradníky, v horku rychle odcházely síly, a trávník opanovali rudolfovští hráči. Čtvrtý gól přidal po kolmici Baščevana Pfleger – 4:0. Před pátou brankou našel Vejvar Dvořáka. Ten vystřelil, ovšem Chaluš pět vyrazil, a to k Pflegerovi, který zaznamenal svůj druhý úspěch – 5:0. A skóre uzavřel po akci Vejvara a Kovačičína Baščevan – 6:0. Domácí byli stále při chuti, ale už nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější příležitosti. Ostatně lví podíl na tom měl i osecký gólman Chaluš, který vyčapal dalších pět šest tutovek.

„Vyhráli jsme zaslouženě a mohlo to být i daleko vyšším rozdílem. Ale musím přitom ocenit i výkon oslabeného Oseka. Dlouho odolával našim útokům, dobře bránil. Tedy jen do chvil, kdy jim zákonitě rychle docházely síly. Pak už to bylo jenom Rudolfov proti Chalušovi, dělal, co mohl. Tím nechci snižovat výkon našich kluků, kteří znovu potvrdili, že jejich ofenzivní síla je veliká. Chyběl nám Jirka Hrbáč, který sleduje ve Francii tenis na French Open. Určitě jsme si vítězství zasloužili,“ uvedl Petr Hlubocký, manažer SK Rudolfov. „Drželi jsme se dost dlouho, ale převaha Rudolfova se musela projevit. Myslím, že nás zlomil třetí gól z penalty, Měli jsme málo lidí nas střídání, horko se pak muselo projevit. Bylo to nakonec zasloužené vítězství domácích,“ poznamenal zaskakující kouč Oseka Václav Mrkvička.


CENTROPEN DAČICE – SK SIKO ČIMELICE 2:5 (1:1)

GÓLY: 31. JANÁK, 55. TOMAN – 37., 69. SVOJŠE, 51., 73. ŘEZÁČ, 54. HLAVÍN.
ROZHODČÍ: MACH – PETERKA, TŮMA. DELEGÁT: VL. EIBL.  ŽK: 0:2 (LISTOPAD, SVOJŠE). DIVÁKŮ: 80.


DAČICE: T. FERDAN – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK (80. ŠIMÁNEK), KRTEK (68. BRUNNER), TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ, FARA, VITÁK, PŠENIČKA – ZELENKA (63. NEKL), HEGENBART, HLAVÍN, KÁŠ, LISTOPAD – SVOJŠE (72. VARHAN). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – ŘEZÁČ, SVOJŠE, CELÝ TÝM

Utkání se hrálo za velkého horka a na hře obou celků to bylo znát. Šance se příliš neobjevovaly a hra byla opravdu opatrná. Do první příležitosti se dostal po půl hodině Martin Janák, jenž vypíchl nevydařenou souhru defenzivy hostů a chytře zakončil do protipohybu brankáře. Dačice se dostaly do vedení. Odezva však na sebe nenechala dlouho čekat a skvěle zahraný roh Čimelic byl po zásluze proměněn ve vyrovnání zásluhou Jakuba Svojšeho.

Druhou půli začali hosté velmi aktivně a zanedlouho vedli o dvě branky. V rozmezí tří minut se prosadili Karel ŘezáčLukášem Hlavínem. Dačice vzápětí snížily Martinem Tomanem, který využil milimetrové přihrávky Jindry. Kontaktní gól ale domácí nenakopl, naopak, na hřišti už byl pouze tým Čimelic, který hrál velmi disciplinovaně a efektivně. Jakub Svojše vsítil čtvrtý gól a mohl jít střídat, podruhé v zápase se trefil také obránce Karel Řezáč, jemuž se to povedlo i v minulém střetnutí.

Čimelice si odváží po zásluze tři body a stále jsou ve hře o třetí místo. „Soupeři gratulujeme, hrál pěkný fotbal a zaslouženě vyhrál. Naše jediné pozitivum bylo publikum, které z velké části tvořili hráči TJ Peč, jenž dnes slaví postup z okresní soutěže do okresního přeboru, k čemuž jim blahopřejeme. My jsme ve druhé půli bohužel nepodali výkon, jaký by měl tým hrající o záchranu podat,“ nechal se po utkání slyšet domácí záložník Jindra.


FK PROTIVÍN – SK OTAVA KATOVICE B 3:1 (1:1)   

GÓLY: 45. J. VOREL, 50. MORAVEC, 65. PRÁŠIL – 13. MIKLAS.
ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:5 (RUZCKOWSKI, Z. VOREL – SCHÁNĚLEC, REPA, BLATSKÝ, UHER, HAJDUŠEK). ČK: 1:0 (11. J. MIKULENKA). DIVÁKŮ: 252.


PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, J. MIKULENKA, RUCZKOWSKI, ZACH – Z. VOREL, R. VOJTA, PRÁŠIL, FIALA (56. RŮŽIČKA) – MORAVEC (88. SLÁDEK) – J. VOREL (73. VOJÍK). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

KATOVICE: ŠVEHLA – KOUTSKÝ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, MATAS – ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA, MIKLAS - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM – NIKDO.

Protivín zopakoval navlas stejný výsledek jako v minulém domácím střetnutí s Pískem B. V atraktivním a vypjatém klání proti Katovicím, dlouholetým sokem z I. A třídy, se výhra nerodila lehce. Kobetičovi svěřenci se museli vypořádat s téměř 80minutovým oslabením, aby sami na konci prvního a začátku druhého poločasu vstřelili dva góly.

Začátek patřil Katovicím, které korunovaly převahu po vyloučení domácího stopera J. Mikulenky, jenž fauloval unikajícího Miklase a musel předčasně do sprchy. Zaváhání protivínské obrany potrestal aktivní Jakub Miklas. V přesilovce měli hosté další šance, ale pokusy Schánělce z půlky hřiště, kterým chtěl překvapit Hanuse, Hajduškova hlava či marná snaha Zoubka a Miklase v síti neskočily. Když se blížil konec první půle, zčista jasna udeřili domácí. Jaromír Vorel obešel u lajny Schánělce, všichni očekávali zpětnou přihrávku, ale domácí kapitán lišácky vystřelil na zadní tyč a vyrovnal.

Inkasovaný gól do šatny s Katovickými otřásl a nezachytili nástup do druhého dějství. Po trestném kopu hlavičkoval J. Vorel ještě nad, ale vzápětí po spolupráci bratrů Vorlů skóroval Jan Moravec. Domácím zatrnulo po halfvoleji Požárka, který skončil jen těsně mimo. Po hodině hry se po trestném kopu dostal ke střele Zbyněk Vorel, obrana stačila míč zblokovat, ale ten se dostal na kopačku zkušeného Ondřeje Prášila, který jej o břevno poslal potřetí za Švehlova záda.

V 73. minutě musel střídat kvůli zranění J. Vorel a domácím začaly ve vedru evidentně docházet síly. Katovice je přikovaly na vlastní půlku, měly velkou převahu a dlouhými nákopy se snažily dostat k Hanusově brance. Snížit mohl Miklas, ale Ruczkowski se mu včas vrhl do střely, hlavička Hajduška v nastavení skončila nad. Skóre se nezměnilo a stejně jako v podzimním střetnutí (3:0) se z vítězství radoval nováček Protivín. „Soupeř své šance v první půli neproměnil a hodně s ním zacloumal vyrovnávací gól,“ zmínil předseda Protivína Václav Křišťál, který pochválil všechny hráče domácí jedenáctky.

Napsal(a) Milan Šíma, Martin Wipplinger, Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle