Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Průcha věří, že Třeboň uspěje i v Želči

 
pátek, 26. května 2017, 10:28

Třeboň neustále pronásledují zranění, což se projevuje i na jejich výsledcích. Přesto góly dávat její hráči nezapomněli a velice dobrým příkladem je útočník Martin Průcha, který zatížil konto Olešníka dvěma góly. I proto byl zvolen Mužem 26. kola. V letošní sezoně si o toto ocenění řekl již podruhé.

Výsledky Třeboně, toť střídavě oblačno. Jednou překvapíte mile, o týden později už to zase není ono. Hrají v tom úlohu i různá zranění, když se potom musí měnit sestava?
Určitě ano. V poslední době máme velké problémy s tím, abychom se na zápas vůbec sešli. Hrají v tom roli hlavně dlouhodobá zranění a časté nemoci, které se nám bohužel nevyhýbají.

V posledním kole platila první varianta, když jste zvládli nebezpečný Olešník. K tomu jste lvím podílem přispěl vy svými dvěma góly v prvním poločasu. Oba svědčily o důrazu v koncovce. Při prvním jste prý tak dlouho bušil do obrany Olešníka, až podlehla. Asi bylo dost času a zmatků. A ten druhý zase po individuální akci.
První gól jsme tam doslova dotlačili. Důležitý byl důraz ve vápně, který jsme měli větší než hosté z Olešníka, a díky tomu jsme skórovali. Druhý gól vznikl po chybě soupeřova stopera, který chtěl nejspíše přihrávat spoluhráči, a mně se povedlo mu vypíchnout míč. Pak už jsem to neměl až tak složité. V obou gólech měl prsty náš Tomáš Havlík, který mě hodně prosil, abych jeho jméno nezapomněl zmínit. Tak snad mu tímto udělám alespoň malou radost.

Olešník se ale jen tak nevzdává. Platilo to i v tomto střetnutí? Zřejmě největší překážkou pro jeho ofenzivu byl gólman Jakub Skála.
Olešník se rozhodně nevzdal a v druhé půli nás zatlačil hluboko na naši polovinu. Naštěstí se nám povedlo udržet nulu, na které má Jakub velký podíl, a v celé sezóně nás drží svými zákroky. Na průběhu měla také velký vliv neproměněná šance hostujícího útočníka, jemuž se podařilo překonat naší obranu i brankáře, ale nedokázal trefit prázdnou bránu, která se před ním odkryla.

Uhájená nula i atraktivní hra, to je závazek i pro další střetnutí.
Samozřejmě, chceme dávat co nejvíce gólu a co nejméně jich dostávat. Dávat branky se nám bohužel poslední dobou moc nedařilo a vždy přišla nějaká naše chyba, po které jsme dostali rozhodující gól. Věřím, že se to tímto zápasem zlomilo, a nám se bude dařit dávat góly a vítězit.

Co říkáte postavení vašich rodných Břilic – dnes Třeboně B? Určitě byste je rád viděl ve vyšších patrech tabulky. Jste častým návštěvníkem jejich zápasů?
Postavení Břilic se mi rozhodně nelíbí. Pevně doufám, že poslední zápasy zvládneme tak, abychom se udrželi na nesestupových místech. Následující týdny už budu mít více volného času a mám v plánu si za Břilice párkrát zahrát. A doufám, že alespoň maličko pomůžu týmu splnit jeho cíl - nesestoupit. Bohužel, kvůli studiu jsem moc zápasů v jarní části neviděl, naposledy prohru v Lišově 1:4, ale myslím si, že náš mladý tým má rozhodně potenciál hrát o vyšší příčky.

Ale zpět ke krajskému přeboru. Jak vy sám hodnotíte letošní rozvrstvení týmů v tabulce? Na špičce se usadily týmy, které zdobí ofenzivní hra. Myslíte, že to je rovněž předpověď do budoucna? Že se vyplatí útočná hra a hlad po gólech?
Tak by to mělo být. Pro diváka je to to nejlepší, co se může stát. Na fotbal přece chodí, aby viděl pěkné akce a góly, a myslím, že těch v krajském přeboru není málo.

A právě jeden z představitelů tohoto atraktivního stylu si na vás o víkendu brousí zuby. Druhá Želeč dostala v minulém kole za uši v Jindřichově Hradci, o to těžší to zřejmě budete mít v jejím domácím prostředí. Tam se bude chtít rehabilitovat. Co vy na to?
Na zápas už se těšíme a doufáme, že navážeme na výsledek s Olešníkem. Želeč asi momentálně není v úplně nejlepší formě, snad se nám podaří toho využít.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle