Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální sestava KP: Chycená penalta a střelecký rekord

 
pátek, 12. května 2017, 11:29

Pro desítku mužstev krajského přeboru znamenal prodloužený víkend sehrání dvou zápasů. Nejprve absolvovala klasický program 24. kola a na státní svátek dohrávala odložené zápasy z předchozího kola.

V brance zářil osecký Jiří Chaluš, který pochytal všechny šance Soběslavi a dokázal zlikvidovat i penaltu. Právě jeho zásluhou lídr nevyhrál. A čisté konto udržel Chaluš i proti Třeboni. Neméně zdatně si vedl rudolfovský brankář Tomáš Teringl v Třeboni. Na hranici pěti gólů se prostřílel Jan Moravec proti Ševětínu.

Béčku Písku vydatně pomohli s Dačicemi třetiligoví pendlové, jedním z nich byl Filip Vaněk. Kapitán Milevska Jakub Barda se jednou trefou podepsal pod překvapivé vítězství Milevska v Katovicích. Kvalitní výkon si v na konci střetnutí pošramotil červenou kartou, takže bude mít příští zápas nucené volno.

V dohrávkách sehrál důležitou roli gól Radka Novotného. Želečský útočník rozhodl o čtvrtém vítězství Sokola v řadě a možném zdramatizování závěru krajského přeboru. Náskok Soběslavi se ztenčil na šest bodů, takže se musí mít na pozoru. Michal Repa a Vladimír Uher táhli oslabenou katovickou sestavu za výhrou v Dačicích.

Předposlední Ševětín má v sestavě kola už třetího brankáře! Zaskočit musel teprve sedmnáctiletý (ročník 1999) Jaroslav Trnka. „Zraněného prvního brankáře Lukáše Novotného zastoupil velmi dobře,“ poznamenal ševětínský kouč Miroslav Koláček.

Za Muže víkendového kola jsme vybrali „pětigólového“ Jana Moravce z Protivína a Radka Novotného v pondělních dohrávkách.


Ideální sestava 24. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jiří Chaluš (Osek/2)

Marek Pomeje (Olešník/1), Daniel Pavličko (Želeč/3), Michal Hromada (Soběslav/3)

Václav Hegenbart (Čimelice/3), Tomáš Lonsmín (Třeboň/5), Radim Pouzar (Rudolfov/7), Filip Vaněk (Písek B/1), Jakub Barda (Milevsko/2)

Filip Votava (J. Hradec/1), Jan Moravec (Protivín/2)


Ideální sestava 23. kola KP (s dohrávkami) podle Jihočeského fotbalu

Jaroslav Trnka (Ševětín/1)

Pavel Keclík (Písek B), Ondřej Kosobud (Želeč/6), Karel Chotovinský (Soběslav/2)

Jiří Hrbáč (Rudolfov/3), Ondřej Černoch (J. Hradec/3), Michal Repa (Katovice/4), Ondřej Prášil (Protivín/4), Milan Nitrianský (Hluboká/4)

Vladimír Uher (Katovice/5), Radek Novotný (Želeč/2)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle