Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: J. Hradec podruhé v sezóně porazil Hlubokou, Milevsko vyloupilo Katovice. Pět gólů protivínského Moravce!

 
sobota, 6. května 2017, 22:10

Jindřichův Hradec si v dopoledním střetnutí 24. kola krajského přeboru poradil s Hlubokou, když po brzké brance Nitrianského dokázal otočit nepříznivý vývoj. Nakonec domácí zvítězili 3:1 a trenér Černoch si pochvaloval zejména bojovnost svého mužstva. V souběžně hraném duelu přijel do Třeboně Rudolfov. Pro kouče hostů Otu Matouše šlo o srdeční záležitost. Na hřišti klubu, kde léta hrál a trénoval, nakonec uhrál jeho tým remízu 1:1. Odpoledne se nedařilo favoritům. Soběslav jen remizovala bez gólů s Osekem a Katovice prohrály s Milevskem.

Výsledky 24. kola KP

JISKRA TŘEBOŇ - SK RUDOLFOV 1:1 (1:1)

GÓLY: 11. PRŮCHA – 36. BAŠČEVAN.

ROZHODČÍ: PŘIBYL - KOTALÍK, SEBERA. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 3:5 (CAHYNA, NEKVINDA, KOPECKÝ - HRBÁČ, NOVOTNÝ, TERINGL, POUZAR, BAŠČEVAN). DIVÁKŮ: 200.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA,LONSMÍN, KOPECKÝ – MATOUŠEK, NEKVINDA (90. KUČERA), DIVOKÝ, FRANĚK, HOLZEPL - PRŮCHA. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ (86. VEJVAR), NOVOTNÝ, KUNA, PROKEŠ – HRBÁČ, ŠINDELÁŘ, KOVAČIČÍN, POUZAR – JANÁK (90. BRŮHA), BAŠČEVAN (90. HAJNÝ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: LONSMÍN, NEKVINDA, FRANĚK - TERINGL, POUZAR

Otakar Matouš se v roli hlavního kouče Rudolfova vrátil na místo činu. V třeboňské Jiskře působil několik let jako asistent trenéra a ze svého bývalého působiště rozhodně nechtěl odjíždět s prázdnou. Nakonec si on a jeho tým veze jeden za remízu 1:1, kterou zařídily trefy Průchy a Baščevana.

Vše podstatné pro výsledek zápasu se odehrálo v první pětačtyřicetiminutovce. Domácí šli do vedení v 11. minutě. Po dlouhém výkopu Jakuba Skály a následném prodloužení za obranu Rudolfova šel sám na Teringla Divoký, který sice gólmana hostí překonal, ale jeho pomalý pokus směřoval mimo, až ho u vzdálenější tyče dorazil do prázdné brány rychlík Průcha – 1:0.

Srovnání skóre si Rudolfov schoval na 36. minutu. Stálý exekutor přímých volných kopů Radim Pouzar se postavil k balónu a z pravé strany přesně našel hlavu Baščevana. Skála proti razantní hlavičce ze čtyř metrů nemohl dělat nic. Poločasový stav tedy 1:1.

Ve druhém dějství byla domácí Třeboň lepším mužstvem, hostům nedovolila vůbec ohrozit branku, naopak sama měla dvě tutové šance, kterými měla rozhodnout. Nejprve měl na hlavě stoprocentní gól Nekvinda a v úplném závěru z prakticky totožné situace neuspěl ani Cahyna. Brankář Teringl hosty výrazně podržel a především díky němu si Rudolfov odváží od Světa bod.


FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU 3:1 (2:1)

GÓLY: 15. CÍSAŘ, 31. BLAŽEK, 75. F. VOTAVA - 13. NITRIANSKÝ.

ROZHODČÍ: REITINGER - REISNER, MACKO. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:0 (BERÁNEK, T. ŠENKÝŘ). DIVÁKŮ: 100.


J. HRADEC: REŠL – M. ŠENKÝŘ, CÍSAŘ, VÖLFEL, M. VOTAVA – T. ŠENKÝŘ (85. KRÁLÍČEK), ČERNOCH (65. KUČERA), BERÁNEK, BLAŽEK (76. PRINC) – CHALUPSKÝ (88. ŠMÍD), F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.     

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – ANTOŠ, LEGDAN, ČERMÍN, JONÁŠ (46. T. ADAM) – NĚMEC, NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ, RUBICK (77. VALENTA), ŘÍHA – TAUBER. TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI:  F. VOTAVA, VÖLFEL, BERÁNEK – TAUBER, NITRIANSKÝ, LEGDAN

Jindřichovu Hradci se v letošní sezóně proti Ciprově týmu dařilo. Podzimní vítězství 1:0 z podzámčí dokázali exdivizní domácí potvrdit a po výsledku 3:1 znovu brali tři body.

Hluboké se na jaře celkem daří a fotbalově to bylo dobré i v Hradci. "Hosté místy kombinovali lépe než my, tři body jsme si zasloužili bojovností a běhavým stylem hry," zhodnotil zápas trenér domácích Marek Černoch.

První se ale v zápase trefila Hluboká, centrovaný míč do vápna nechala hradecká obrana bez povšimnutí a Igor Nitrianský poslal v 13. minutě halfvolejem míč za Rešlova záda – 0:1. Z pohledu domácího mužstva bylo klíčové bleskové vyrovnání, o které se hned za dvě minuty postaral po dobře zahraném přímém volném kopu Ondřeje Černocha hlavou Václav Císař – 1:1.

Poločasový stav velmi vyrovnaného střetnutí ještě upravil po odehrané půlhodině střelou na bližší tyč Blažek – 2:1. Tady asi gólman Brašnička úplně čisté svědomí neměl. A skóre na domácí straně mohlo dál narůstat, ale Tomáš Beránek neproměnil ani jeden ze dvou samostatných úniků. Na druhé straně měl především v závěru zápasu skvělé zákroky Rešl. Jistotu tří bodů pro Jindřichův Hradec dala branka dnes výborně hrajícího Filipa Votavy ze 75. minuty – 3:1.


FC PÍSEK B – CENTROPEN DAČICE 3:0 (0:0)

GÓLY: 59. VANĚK, 82. M. HELD, 84. VOTAVA.

ROZHODČÍ: HERZOG – P. ŠAFRÁNEK, JAROLÍM. ŽK: 3:2 (KECLÍK, M. HELD, HRACHOVEC – NOSEK, BRUNNER). DIVÁKŮ: 100.


PÍSEK B: VARYŠ – ŽUREK, VÁCLAVÍK, KECLÍK, KRÁTKÝ (60. HRACHOVEC) – VELEK, VÁCHAL (80. HUDÁK), M. HELD, VANĚK (85. HOLUB) – ŘEŽÁBEK, VOTAVA. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

DAČICE: ZEJDA – BRUNNER (86. MÁŠA), NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – CELÝ - ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK (87. SVOBODA), JINDRA – TOMAN (59. JANÁK). TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: M. HELD, VANĚK, VARYŠ, CELÝ TÝM – JINDRA, CELÝ.

Ptáčkův tým tentokrát vyztužili dva hráči áčka Martin Held s Vaňkem a jejich přítomnost na hřišti byla znát. Mladíci se vedle nich výkonově zvedli a čišelo z nich i větší sebevědomí. Přesto jako první vážně zahrozili hosté, jejichž velikou příležitost ale v poslední chvíli zneškodnil písecký gólman Varyš. Domácí brankář vytěsnil i druhou šanci a svému týmu tak pomohl udržet čisté konto. V těchto momentech se lámal průběh utkání.

Písek potom přidal na tempu, zatlačil hosty do defenzivy a dačický Zejda měl najednou víc práce. Navíc mu dvakrát byla po standardních situacích nápomocna i tyč jeho branky. Nevyužity zůstaly i další možnosti Keclíka a Řežábka, neuspěl ani Votava, který běžel na Zejdu zcela sám. Mladíkům chyběl potřebný klid a zkušenosti. A protože i Varyš se překonat nenechal, skončila první pětačtyřicetiminutovka bez gólů.

Ve druhém dějství se už přece jenom brankově urodilo. Jako první pohnul ukazatelem skóre po hodině hry Vaněk, na jehož křížnou střelu Zejda nedosáhl – 1:0. V posledních deseti minutách se podařilo domácím skórovat dvakrát těsně za sebou. V 82. minutě korunoval svůj výkon Martin Held – 2:0. A o 120 vteřin později podtrhl účet po samostatném nájezdu Votava – 3:0. „Hodně nám pomohla přítomnost hráčů áčka, naši mladí se vedle nich zklidnili a podali kvalitní výkon. Hodně nás podržel gólman Varyš, který udržel nulu i při těch velikých příležitostí hostů. Je vidět, že když se vedle našich mladých hráčů postaví někdo zkušenější, jsou na hřišti víc vidět a věří si,“ těšilo domácího kouče Jaroslava Ptáčka.


SK SIKO ČIMELICE - FK OLEŠNÍK 1:1 (1:0)

GÓLY: 19. FARA – 90. ČERVENKA.

ROZHODČÍ: L. EIBL – REITINGER, MACKO. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 5:2 (ŘEZÁČ, NĚMEC, SUCHAN, NEKL, ZELENKA – HELLER, POMEJE). DIVÁKŮ: 80.


ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ, FARA, M. NĚMEC, PŠENIČKA – NEKL (75. ZELENKA), HEGENBART, LISTOPAD (65. PÁVEC), VITÁK (75. NOSEK), SUCHAN (61. KÁŠ) – SVOJŠE (84. HLAVÍN). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, ČERVENKA, TRESSL (91. J. STUDNIČKA), ŠÍMA, KŘÍŽ (46. DUDEK) – ŠTOS (92. VAŘÁK). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HEGENBART – POMEJE

Čimelice počítají výraznou ztrátu v souboji o konečné druhé místo v tabulce. Na domácím hřišti nedokázaly porazit zachraňující se Olešník, když o výhru přišly v poslední minutě ze sporné penalty.

Zápas začal favorit lépe, v prvním dějství udával tempo a také se dostal do úvodní šance, tu ale Suchanovi chytil Jirkal. Na zakončení Fary z bezprostřední blízkosti po rohovém kopu už byl ale krátký a mužstvo kouče Smrčiny vedlo v 19. minutě 1:0. Další zahozenou šanci si chvíli na to mohl opět odfajfkovat Suchan, který po Řezáčově pasu mířil trestuhodně nad.

První půle už toho víc nenabídla, ze strany hostujícího mančaftu vlastně vůbec nic. Trenér Olešníku Táborský po přestávce posílil útočnou sílu nasazením Lukáše Dudka. Dobrou šanci na vyrovnání měl Červenka, ale gólman Slavík byl proti. Ještě lepším zákrokem se v 60. minutě prezentoval Jirkal proti superšanci Vitáka.

Olešník poslední půlhodinu tlačil Čimelické, jenže domácí obrana odolávala. Tedy až do 90. minuty, kdy domácí fanoušky a činovníky výrazně zvedla ze židle odpískaná penalta. Hostující Radim Štos šel důrazně do malého vápna a snažil se dohrát domácího beka, který při odkopu míče podle sudího Eibla útočníka Olešníku fauloval. Na penaltový puntík si dal míč Červenka a zařídil hostům zlatý bod – 1:1.


FK PROTIVÍN - SK ŠEVĚTÍN 6:0 (3:0)

GÓLY: 17., 25., 44., 50., 63. MORAVEC, 85. V. MIKULENKA (11).

ROZHODČÍ: POLÁK - KRAUSKOPF, TŮMA. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 1:5 (J. VOREL – L. NOVOTNÝ, VALTA, KUPEC, ŠVEJDA, LUDVÍK). DIVÁKŮ: 150.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, FIALA (78. V. MIKULENKA), J. MIKULENKA, ROTHBAUER - R. VOJTA, PRÁŠIL, Z. VOREL, RŮŽIČKA – J. VOREL, MORAVEC (72. SLAVÍČEK). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (72. BEZNOSKA), KUPEC, KŘÍHA, SVÁTA – KLAPUŠ (38. LUDVÍK), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, VALTA, R. NOVOTNÝ (63. ŠVEJDA) – HINDY. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: MORAVEC, R. VOJTA – R. NOVOTNÝ, KUPEC

Souboj nováčků letošního ročníku krajského přeboru dopadl podle očekávání lépe pro domácí Protivín, který si stejně jako na podzim poradil se Ševětínem (tehdy 1:2). Tentokrát bylo hotovo už po první půli, kterou domácí Jan Moravec ozdobil čistým hattrickem. Protivínský forvard se ještě dvakrát trefil ve druhé půli a jeho galapředstavení zařídilo demolici hostujícího týmu 6:0.

V Protivíně se hrál fotbal hodně průměrné krajské úrovně, který ze šedi průměru vytáhl jen výjimečný střelecký výkon Moravce. Ten se proti málo nebezpečnému soupeři poprvé trefil v 17. minutě, kdy využil průnikovou přihrávku od Prášila a v samostatném úniku uklidil balón k tyči – 1:0. Další Moravcův náběh na oblouček za obranu znamenal druhý gól v síti Lukáše Novotného, 25. minuta – 2:0. Čistý hattrick stihl Moravec krátce před poločasovým hvizdem, nekompromisní střela po přihrávce J. Vorla znamenala pro Protivín klid do zbytku zápasu – 3:0.   

Domácí sužují zranění obránců, na což zareagovali i zařazením vedoucího mužstva Vlastimila Mikulenky na soupisku. Ten se podíval na hřiště v 78. minutě a nakonec také skóroval. Po dalších dvou gólech skvělého Moravce se v 85. minutě postavil k exekuci pokutového kopu a uzavřel půltucet, který si sestupem vážně ohrožení hosté vezou zpátky domů.


SK OTAVA KATOVICE – FC ZVVZ MILEVSKO 0:2 (0:2)

GÓLY: 21. BARDA, 40. SEDLÁK.

ROZHODČÍ: VYCHODIL – KOTALÍK, HOCH. ŽK: 1:1 (BLATSKÝ – BARDA). ČK: 0:1 (80. BARDA). DIVÁKŮ: 207.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, KOČÍ (46. HROMÍŘ) – MIKLAS, SCHÁNĚLEC, REPA, KOUTSKÝ – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

MILEVSKO: ŠMITMAJER - M. NOVOTNÝ, VAKOČ, DVOŘÁK, KOSOBUD - MÁLEK, MARVAN, KOMÁREK, SEDLÁK (88. PATÁK), BARDA – KOUTNÍK (89. PINC). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEHLA – BARDA, SEDLÁK, KOMÁREK.

V Katovicích se zrodilo největší překvapení kola. Domácí byli po svých jarních výkonech favority, ale Milevsko je nakonec „prekabátilo“. Tým Romana Malého začal podle předpokladů tradičním náporem a měl několik víc než slibných šancí. Jenže pohříchu tentokrát zklamali i vyhlášení střelci. Miklas zamířil v konečné fázi vedle a Uhera dvakrát vychytal milevský brankář Šmitmajer.

Poté se chopili hry hosté a připravili domácím za jejich neefektivní koncovku krutý trest. Do vápna přiletěl centr a kapitán Barda nabídnutou šanci neodmítl – 0:1. A aby toho nebylo mále, rozjetí milevští hráči byli úspěšní podruhé. Po špatně rozehraném rohu Katovic následoval brejk a Sedlák pět minut před koncem první půle nedal Švehlovi šanci- 0:2.

Po přestávce nastoupili domácí na hřiště s pevným odhodláním něco s nepříznivým výsledkem udělat, ale zuby si na brankáři Šmitmajerovi vylámali Zoubek, tým Milevska opratě obranné hry moc nepovoloval a zkušeně šel za třemi body. Nulu uhájil i po vyloučení Bardy. V náročném utkání se ukázalo, jak Katovicím citelně chyběli Zoubek, Horejš, či Cibulka.

Katovice tak okusily první jarní porážku. „Nejspíš rozhodlo to, že jsme nedokázali v samotném začátku utkání proměnit naše šance. Pak jsme udělali chyby a pykali jsme. Ve druhé půli jsme se hodně snažili srovnat, příležitosti zase byly, ale už ne tak veliké jako předtím. Milevsko zkušeně náskok hlídalo,“ shrnul šéf Katovic Tomáš Hajdušek.


FK RAŠELINA SOBĚSLAV – TJ OSEK 0:0

ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA – HANES, SEBERA. DELEGÁT: MAKOVIČKA. ŽK: 0:4 (CHALUŠ, BLAŽEČKA, ŘÍSKÝ, ČAPEK). DIVÁKŮ: 110.


SOBĚSLAV: HNILIČKA - POLIŠENSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ, HROMADA – T. MAZOUCH, PELTÁN (60. FISCHER), NOHAVA, JANOUŠEK (70. M. MAZOUCH) – ŠMÍDMAJER, DVOŘÁK. TRENÉR RADEK HAJIČ.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH (67. HŘEBÍČEK), BLAŽEČKA, ČAPEK (80. DIVIŠ), BROŽ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HROMADA, JANOUŠEK – CHALUŠ.

Minimálně jednou do sezony se to stane každému mužstvu. Vytvoří si trvalou převahu, má šance, ale gól nedá ani z penalty. Kdyby se hrálo až do noci, tak se stejně neprosadí. Své by o tom mohli dnes vyprávět hráči soběslavského Spartaku. Nedala se jim upřít snaha, ale finální fáze byla z jejich strany žalostná...

Osek venku moc bodů nezískal a tak na hřišti velkého favorita vsadil vše na defenzivu. Svěřenci trenéra Jaroslava Voříška sice na soběslavskou branku ani jednou nevystřelili, ale to je ve finále mrzet nemuselo. Bod z půdy lídra se počítá. Paní Štěstěna se natočila k Oseckým čelem. Když už přežili všechny příležitosti Soběslavi, přišla 84. minuta a faul v pokutovém území na Šmídmajera. Nohava mohl z penalty rozhodnout, ale hrdina zápasu Chaluš jeho pokus chytil!

Spartakovce mrzela nejen zahozená penalta. V první půli hlavičkoval po necelé půlhodině těsně vedle Hromada. Další výrazné šance si vytvořili domácí po hodině hry. Z úhlu se probil před branku Šmídmajer, pohotově vystřelil, ale Chaluše zachránila tyč. V 66. minutě skóroval po trestném kopu Janouška dorážející Dvořák, ale správně se mával ofsajd. V 70. minutě se v největší příležitosti ocitl Šmídmajer, dostal míč mezi beky, vypálil po zemi, avšak Chaluš stačil nohou zachránit. A když to nešlo Hajičovým hochům v samém závěru ani ze standardek, radoval se Osek z bezgólové remízy.


Sokol Planá nad Lužnicí - Sokol Želeč 0:5 (0:1)

GÓLY: 33. SOKOLT, 51. ŠVÁB, 62. RABIŇÁK, 84. BOSNYAK, 85. KUKUČKA.

ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK – VICAN, REISNER. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 1:1 (ANDĚL – NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 120.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, HANDREJCH (71. DRTINA), JANOVSKÝ – DO TRUNG, TRČKA (64. UHLÍŘ), PÖSINGER, POSPÍCHAL – ŠVEC (46. ŠIROKÝ), ŠTIAK. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

ŽELEČ:  HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, PETR – SOKOLT (80. FRONĚK), HOLUB (64. PODROUŽEK), KUKUČKA, ŠVEC (54. RABIŇÁK), ŠVÁB (72. BOSNYAK) – NOVOTNÝ (61. JANOŠÍK). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO - CELÝ TÝM.

Na podzim vyhrála Želeč horko těžko 2:0 a ani v jarním derby to neměla mít jednoduché. Plánští jsou sice na chvostu, ale v posledních zápasech naznačili velké zlepšení. Tedy co se předvedené hry týče. Pokulhává jen střelba do černého. Dlouho to také na hřišti vypadalo, že by mohlo jít o vyrovnanou partii, ale po půl hodině udeřili hosté poprvé a po konečném hvizdu sudího se z toho zrodil největší domácí debakl při dvouleté účasti Plané v krajském přeboru.

Plánská obrana pracovala spolehlivě jen do 32. minuty. To brankář Fajfrlík skvěle vychytal jak Kukučku, tak dorážku Novotného. Z dalšího útoku Želče už uhodilo. Novotný se za přihlížení domácích obránců dostal až před brankáře a jeho přihrávku vzduchem poslal do prázdné branky zkušený Sokolt. Stav 0:1 ještě žádnému debaklu nenasvědčoval.

Domácí ofenzivu posílil po přestávce Široký, ale po šesti minutách se jejich naděje sesypaly jako domeček z karet. Kukučka rychle vhodil aut za vysunutou obranu domácích a Šváb zblízka propálil Fajfrlíka. Za deset minut vyzval Sokolt učebnicovou přihrávkou ke skórování čerstvého Rabiňáka a ten mezi třemi obránci s pomocí tyče nezaváhal – 0:3.

O vítězi bylo rozhodnuto a zkušenější hosté završili skóre pět minut před závěrem, kdy se během jediné minuty trefili hned dvakrát. Zkoprnělá obrana Plané nejprve přihlížela, jak vnikl do šestnáctky náhradník Bosnyak a křížnou ranou k tyči dal na 0:4. Sotva uběhlo 20 vteřin, unikl po křídle Froněk, našel ve vápně osamoceného Kukučku, který si v klidu zpracoval míč a poslal ho popáté do sítě.


PONDĚLNÍ DOHRÁVKY 23. KOLA

15:00 Centropen Dačice - SK Otava Katovice, 17:00 TJ Osek - Jiskra Třeboň, FK Olešník - Sokol Planá nad Lužnicí, SK Ševětín - FC Písek B, Sokol Želeč - FK Protivín

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle