Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 20. kole KP

 
středa, 12. dubna 2017, 18:56

Dvacáté kolo krajského přeboru bylo ve znamení promarněných náskoků. Vedení 0:2 neudržel na půdě Dačic Olešník, dokonce tříbrankový náskok nestačil Oseku v Plané, která po výsledku 3:3 vybojovala pro nového kouče Radima Hešíka premiérový bod. Dál si suverénně počínají Katovice, jejich formu tentokrát odnesla Třeboň. Tabulce ale vládne někdo jiný, Soběslav nezaváhala v J. Hradci a na čele soutěže má po ztrátě Čimelic už devítibodový náskok.

VÝSLEDKY 20. KOLA KP

 FC PÍSEK B – TJ HLUBOKÁ N. VLTAVOU 1:0 (1:0) 

GÓL: 30. VOTAVA.

ROZHODČÍ: PETERKA – MACKO, MACH. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 4:2 (KECLÍK, UHLÍK, VÁCLAVÍK, HRACHOVEC – TAUBER, KRÁTKÝ). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, UHLÍK, KECLÍK, VELEK – VÁCLAVÍK – ŘEŽÁBEK (74. HRACHOVEC), VÁCHAL (87. HOLUB), PETŘÍK, HUDÁK (63. FR. STRÁSKÝ) – VOTAVA (90. PEROUTKA). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA (46. VACL) – ANTOŠ, LEGDAN, ZB. STRÁSKÝ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ, NĚMEC, KŘIVÁČEK (46. LOVIČKA), VALENTA – T. ADAM (77. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JEVČÁK, UHLÍK, KECLÍK – LEGDAN.


Jaroslav Ptáček, trenér Písku B: „Už výkon na Rudolfově byl z naší strany slibný, ale tam to rozhodl rozdílový hráč Pouzar. Kluci dnes makali, odedřeli to. Před zápasem bych byl po výsledcích Hluboké spokojený i s bodem, nakonec jsou z toho tři. Pochválit musím celý tým, potřebovali jsme nutně bodovat a dokázali jsme to. A povedlo se nám to bez jediného pendla v základní sestavě. Až v závěru naskočili Hrachovec s Holubem. Těší mě, že mladí bojují a zvykají si na mužský fotbal.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: K utkání do Písku jsme jeli bez několika hráčů základní jedenáctky. Hned v první minutě spálil velkou šanci T. Adam a určil tím ráz utkání. Naši měli dalších minimálně 6 vyložených šancí, ale bohužel neuspěli. Doufejme, že v domácím zápase s Protivínem vše hráči napraví, a dají tak trenérovi dárek k jeho 70. narozeninám."


 SK SIKO ČIMELICE - FC ZVVZ MILEVSKO 1910 0:0 

ROZHODČÍ: HOCH - VYCHODIL, KOTALÍK. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 2:2 (SUCHAN, ZELENKA – KOUTNÍK, KOSOBUD). DIVÁKŮ: 100.


ČIMELICE: SLAVÍK – ZELENKA, FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – NOSEK (61. HADÁČEK), NEKL (75. VARHAN), PÁVEC, SVOJŠE (67. KÁŠ) – HEGENBART, SUCHAN. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ – SEDLÁK (68. MÁLEK), MARVAN, KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (77. PETR DVOŘÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, PÁVEC – KOUTNÍK, PAVEL DVOŘÁK.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Podle mě to byl zápas o jednom gólu. Herně bylo asi o kousek lepší Milevsko, na šance to bylo ale vyrovnané utkání. Nám se docela povedl vstup do zápasu, kdy se dostal do dvou šancí Suchan a do vápna letělo i několik nebezpečných centrů. Pak jsme se zbytečně zatáhli do obrany a druhou polovinu poločasu už bylo aktivnější Milevsko. Druhý poločas se odehrál ve stejném duchu. U nás mohl rozhodnout Nosek, na druhou stranu měl velkou šanci Barda. Dělba bodů je podle mě spravedlivá, i když oba týmy si věřily na 3 body."

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Na těžkém terénu se hrál spíše bojovný než kombinační fotbal.Prvních dvacet minut byli lepší domáci. Pak měl více ze hry náš tým, ale také bez brankového efektu. Škoda velké šance v 87. minutě, kdy měl na kopačce jasný gól Kuba Barda. Dělba bodů na konec asi zasloužená.


 SK OTAVA KATOVICE – JISKRA TŘEBOŇ 4:0 (4:0) 

GÓLY: 1., 37., 39. (11) UHER, 27. POŽÁREK.

ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – KRČÍN, JAROLÍM. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:1 (ZOUBEK, HROMÍŘ – KODRAS). DIVÁKŮ: 225.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (43. KOČÍ), HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ (74. KOUTSKÝ), MIKLAS, CIBULKA (54. SCHÁNĚLEC), ZOUBEK (65. HROMÍŘ), REPA, POŽÁREK, UHER. TRENÉR ROMAN MALÝ.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, HOLÝ, KUČERA, HAVLÍK – MATOUŠEK, LONSMÍN, DIVOKÝ, KOPECKÝ, SCHNEIDER (73. PODSCLAN) – PRŮCHA (49. VESELÝ). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠVEHLA, POŽÁREK, UHER – SKÁLA, KOPECKÝ.

Roman Malý, trenér Katovic: „Výborný vstup do zápasu určil další vývoj utkání. Rychlá branka na úvod, další tři do poločasu. To se pak druhý poločas zákonitě nehraje v takovém tempu. Třeboň měla optickou převahu na začátku prvního poločasu, ale po představení našich útočníků se na další odpor nezmohla. Byl to opět kolektivní výkon a především to byl den Vládi Uhera."

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Sestava, která v sobotu nastoupila v Katovicích (chybělo nám z různých důvodů pět hráčů ze základu), měla šanci uspět proti rozjetému, kompletnímu a v jarní části ve velké pohodě hrajícímu celku domácích pouze s velkým štěstím. To jsme ovšem neměli, takže jsme si odvezli čtyři branky a vítězství domácích bylo zcela zasloužené. Mimo naší prohry mne osobně mrzí, že Michal Repa - klíčový a rozdílový hráč domácích, kterého jsem měl možnost trénovat v dorostu Dynama, hraje 'pouze' v Katovicích. Věřil jsem, že bude hrát I. nebo II. ligu."


 CENTROPEN DAČICE – FK OLEŠNÍK 2:2 (0:1) 

GÓLY: 77. (11) JINDRA, 88. BRUNNER – 26. POMEJE, 49. ŠTOS.

ROZHODČÍ: POLÁK – SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:2 (KRTEK, TOČÍK – JIRKOVSKÝ, HELLER). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – NOSEK (65. JANÁK), KNĚŽÍNEK, BRUNNER, VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK – JINDRA, TOMAN. MUŽSTVO VEDL ASISTENT DUŠAN LOVĚTÍNSKÝ.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL (62. TRESSL), POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, KŘÍŽ, ŠÍMA – M. RABIŇÁK – ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TOČÍK, BRUNNER – ŠÍMA, JIRKAL.

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „Zhruba dvacet minut byli iniciativnější hosté, poté jsme hru vyrovnali a měli i několik možností, z nichž tu největší promarnil Toman. Do vedení tak šel z trestného kopu Olešník, ale ještě předtím sudí neposoudil zákrok na Tomana ve vápně jako faul, což podle nás byla jasná penalta. Krátce po změně stran hosté přidali druhý gól, což byla komplikace, ale kluky to nezlomilo. Náš sílící nápor přinesl další příležitosti, které však Jindra ani Toman ještě nezužitkovali. V 77. minutě hosté faulovali ve vápně Točíka a Jindra z penalty snížil. Tlak jsme ještě vystupňovali a v 88. minutě Brunner střelou zdálky vyrovnal. Vzhledem k průběhu bod bereme, jinak je však remíza doma ztrátou."

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: Vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce jsme si jeli jednoznačně pro body. Nakonec jsem z remízy zklamaný, protože vést čtrnáct minut před koncem 0:2, to se prostě nepouští. Musím na rovinu uznat, že Dačice tam měly tutové šance, ale to my taky, dokonce jsme šli sami na Zejdu. Nakonec je dělba bodů asi spravedlivá, soupeř i my jsme vstřelili po dvou gólech, další mohly padnout na obou stranách. Rád bych vyzdvihl výkon našeho gólmana Jirkala, který vytáhl dvě paradní střely do šibenice. To jsem i já zatleskal, to byly parádní zákroky. Ale vlastně vždyť od toho tam je." 


 SK ŠEVĚTÍN – SOKOL ŽELEČ 1:1 (1:1) 

GÓLY: 38. P. NOVOTNÝ – 8. PETR.

ROZHODČÍ: REISNER – VICAN, HANES. DELEGÁT: PEČENKA. ŽK: 3:2 (R. NOVOTNÝ, SVÁTA, P. NOVOTNÝ – R. NOVOTNÝ, PAVLIČKO). DIVÁKŮ: 100.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (89. VONEŠ), KUPEC, KŘÍHA, SVÁTA – HINDY (84. SUCHAN), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, VALTA – RADIM NOVOTNÝ (90.+2 ŠVEJDA), PETSCHER (63. KLAPUŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PETR, PAVLIČKO, PODROUŽEK (71. STRÁNSKÝ) – FRONĚK (61. JANOŠÍK), HOLUB, ŠVEC, SOKOLT, ŠVÁB – RADEK NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: RADIM NOVOTNÝ, VALTA, P. NOVOTNÝ, KUPEC – PAVLIČKO, RADEK NOVOTNÝ, SOKOLT.

Miroslav Koláček, Ševětín: „Utkání na měkkém, nerovném terénu s mužstvem zkušené Želče se odvíjelo od 6. minuty v náš neprospěch. Obdrželi jsme branku po rohovém kopu ze skrumáže, kde se nejlépe orientoval stoper hostí a hlavičkou otevřel utkání. Domácí byli jak opaření a nemohli se dostat do tempa. Až po zdařilé akci, centru Hindyho a náběhu Petra Novotného také hlavičkou jsme vyrovnali a od té doby se vyrovnávali soupeři. Mužstvo Želče se opírá o hru zkušených hráčů, kteří využívají hlavně standardní situace. Mají vysoké hráče, kteří umějí zakončovat tyto situace. Druhý poločas se hrál kdo z koho. Nám jednou pomohla branková konstrukce a dobré zákroky brankáře Lukáše Novotného. V závěru utkání jsme neproměnili brejkovou situaci 4 na 3. Velká škoda."

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas jsme opět nezvládli ve finální fázi, vytvořili jsme si dostatek šancí, ale nedaří se nám proměnit ani ty nejvyloženější."


 FK PROTIVÍN – SK RUDOLFOV 0:3 (0:3) 

GÓLY: 11. PROKEŠ, 14. POUZAR, 26. JANÁK.

ROZHODČÍ: TŮMA – DUNOVSKÝ KAŠTÁNEK. DELEGÁT: FR. ŠAFRÁNEK. ŽK: 1:2 (PRÁŠIL – RYNEŠ, POUZAR). DIVÁKŮ: 100.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK (65. RŮŽIČKA), BROŽ, R. VOJTA, ZACH – ROTBAUER, PRÁŠIL, ZB. VOREL, J. VOJTA, MORAVEC – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – PROKEŠ (80. VEJVAR), HRBÁČ (88. DVOŘÁK), POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (73. KOCINA), BAŠČEVAN (61. ŠINDELÁŘ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – HRBÁČ, CELÝ TÝM. 

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Neuběhlo ani 20 minut a znovu jsme se ocitli v roli mužstva, které má dvoubrankové manko. Naše defenzíva byla chaotická a hosté měli dostatek prostoru k jejímu ohrožení. Třetí střelecký pokus hostů skončil v naší síti a my jsme tápali i ve hře dopředu. Ve druhé půli hosté zahustili prostor před svojí brankou a my jsme cestu nenašli. Aspoň že jsme zastavili přísun branek do naší sítě, i když konec utkání nás zase zastihl bez koncentrace." 

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „V Protivíně jsme vyhráli zcela po zásluze, během necelých třiceti minut jsme nastříleli soupeři tři krásné góly a vlastně nebylo co řešit. Ve druhé půli jsme si taktickým výkonem třígólové vedení pohlídali a v závěru jsme ještě mohli nějaký gól přidat. Za výkon musím pochválit celé mužstvo."


 SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ – TJ OSEK 3:3 (0:2) 

GÓLY: 71. TRČKA, 75., 89. ŠIROKÝ – 23. HOSNEDL, 28. ŘÍSKÝ, 63. KUNEŠ.

ROZHODČÍ: KLÁTIL – TUPÝ, REITINGER. DELEGÁT: NĚMEČEK. ŽK: 0:4 (KREJČÍ, KROUPA, ŘÍSKÝ, HŘEBÍČEK). DIVÁKŮ: 30.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, HANDREJCH, ŠTIAK, JANOVSKÝ – ŠVEC (69. VONEŠ), PÖSINGER, POSPÍCHAL, DO TRUNG – TRČKA, ŘÍMANEK (46. ŠIROKÝ). TRENÉR RADIM HEŠÍK.

OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH, BLAŽEČKA, KROUPA, MAROUŠEK (9. HŘEBÍČEK) – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: POSPÍCHAL, ŠIROKÝ, TRČKA – ŘÍSKÝ, BLAŽEČKA.

Radim Hešík, trenér Plané: „Po vlažném začátku, kdy jsme soupeři dovolili zahrávat několik zbytečných standardních situací, jsme se dostali do dvou sto procentních šancí, ale neproměnili jsme je a soupeř nás po dvou chybách potrestal. Do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem utkání otočit. Tým na to měl a cítil to. Když jsme z našeho tlaku a z ojedinělé akce dovolili soupeři vstřelit třetí branku, nevypadalo to vůbec dobře. Tým ale šlapal dál a hráči sami zjistili, že se nemá nic vzdávat, herně na tom byli lépe a bylo to jen o tom, nakopnout se jediným golem. Ten přišel až dvacet minut před koncem, přesto hráčům narostla křídla a z lavičky jsme jen sledovali, kde berou další a další sílu na obrovský tlak. Odměnou nám bylo vyrovnání a troufám si tvrdit, že kdybychom hráli ještě alespoň tři minuty, tak jsme obrat dotáhli do vítězného konce. Smekáme před nasazením a vůlí celého týmu. Pracovat takto celou sezonu, nemuseli jsme být tam, kde jsme. Jedeme dál v plném nasazení, v sobotu nás čeká náročný Rudolfov a věříme, že do toho dáme absolutně vše.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: Jsme jasným příkladem toho, že se dá ztratit vyhrané utkání i za stavu 0:3. V úvodu zápasu nás několikrát podržel brankář Chaluš. Ve 24. minutě využil po přihrávce Brabce svoji rychlost Hosnedl, vyhrál souboj s domácím obráncem a s přehledem zakončil. Za pět minut zvýšil z dorážky Říský. V 63. minutě vyvezl Kuneš míč, Říský si v šestnáctce položil beka a předložil proti noze zpět Kunešovi, který prostřelil obranný val - 0:3. Zdálo se být rozhodnuto a pod dojmem, že se už nemůže nic stát, přišel trest. V 73. minutě si po autu od rohového praporku prošel domácí hráč v klidu slalomem až do zakončení - 1:3. Tento moment domácí nakopl, a zvlášť po chybě Hosnedla a darovaném druhém gólu posadil do sedla. Rázem jich bylo plné hřiště a do našeho vápna chodil jeden dlouhý míč za druhým. Dvě minuty před koncem bylo po standardní situaci srovnáno. Za náš netakticky odehraný závěr a naopak bojovný výkon domácích bereme pouze bod."


FK J. HRADEC 1910 – FK SPARTAK SOBĚSLAV 1:2 (1:1) 

GÓLY: 22. KOUTNÝ – 13. DVOŘÁK, 58. SMÍDMAJER.

ROZHODČÍ: KORANDA – L. EIBL, P. ŠAFRÁNEK. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 0:2 (PODRÁSKÝ, KUNÍK). DIVÁKŮ: 150.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, BERÁNEK, VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – KUČERA, O. ČERNOCH (86. KRÁLÍČEK), KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – F. VOTAVA, CHALUPSKÝ (68. CÍSAŘ). TRENÉR MAREK ČERNOCH.

SOBĚSLAV: KUNÍK -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – FISCHER (56. ŽALDA, 90. D. MARŠÍK), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH (89. NOVÁK) – ŠMÍDMAJER (86. JANOUŠEK), DVOŘÁK (78. M. MAZOUCH). TRENÉR RADEK HAJIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOUTNÝ – DVOŘÁK.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Hrálo se celkem kvalitní a zajímavé utkání, které bylo vyrovnané a spíše remízové. Hosté u nás ale ukázali kvalitní střelecký potenciál, kterým disponují, a vyhráli. Našim klukům toho nelze moc vyčíst, pouze naši klasiku, zbytečné chyby, po kterých padly branky, a neproměněné šance."

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „V přípravě jsme dostali od Hradce půltucet gólů, byli jsme si proto vědomi síly soupeře a snažili se na zápas dobře připravit. Trochu problém byl pro nás netradiční termín, nicméně kluci vybojovali další tři body a tím udrželi pronásledovatele na distanc. Skóre otevřel Dvořák, ovšem zanedlouho jsme udělali chybu uprostřed hřiště, nechali prostor Koutnému a ten nekompromisně trestal. Rozhodnutí zařídil Šmídmajer po pěkně přihrávce Peltána. V posledních dvaceti minutách nás domácí přitlačili, dali tyč, takže i s trochou štěstí jsme uhájili nesmírně cenné vítězství.“

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle