Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 19. kole KP

 
středa, 5. dubna 2017, 17:06

Porážkou v Milevsku si premiéru na lavičce Plané nad Lužnicí odbyl kouč Radim Hešík a bude mít se záchranou svého mužstva ještě pořádné starosti. Přesně opačné věci řeší soběslavský Radek Hajič. Jeho svěřenci ve šlágru kola porazili Čimelice a odskočili jim na čele soutěže už na sedm bodů. Mužstvem jara jsou i po víkendu Katovice, skvěle rozjeté mužstvo Romana Malého nezaváhalo ani v Želči, která ještě nedávno bojovala o úplnou špici KP.

VÝSLEDKY 19. KOLA KP

TJ OSEK - FK PROTIVÍN 3:1 (2:0)           

GÓLY: 4. VLASTNÍ (M. BROŽ), 15. HOSNEDL, 71. MAROUŠEK - 48. R. VOJTA.

ROZHODČÍ: L. EIBL – TŮMA, REITINGER. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 1:5 (KUNEŠ – HÁLA 2, ZB. VOREL, MORAVEC, J. VOREL). ČK: 0:1 (770. HÁLA). DIVÁKŮ: 100.


OSEK: CHALUŠ – BRABEC, KREJČÍ, CARDA, KUNEŠ – MAROUŠEK (79. VOŘÍŠEK), J. BROŽ (52. ČAPEK), HŘEBÍČEK (88. DIVIŠ), KROUPA, HOSNEDL (90. LÍZAL) – ŘÍSKÝ.  HRAJÍCÍ TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, M. BROŽ, HÁLA, ZACH – J. VOJTA (81. CHALUPA), R. VOJTA, Z. VOREL, RŮŽIČKA (75. VOJÍK) – MORAVEC – J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘÍSKÝ, MAROUŠEK, CHALUŠ – MORAVEC, J. VOREL.

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: "Klid do naší prořídlé sestavy (bez Blažečky, Mráze, P. Balouška a J. Hocha) přinesl brzký gól už ve 3. minutě, když si stoper Brož po centru Brabce nešťastně hlavou prodloužil míč za záda svého brankáře. V 15. minutě se k odraženému míči dostal Hosnedl a po kličce hostujícímu gólmanovi dával do prázdné. Protivín má zkušený, vyzrálý tým a hlavně před jeho útočnou silou musela být naše obrana stále na pozoru. Zvlášť standardní situace byly stálým nebezpečím. Ve 39. a 42. minutě kryl Chaluš přímé kopy Vorla a Moravce a udržel pro nás poločasové čisté konto. Krátce po obrátce jsme po rohu špatně dostoupili a osamocený Vojta trefil přesně k tyči. V této fázi hry zvýšili Protivínští svoji aktivitu, ze které vyplynuly další rohové kopy. Rozhodující moment přišel v 71. minutě, kdy přímý volný kop trefil ideálně Maroušek."

Juraj Kobetič, trenér Protivína: "Zápas pro nás nezačal dobře a nabídli jsme domácím vedení, které je nestálo žádné snažení. I tak jsem věřil, že v zápase můžeme uspět. Do poločasu se nám nepovedlo korigovat skóre, i když příležitosti byly. Hrál se neurovnaný fotbal. Na začátku druhé půle to vypadalo s námi líp, ale pak jsme se dostávali do šancí moc komplikovaně a čas utíkal. Domácí pojistili vítězství po vyloučení našeho hráče s precizně kopnutém trestňáku. Do konce zápasu už jsme se nedokázali dostat do tempa a nechali jsme body na nerovném hřišti."


 SOKOL ŽELEČ – SK OTAVA KATOVICE 1:3 (1:1) 

GÓLY: 17. BRŮŽEK – 37. CIBULKA, 63. MIKLAS, 90. REPA.

ROZHODČÍ: TUPÝ – KRAUSKOPF, MACH. ŽK: 3:3 (NOVOTNÝ, PETR, ŠVÁB – HAJDUŠEK, POŽÁREK, ZOUBEK). DIVÁKŮ: 80.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, J. RABIŇÁK (70. FRONĚK) – PODROUŽEK, BRŮŽEK (31. SVÁB), ŠVEC, SOKOLT – HOLUB, NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ – MIKLAS (89. KOUTSKÝ), CIBULKA, ZOUBEK (81. SCHÁNĚLEC), REPA – UHER, POŽÁREK (84. KOČÍ). TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HOVORKA, BRŮŽEK, NOVOTNÝ, PAVLIČKO, HOLUB – REPA, ŠVEHLA, HAJDUŠEK, CIBULKA.

Roman Lukáč, trenér Želče: "V zápase jsme nebyli horším týmem, jenže se opět ukázalo otřepané nedáš dostaneš. V závěru jsme již hráli na velké riziko a hosté pečetili vítězství třetím brankou."

Roman Malý, trenér Katovic: "Máme za sebou další těžké utkání a další výhru, takže panuje velká spokojenost. Tentokrát byl zápas opravdu náročný, jednak foukal silný vítr a hlavně Želeč hrála jednoduše a vše směřovala do vápna. Jak centry, tak dlouhé auty.  Podržel nás opět brankař Švehla a hlavně celá obrana fungovala na jedničku. Nám se opět dařilo směrem dopředu a je jen škoda neproměněných šancí, opět jich bylo spoustu a zápas mohl být rozhodnutý mnohem dřív. Každý hráč na hřišti makal  a výsledek je zasloužený. Po pěti týdnech nám nastoupil po zranění Schánělec a to je další důvod být spokojený."


 FK SPARTAK SOBĚSLAV - SK SIKO ČIMELICE 2:1 (1:0) 

GÓLY: 32. ŠMÍDMAJER, 68. VITÁK (VL.) - 81. BOHÁČ (VL.).

ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK - HOCH, PŘIBYL. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 0:2 (ZELENKA, PÁVEC). DIVÁKŮ: 280.


SOBĚSLAV: HNILIČKA -  CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – FISCHER (85. ŽALDA), NOHAVA, PELTÁN, T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER (90. L. HROMADA), DVOŘÁK (88. MARŠÍK). TRENÉR RADEK HAJIČ.

ČIMELICE: SLAVÍK – HADÁČEK (72. SUCHAN), FARA, NĚMEC, VITÁK – ZELENKA, PÁVEC (78. NEKL), LISTOPAD, ŘEZÁČ (60. PŠENIČKA) – HEGENBART, SVOJŠE (65. KÁŠ). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠMÍDMAJER – SVOJŠE.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: "Šlágr kola, první s druhým, výhra, krásna divácká kulisa (téměř 300 diváků), pěkné počasí, co víc si přát. Od začátku jsme měli více ze hry, byli lepší, vytvářeli si šance, jen Martin Dvořák měl tři, z toho dvě stoprocentní, bohužel momentálně nemá v koncovce potřebné štěstí. Přesto po oku lahodící akci dvojice Boháč a zakončující Šmídmajer jsme po poločase vedli 1:0. V 68. minutě po závaru si hostující obránce Viták dal vlastni gól, a zdálo se být rozhodnuto. Nicméně i my jsme si vybrali slabší chvilku a Boháčem si dali taky vlastňáka. Vzápětí mohl rozhodnout T. Mazouch, ale z malého vápna netrefil prázdnou branku. V závěrečných minutách hosté zahrozili několika centrovanými míči, ale skoré zůstalo, a já myslím, že zcela zaslouženě, v náš prospěch."

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: "Výsledek se mi hodnotí těžko. Chtěli jsme Soběslav doma potrápit, ale výkon to od nás nebyl ideální. Nedařilo se nám dostat hru do strany a tím Soběslav trochu přitlačit. Soběslav dala paradoxně góly ze šancí, které se daly ubránit, a naopak velké příležitosti zahodila. Popravdě to na 3 body z naší strany tentokrát nebylo. Musíme se ale připravit na další těžký zápas s Milevskem a získat body doma."


 FK OLEŠNÍK - SK ŠEVĚTÍN 4:1 (1:0) 

GÓLY: 44., 64. a 86. ŠTOS, 89. JIRKOVSKÝ – 82. PETSCHER.

ROZHODČÍ: SEBERA - KOTALÍK , POLÁK. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 1:6 (ŠÍMA – L. NOVOTNÝ, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, SVÁTA, KUPEC, HANOUSEK). DIVÁKŮ: 105.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, ČERVENKA (33. TRESSL), ŠÍMA – M. RABIŇÁK (88. RYS) – ŠTOS (89. PÍCHA). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, SVÁTA, KŘÍHA – KUPEC, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ (90. TRNKA), BOHONĚK – HAVLÍČEK (46. PETSCHER), HINDY (80. VONEŠ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠTOS, HELLER, DRÁB – L. NOVOTNÝ.

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: "První poločas nebyl z naší strany zrovna ten nejlepší. Kluci asi měli v hlavách, že jde o hodně. Ale pomohl nám Štosův gól v poslední minutě před přestávkou. Po ní už to bylo daleko lepší. Převzali jsme iniciativu a taky jsme přidali i góly. Byly celkem čtyři, ale mohlo jich být i daleko víc. Jenže například Tressl nebo Rabiňák ani další se už neprosadili. Na druhou stranu štětínský Petscher ještě zaznamenal kontaktní gól.  Ale to bylo ze strany soupeře všechno. Střelecky se znovu prosadil hlavně Štos, který dosáhl na hattrick. Ale pozor, nepřechválit aby nezpychnul. Myslím si, že kluky nakopla remíza, kterou vybojovali na hřišti favorizované Želče. Něco takového jsme potřebovali. Zřejmě potom zlepšená nálada zvýšila sebevědomí a odskákal to Ševětín, když se začalo konečně snad dařit i střelecky. Ovšem teď hrajeme v sobotu v Dačicích, u kterých člověk nikdy neví, jak zahrají. Bohužel se zranil Červenka, uvidíme, jak to s ním bude vypadat. Ale do tréninku se už zapojil Šahajda, minimálně bude připraven na lavičce. Věřím, že kluci navážou na zlepšené výkony z minulých utkání, a na ta nezdařená zapomenou.“

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: "V prvním poločase se odehrávala bitva o každý metr hřiště. Domací se ujali vedení ve 41. minutě Štosem. Tato branka udála tón hry ve druhém poločase, kdy jsme se snažili o vyrovnání, ale domácí nás trestali z brejků. Čestný gól vstřelil za stavu 3:0 Petscher."


 FC ZVVZ MILEVSKO – SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ 3:0 (1:0) 

GÓLY: 20. a 82. (11) BARDA, 69. KOUTNÍK.

ROZHODČÍ: JAROLÍM – KORANDA, ŽEMLIČKA. ŽK: 2:3 (BARDA, KOUTNÍK – ANDĚL, FOŘT, ŠTIAK). DIVÁKŮ: 55.


MILEVSKO: DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD, P. NOVOTNÝ – SEDLÁK, MARVAN, KOMÁREK, BARDA (87. PINC) – KOUTNÍK (88. REINIŠ), ŠIMÁK (78. ALEXA). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, FOŘT, HANDREJCH (87. JÍLEK) – POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠTIAK, DO TUNG (56. ŘÍMANEK), JANOVSKÝ – TRČKA. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOMÁREK, CELÝ TÝM – FAJFRLÍK.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „My jsme museli vyhrát, toho jsme si byli moc dobře vědomi. Kluci udělali pro zisk tří bodů maximum, i když to nebylo jednoduché utkání. Soupeř si sice de facto žádnou šanci nevytvořil, ale na nás byla trochu psychická deka, o to je dnešní výhra cennější. Až na pár výjimek a nepřesností jsem celkem spokojen i s předvedenou hrou. První branka padla po krásné přihrávce od Komárka na Bardu. A tak i poločas skončil. Druhá půle byla obrazem té první. Na 2:0 zvýšil Koutník po rohu zahrávaném opět Komárkem a třetí gól padl po faulu ve vápně na Koutníka, který si chytře pokryl míč a soupeř ho fauloval. Konečný výsledek je dle mne odpovídající.“

Radim Hešík, trenér Plané: "Premiéra na lavičce Plané se sice nevydařila, ale výkon,obětavost a nadšení je příslibem do dalších bojů. Hráči odmakali celé utkání, ale výsledek je pro nás krutý. Nevyvarovali jsme se dvou zásadních chyb, které soupeř neváhal potrestat a díky jedné nedisciplinovanosti byla po právu nařízena penalta. Jsme však všichni odhodláni bojovat dál a to už v sobotu s Osekem. Přijďte nás povzbudit."


JISKRA TŘEBOŇ - FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 0:2 (0:0) 

GÓLY: 51. CHALUPSKÝ, 59. BERÁNEK (11).

ROZHODČÍ:  MACKO - PETERKA, HERZOG. DELEGÁT: EIBL. ŽK: 4:3 (LONSMÍN, MATOUŠEK, HOLZEPL, FRANĚK – CHALUPSKÝ, KOUTNÝ, BLAŽEK). DIVÁKŮ: 350.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, KIDO, HAVLÍK – MATOUŠEK (69. HOLÝ), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA, FRANĚK (54. PRŮCHA) – HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, LORENC, VÖLFEL (90. M. VOTAVA), M. ŠENKÝŘ – CHALUPSKÝ (88. PRINC), O. ČERNOCH, KOUTNÝ, T. ŠENKÝŘ – BERÁNEK, F. VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: MAXA, J. SKÁLA – ČERNOCH, REŠL

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: "Hrálo se vcelku vyrovnané utkání. Z naší velké převahy v prvním poločase jsme nebyli vlastní nerozhodností schopni vstřelit první gól, tak abychom utkání překlopili v náš prospěch. V druhém poločase se ukázalo, že takový zápas bývá o prvním gólu - ten vstřelil Hradec po obrovské nedůslednosti několika našich hráčů. Pak přišla naprosto zbytečná penalta a bylo téměř po utkání. V závěru jsme si vytvořili tlak i šance, ale bez gólového efektu. Horším mužstvem jsme v žádném případě nebyli, jenže fotbal je o vstřelených brankách."

Marek Černoch, trenér J. Hradce: "Čekali jsme těžké utkání, které se nám podařilo zvládnout, za což jsme rádi. Do Třeboně jsme odjížděli s cílem neprohrát a to se povedlo. Důležité pro nás bylo, že jsme v prvním poločase neinkasovali a pro vývoj a psychiku hráčů to bylo zásadní. Hráli jsme trpělivě, koncentrovali jsme se na svůj týmový výkon a to přineslo v derby s velmi nebezpečnou Třeboní ovoce. Z Třeboně se body nevozí a ještě když se jedná o sousedské zápasy, které jsou mnohdy nevyzpytatelné."


 SK RUDOLFOV - FC PÍSEK B 3:1 (1:0) 

GÓLY: 32. BAŠČEVAN, 74. a 85. POUZAR – 69. VELEK.

ROZHODČÍ: KRČÍN - VICAN, REISNER. DELEGÁT: BUMBA. ŽK: 0:1 (KECLÍK). DIVÁKŮ: 100.


RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ (70. PEXA), NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ – BAŠČEVAN (82. VEJVAR), POUZAR, HRBÁČ, KOVAČIČÍN (88. DVOŘÁK) – JANÁK (73. ŠINDELÁŘ), KOCINA (46. RYNEŠ). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŘEŽÁBEK, KULÍK, HUDÁK, VELEK – STRÁSKÝ, KASÍK (46. VOTAVA), VITÁK, DAN – ŽUREK, KECLÍK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KOVAČIČÍN, PROKEŠ, POUZAR - JEVČÁK, KECLÍK

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: "Dobře jsme věděli, že nás čeká mladý, běhavý a důrazný tým mladíků, kteří nám nedají nic zadarmo. Přesto jsme hned v první minutě mohli jít do vedení po nedorozumění v obraně hostí, ale Janák nezamířil přesně. Otevřeli jsme skóre až po půlhodině hry Baščevanem. Místo toho, abychom přidali druhý gól, jsme nechali soupeře dvacet minut před koncem utkání ze standardní situace vyrovnat. Naštěstí pro nás se chvilku na to trefil z trestňáku Pouzar a pět minut před koncem přidal ještě jednu branku. Bylo to zasloužené a vydřené vítězství."

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: "Rudolfov je zkušené mužstvo s řadou vynikajících hráčů a hlavně rozdílovým Pouzarem. Opět jsme přijeli s mladými hráči převážně z U19, kterým bohužel zkušenosti s dospělým fotbalem chybějí. Tentokrát nechyběla bojovnost a nasazení, bylo vidět i určité zlepšení, ale na domácí, kteří vyhráli zcela zaslouženě, to prostě nestačilo."


 TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - CENTROPEN DAČICE 5:2 (1:0) 

GÓLY: 2. TAUBER, 49. HÁJEK, 60. a 86. T. ADAM, 75. KŘIVÁČEK – 55. TOČÍK, 85. ŠIMÁNEK.

ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - KAŠTÁNEK, KLÁTIL. DELEGÁT: ŘEZÁČ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 110.


HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ (70. KŘIVÁČEK), LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ (86. FABER), NĚMEC, ŘÍHA (85. KRÁTKÝ), STRÁSKÝ (79. VALENTA) – HÁJEK (57. T. ADAM), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

DAČICE: ZEJDA – NOSEK, KNĚŽÍNEK, MAŠÁT (46. BRUNNER), VACUŠKA – CELÝ – ŠIMÁNEK (70. JANÁK), JELÍNEK, TOČÍK – JINDRA, TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, BRAŠNIČKA – TOMAN

Petr Řehoř, činovník Hluboké: "Nástup do utkání jsme měli výborný, když už ve 2. minutě se trefil Tauber. Po zbytek prvního poločasu jsme nehráli špatně, ale chyběla nám větší kvalita ve finální fázi. Ve druhém poločase se akce přelévaly ze strany na stranu. Brašnička nás několikrát podržel skvělými zákroky. Naopak na druhé straně se zase trenérovi Ciprovi povedlo střídání, když na hřiště poslal Adama i Křiváčka a prvně jmenovaný dal dva góly a druhý jeden. Závěr už jsme si s přehledem pohlídali a potvrdili body ze Ševětína."

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: "Vstup do zápasu se nám nevydařil, protože domácí se ujali vedení hned v první minutě po centru z pravé strany. Naši největší šanci měl ve 42. minutě Toman, ale napoprvé ji promarnil a po opakované dorážce se sice už nemýlil, ale naší radost zhatil praporek asistenta rozhodčího za údajné hraní rukou. Po změně stran se rozjely útočné manévry z obou stran, takže pro diváky to musela být náramná podívaná. Jediný rozdíl byl v tom, že zatímco Hluboká své šance dokázala chladnokrevně proměňovat, my bohužel ne. A že jich bylo. Třeba dvakrát Toman, Točík nastřelil tyč a pak měl ještě další tutovku, a tak dál. Soupeře musím pochválit, hraje pohledný kombinační fotbal, naše hráče tentokrát musím pokárat za defenzivní fázi, protože tři góly jsme inkasovali hlavou z prostoru malého vápna. Hodně nám chyběl tvůrce hry Krtek."

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák
 


 

Reklamní sdělení

Reklama