Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 17. kole KP

 
středa, 22. března 2017, 18:30

Víkendová utkání 17. kola KP přinesla dvě překvapení. Nejprve v sobotu doma Rudolfov nestačil na zachraňující se Ševětín, nedělní duel Hluboká - Želeč zase skončil vítězstvím domácích 1:0. Poločas od senzačního výsledku byl i Protivín, zlepšený výkon Soběslavi ve druhém dějství ale veškeré naděje nováčka na body zmrazil. Na mizernou koncovku může žehrat Jindřichův Hradec, který doma nedokázal skórovat ani z penalty a přenechal Čimelicím všechny body.

VÝSLEDKY 17. KOLA KP

FK J. HRADEC 1910 - SK SIKO ČIMELICE 0:2 (0:2) 

GÓLY: 18. VLASTNÍ (BLAŽEK), 37. SUCHAN.

ROZHODČÍ: PETERKA – MACKO, REITINGER. ŽK: 0:1 (LISTOPAD). DIVÁKŮ: 48.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, LORENC, VÖLFEL (70. M. VOTAVA), M. ŠENKÝŘ – KRÁLÍČEK, O. ČERNOCH, KOUTNÝ, KUČERA – BENEŠ, F. VOTAVA TRENÉR MAREK ČERNOCH.

ČIMELICE: SLAVÍK – HADÁČEK (78. ŘEZÁČ), FARA, NĚMEC, VITÁK – NEKL (66. PÁVEC), SUCHAN, LISTOPAD, KÁŠ (69. NOSEK) – HEGENBART (83. HLAVÍN), SUCHAN (72. SVOJŠE). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: LORENC – SLAVÍK, HEGENBART, SUCHAN, NĚMEC.

Marek Černoch, trenér J. Hradce:Chtěli jsme odčinit bodovou ztrátu z prvního zápasu, bohužel se nám to opět hlavně naším přičiněním nepodařilo. Celý první poločas byl v jasné režii našeho týmu, měli jsme hned od úvodu gólové šance, ale naše nemoc se opět projevila. Nedáme nic, naopak pošleme hosty do vedení po kuriózním vlastenci. Potom soupeř vyšle jedinou střelu na branku a je to o dvě branky. Druhý poločas byl vyrovnanější a náš zmar podtrhla neproměněná penalta pět minut před koncem."

Tomáš Srmčina, trenér Čimelic:V tomto zápase se nám povedlo být hodně efektivní a využili jsme chyby, které soupeř vytvořil. Hradec má ve svých řadách kvalitní hráče, kteří se nebojí hry jeden na jednoho a věděli jsme, že pokud jim necháme hodně místa pro hru, bude pro nás těžké se s nimi rovnat. Chtěli jsme dobře bránit svoji polovinu hřiště a zahustit střed kolem kapitána Koutného. Soupeř byl během zápasu více na míči, ale musím celý tým pochválit za zodpovědný výkon. Domácí možná trochu zaskočil i vlastní gól. Nám se navíc povedlo po další akci zvýšit na 2:0, když se po akci s Kášem trefil Suchan.  Znovu nás podržel brankář Slavík, který v klíčových momentech zápasu vytáhl výborné zákroky. Tři body proti týmu, který má Jindřichův Hradec, jsou pro nás hodně cenné."


 TJ OSEK – CENTROPEN DAČICE 1:6 (1:1) 

GÓLY: 27. VLASTNÍ (VACUŠKA) – 37. ŠIMÁNEK, 50. TOČÍK, 55. TOMAN, 58., 66., 89. JINDRA.

ROZHODČÍ: KORANDA – KRČÍN, EIBL. DELEGÁT: URBAN. ŽK: 2:1 (CARDA, MAROUŠEK - KNĚŽÍNEK). DIVÁKŮ: 60.


OSEK: CHALUŠ – BRABEC, BLAŽEČKA, KREJČÍ, BROŽ – KROUPA, HOCH (82. HROMEK), KUNEŠ (46. HANÁK), MAROUŠEK – CARDA, ŘÍSKÝ.  TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT (87. BRUNNER), CELÝ, NOSEK, KNĚŽÍNEK, VACUŠKA – JINDRA, TOČÍK, KRTEK, ŠIMÁNEK (74. BASTL) – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BRABEC – JINDRA, ZEJDA, NOSEK, ŠIMÁNEK

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Hosté v plné míře ukázali, jak se hraje o důležité body. Ve vyrovnaném prvním poločase jsme měli asi více šancí ke skórování, ale pokusy Marouška a Hocha se neujaly, hlavička Říského zase skončila na tyči. Klid do našich řad mohl vnést vlastní gól Dačic po rohu Blažečky. Bohužel špatně pohlídaná standardní situace vedla k vyrovnání. Druhý poločas díky naší lajdáckosti vedl pouze k předvedenému koncertu ze strany Dačic a jejich zasloužené výhře."

Roman Bujdák, trenér Dačic:Tentokrát jsme byli lépe připraveni  na dlouhé nakopávané a vhazované balóny do našeho vápna. Po rohu domácích jsme si dali vlastní gól, na který jsme odpověděli ještě do přestávky také po standardní situaci. Druhý poločas jsme ovládli a vstřelili pět krásných gólů. Ještě minimálně tři obrovské šance zůstaly nevyužité. Zaslouženě jsme si odvezli tři body, byli jsme fotbalovější a za velkého větru a na nekvalitním hřišti jsme kombinační hrou Osek porazili."


 FK SPARTAK SOBĚSLAV - FK PROTIVÍN 4:2 (1:2) 

GÓLY: 23., 49. ŠMÍDMAJER, 52. CHOTOVINSKÝ, 69. (11) NOHAVA – 25. PRÁŠIL, 27. MORAVEC.

ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – TUPÝ, MACH. DELEGÁT: MARTINEC. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 120.


SOBĚSLAV: KUNÍK – HROMADA, BOHÁČ, PODRÁSKÝ, CHOTOVINSKÝ – FISCHER (74. PELTÁN) – M. MAZOUCH (16. T. MAZOUCH), NOHAVA, ŽALDA – DVOŘÁK (87. NOVÁK), ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

PROTIVÍN: HANUS – ROTHBAUER, BROŽ (77. VOJÍK), HÁLA, ZACH – MORAVEC, Z. VOREL, R. VOJTA, J. VOJTA (72. FIALA)  - J. VOREL, PRÁŠIL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: KUNÍK, ŠMÍDMAJER – ZACH.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: S výsledkem i výkonem mužstva jsem velmi spokojen. Samozřejmě kromě úseku mezi 24. a 28. minutou, kdy jsme po taktických chybách nechali Protivín jít do vedení. Do druhého poločasu jsme šli s cílem otočit nepříznivý vývoj utkání, což se povedlo. Troufám si říci, že jsme podali velice dobrý výkon, ukázali jsme kvalitu i vůli poprat se s nepříznivým vývojem a zaslouženě porazili jinak takticky velice silného soupeře. A dát čtyři branky do té doby nejlépe bránícímu mužstvu taky potěší. Teď se musíme připravit na derby s Planou, která potřebuje body jako sůl."

Juraj Kobetič, trenér Protivína: Chtěli jsme vstoupit do zápasu aktivně, ale domácí nás přimáčkli k naší brance a z toho pramenilo i jejich vedení. Náš obrat zápasu byl rychlý, dokázali jsme proměnit dva centry před bránu ve dva zásahy. Nepovedlo se nám ale zachytit nástup do druhé půle a domácí, kteří byli lepším mužstvem celé utkání, rozhodli v pěti minutách. Za stavu 3:2 jsme se ještě pokusili nadechnout, ale laciná penalta byla poslední hřebíček. Soběslav vyhrála zaslouženě."


 SK RUDOLFOV - SK ŠEVĚTÍN 0:1 (0:0) 

GÓL: 80. HINDY.

ROZHODČÍ: HOCH – DUNOVSKÝ, P. ŠAFRÁNEK. DELEGÁT: ŠNAJDER. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 80.


RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, RYNEŠ, KUNA -  KOCINA (78. PEXA), KOVAČIČÍN, HRBÁČ, HAJNÝ – POUZAR, BAŠČEVAN (66. VEJVAR). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED (65. KLAPUŠ), KUPEC, SVÁTA, SUCHAN – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, BOHONĚK – KŘÍHA, HINDY (82. PETSCHER). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HRBÁČ, RYNEŠ, POUZAR – L. NOVOTNÝ, P. NOVOTNÝ, KUPEC

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Bohužel jsme nedokázali proměnit ani jednu z mnoha šancí, které jsme si vytvořili. Soupeři dobře zachytal gólman Novotný, a když jsme ho už překonali, tak jednou zatavilo míč břevno a jednou jsme trefili tyč. Je to samozřejmě pro nás ztráta.“

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: „Na měkkém terénu se první poločas odehrával v režii domácích i s přispěním větru. Rudolfov si vypracoval tři šance a nastřelil Kovačičinem břevno.My jsme vyráželi do protiútoků, ale neměli jsme patřičný důraz v zakončení. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Přímý kop ve 47. minutě krásně zatočil L. Kupec do šibenice, ale domácí brankář skvělým zákrokem vyrazil na roh. Hrál se rychlý fotbal, ale domácí se již nedostávali k zakončení. My jsme v 80. minutě po krásné akci po levé straně zakončili Hindym z hranice šestnáctky na první tyč a vstřelili pro nás důležitou branku. V posledních minutách nás domácí zatlačili do pokutového území, ale naše obrana v čele s kapitánem Kupcem odolala."


 FK OLEŠNÍK - SK OTAVA KATOVICE 0:3 (0:1) 

GÓLY: 38., 71. MIKLAS, 67. UHER.

ROZHODČÍ: VYCHODIL – KOTALÍK, ČMUCHA. DELEGÁT: JANÍČEK. ŽK: 4:0 (HELLER, RABIŇÁK, ŠAHAJDA, JIRKOVSKÝ). DIVÁKŮ: 80.


OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB (42. ŠAHAJDA) – JIRKOVSKÝ (46. TRESSL), CHLUMECKÝ, ČERVENKA, ŠÍMA (80. MERTL) – M. RABIŇÁK (84. KŘÍŽ) – ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ – MIKLAS (86. HROMÍŘ), CIBULKA, ZOUBEK (81. KOUTSKÝ), REPA – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – MIKLAS.

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Nerad to říkám, ale Katovice nás přehrály a nakonec vyhrály zaslouženě. Přitom ještě za bezbrankového stavu měl dvě obrovské šance Štos, ale ani jednu neproměnil. Jednou jeho střelu zastavilo břevno. Nedáš, dostaneš, se hned potvrdilo a z protiútoku jsme inkasovali poprvé. Nám se nedařilo ve středu pole, takže i vepředu jsme byli jaloví. Po přestávce jsme chtěli vyrovnat, ale té snahy asi bylo moc. Hra byla křečovitá a soupeř působil daleko uvolněněji. To vyústilo i v další dva jejich góly. No nic, řekli jsme si, že to bylo poprvé a naposled. Můžeme to napravit hned v dalším zápase, který hrajeme v Želči. Doufám, že tam uhrajeme aspoň bod. Špičkovali jsme se s jejich trenérem Romanem Lukáčem na jeho padesátinách. Náš mančaft má daleko na víc, než co zatím ukazují výsledky. Myslím, že stačí jeden vydařený výkon i výsledek a změní se to. Je to v hlavách, je třeba to myšlení změnit do vítězného režimu.“

Roman Malý, trenér Katovic:Další povedený zápas, takže spokojenost. Olešnik nás ničím nepřekvapil až na jednu šanci, kdy Štos nastřelil břevno. Myslím, že náš výkon byl dobrý a zaslouženě si vezeme tři body. Všichni hráči zaslouží pochvalu za předvedenou hru."


JISKRA TŘEBOŇ – SOKOL PLANÁ N. LUŽ. 4:0 (2:0) 

GÓLY: 10. a 59. HOLZEPL, 18. HOLÝ, 88. FRANĚK.

ROZHODČÍ: POLÁK - SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 4:2 (CAHYNA, PRŮCHA, KIDO, FRANĚK – POSPÍCHAL, DO TRUNG). DIVÁKŮ: 200.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA, HOLÝ, KIDO (42. FRANĚK) – MATOUŠEK (76. KUČERA), LONSMÍN, DIVOKÝ, MAXA – PRŮCHA (80. NEKVINDA) – HOLZEPL (85. REDŽEPI). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, KOLSKÝ (56. TRČKA), ŘÍMANEK – JANOVSKÝ, PÖSINGER, DO TRUNG, POSPÍCHAL (70. ŠVEC), HANDREJCH - ŠTIAK. TRENÉR ROMAN KAČUR.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: MAXA, HOLZEPL, PRŮCHA, LONSMÍN, CAHYNA – FAJFRLÍK

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně:Planá vycházela ze zajištěné obrany. V utkání jsme měli  trvalou převahu, míč byl častěji na našich kopačkách. To se promítlo do výsledku - vedli jsme poměrně rychle 2:0. Soupeři jsme toho směrem dopředu moc nedovolili, a protože se nám po přestávce povedlo vstřelit ještě dvě branky, zrodil se pro nás velmi příznivý výsledek."

Roman Kačur, trenér Plané: V tomto utkání se nám bohužel nepodařilo navázat na výkon z předchozího kola. Navíc to pro nás byl první letošní kontakt s přírodní trávou, což bylo na většině hráčů znát. Začali jsme velmi zakřiknutě, nedůrazně a bez potřebného pohybu. Dělali jsme chyby v obranné fázi a dopředu jsme si nevytvořili prakticky nic. Domácí byli fotbalovější, hráli ve větším pohybu a s větší chutí po vítězství. Vyhráli zaslouženě. Máme problémy se sestavou, tak uvidíme, kdo bude k dispozici pro další zápas, kdy doma hostíme vedoucí celek soutěže Soběslav."


 FC ZVVZ MILEVSKO - FC PÍSEK B 4:0 (2:0) 

GÓLY: 5. KOMÁREK, 35. MÁLEK, 49. KOUTNÍK, 62. P. NOVOTNÝ.

ROZHODČÍ: REISNER - VICAN, HAVLÍK. DELEGÁT: VL. EIBL. ŽK: 1:4 (ALEXA – ŘÍHA 2, STRÁSKÝ, HUDÁK). ČK: 0:1 (65. ŘÍHA). DIVÁKŮ: 80.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ, MARVAN (62. PATÁK) - KOUTNÍK (71. ALEXA), BARDA, PINC (77. SEDLÁK), MÁLEK - KOMÁREK, P. NOVOTNÝ. TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

PÍSEK B: JEVČÁK (67. HULÍNKO) – HUDÁK, UHLÍK, PETŘÍK, VELEK - SAJTL, DAN, ŘÍHA, NĚMEČEK – ZUŠŤÁK (67. STRÁSKÝ), BLAŽEK.  TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM – PETŘÍK

Miroslav Strnad, trenér Milevska: Od dnešního utkání se budeme chtít odpíchnout do dalších bojů. Pro psychiku kluků je hodně důležité, že po prohře v Dačicích hned zvítězili. Vcelku suverénním výkonem jsem si jen potvrdil, že kdybychom měli i minulý týden k dispozici Bardu nebo Koutníka, také bychom tam body neztratili. Jejich přítomnost na hřišti byla znát. Až na pár momentů v první půli jsme zápas kontrolovali. Lidé, kteří přišli – a bylo jich docela dost, museli být spokojeni. Písek dává šanci mladým klukům, kteří potřebují sbírat zkušenosti. To je u béček jednoznačně správná cesta, ale potřebují čas. V neděli alespoň diváci mohli vidět v akci i milevského odchovance Petříka, ročník narození 1999.“

David Pichlík, činovník Písku B:Čtyři góly hovoří za vše a to můžeme být rádi, že si jich nevezeme ještě víc. Bohužel s naším mladým mužstvem jsme na nějaký lepší výsledek prostě neměli. Zkušenost a lepší fyzická připravenost rozhodly o zasloužené domácí výhře."


 TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – SOKOL ŽELEČ 1:0 (0:0) 

GÓL: 72. HÁJEK.

ROZHODČÍ: TŮMA - HERZOG, JAROLÍM. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 2:1. DIVÁKŮ: 60.


HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ, LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – NITRIANSKÝ, NĚMEC, T. ADAM (68. FABER), KŘIVÁČEK (85. LOVIČKA) – HÁJEK (90. KRÁTKÝ), TAUBER. TRENÉR FANTIŠEK CIPRO.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, KOSOBUD, PAVLIČKO, KLOC (4. PODROUŽEK) - HOLUB, PETR, BRŮŽEK, ŠVEC, RABIŇÁK – SOKOLT. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: O. NĚMEC, ČERMÍN, HÁJEK – KOSOBUD, ŠVEC

Petr Řehoř, činovník Hluboké:Sehráli jsme s favorizovanou Želčí velmi dobré utkání. První poločas byla hra vyrovnaná, ale v tom druhém přebrali otěže zápasu naši hráči a zaslouženě Želeč porazili. Když se zase krásně trefil Hájek  a Tauber měl ještě další šance na vstřelení gólu. Hráči zaslouží opět poděkování za předvedenou hru a musíme doufat, že tuhle hru předvedou i v derby v Ševětíně."

Roman Lukáč, trenér Želče: „První půle byla vyrovnaná, na umělce se nehrál příliš pěkný fotbal, ve hře bylo mnoho nepřesností. Ve druhé byli domácí houževnatějším týmem a po zásluze vstřelili vítěznou branku."

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák