Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nálada v týmu je perfektní, pochvaluje si kanonýr Soběslavi Martin Dvořák

 
čtvrtek, 9. března 2017, 12:14

Spartak Soběslav, vítěz první poloviny krajského přeboru, zahájí druhou část sezony zápasem v Písku. K udržení prvenství bude znovu spoléhat na střelecké umění 26letého Martina Dvořáka. Rychlonohý forvard nastřílel za podzim 16 gólů, polovinu svého týmu, a soupeřovy obrany bude jistě trápit i v odvetné části. A jak se obávaný snajpr těší na výkop jara?

V generálce s Veselím na umělce ve Staré Hlíně jste dal hattrick. Na jaro tedy máte nabito?

Generálka s Veselím je těžko hodnotitelná. Naše sestava byla hodně improvizovaná, měli jsme spoustu marodů. To samé platilo u soupeře. Dal jsem sice tři branky, ale herně jsem trenéra rozhodně nepřesvědčil. V konkurenci Jirky Šmídmajera a Roberta Fischera to nebudu mít vůbec jednoduché. Doufám, že mají nabito víc než já.

Na jakou metu se chcete prostřílet?

Vyloženě metu, nebo konkrétní číslo nemám. Budu rád za každou další branku, která mi tam padne a pomůže k vítězným zápasům.

Jak se vám polykaly zimní tréninkové dávky?

Příprava proběhla pro mě v pohodě a myslím, že i pro ostatní kluky. Makalo se tak, jak se mělo. Jediné, co mě zaskočilo v zimní přípravě, byl návrat po čtyřdenním lyžování, kdy jsem si připadal, jak když sem si zapomněl zout lyžáky. Aspoň jsem odlehčil náladu na tréninku, kluci se náramně bavili. (smích)

Poslední výsledky ukazovaly, že váš tým je zase ve formě. Chvilku se ale trápil.

V tom je fotbal nevyzpytatelný. Jednou se daří, jednou ne. Myslím si, že Soběslav má zkušený tým a těchto herních výpadků se budeme snažit vyvarovat. Je dobře, že to přišlo zrovna v přípravě, kde byl prostor odstranit nedostatky a vyzkoušet i nové věci, které seděly i neseděly, proto i některé výsledky nebyly podle představ.

Všechna přípravná utkání jste odehráli na umělém trávníku. Už si nohy zvykají na odlišný terén?

Já osobně se těším na přírodní trávu. Umělá tráva není letos můj kamarád. (smích)

Vysloužil jste si vizitku obávaného kanonýra. Obránci si na vás určitě dají větší pozor. Počítáte s tím?

Určitě s tím počítám, ale nedám jim to zadarmo. Nečeká mě jednoduché jaro jak po stránce střelce, ale jako Soběslav celkově. Udržet první místo nebude vůbec jednoduché.

Co říkáte na pronásledovatele? Kdo vás může nejvíc potrápit?

Každý z patnácti týmů nás může hodně potrápit. Soutěž je velice vyrovnaná a každý se bude chtít vytáhnout proti prvnímu a obrat ho o nějaké body.

Los nemáte na začátek zrovna jednoduchý.

Los jednoduchý nemáme, o to bude lepší, když chytneme začátek a pak už to budeme mít ve vlastních „nohách“.

Máte se spoluhráči spočítáno, kolik bodů bude potřeba k udržení prvního místa?

45 bodů z jarní části je jistota… Popravdě, nikdo žádné počty zatím nepřinesl, každý se soustředí zápas od zápasu. Věřím, že to bude ten klíč k udržení prvního místa.

Jaká je nálada v soběslavském týmu?

Nálada v týmu je perfektní, je tam obrovská zdravá konkurence na každý post, což je v téhle situaci to nejlepší, co může trenér mít.

Za dvě poslední sezony jste si zvykli prakticky jen vyhrávat. Ustojí mužstvo i porážky?

Jednou jste nahoře, jednou dole. Časy, kdy Soběslav byla dole, jsou dávno pryč. Teď je třeba užívat si úspěchů a dělat vše pro to, aby to vydrželo co nejdéle. Po téhle stránce se mužstvo dokáže semknout a táhnout za jeden provaz.

Začínáte v Písku. S jakým cílem tam pojedete?

Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát, tudíž i do Písku jedeme pro tři body. Ale je třeba být na pozoru, písečtí mladíci jsou nepříjemný soupeř.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle