Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třináct gólů za poločas!? Byla to jízda. Vycházelo nám úplně všechno, říká Vladimír Uher

 
úterý, 7. února 2017, 07:19

Mimořádné střelecké manévry předvedli v sobotním přátelském utkání katovičtí fotbalisté. Na umělce ve Strakonicích porazili Horažďovice dvouciferně 14:1, když ve druhé půli nastříleli třináct (!) branek. Čtyřmi zásahy přispěl k úctyhodné nadílce nejlepší podzimní katovický střelec Vladimír Uher. Společně se Zoubkem zaznamenali po čtyřech trefách.

Před sobotní přípravou s Horažďovicemi jste měli za sebou soustředění v Soběšicích. Dostali jste zabrat?

Soustředění vlastně ještě probíhalo, skončilo až v neděli obědem. Ano, bylo náročné, ale všichni makali a dávali do toho vše dle svých možností. Z toho jsem měl dobrý pocit. Trénuje se mi dobře, když vidím, že všichni ostatní jedou taky na doraz.                                                 

Zápas na strakonické umělce skončil vašim drtivým vítězstvím. První poločas tomu ale neodpovídal, že?

Máte pravdu. V první půli se soupeř docela držel, a jeho hráči tam měli pár slibných kolmic, které zlikvidoval vyběhnutími náš brankář Švehla. Pak také neproměnili penaltu. Na nás bylo trochu znát, že jde o první zápas od listopadu.                             

Co se po přestávce změnilo?

Na to jsem sám hledal odpověď. Každopádně nám vyšla hned první akce a pak už to byl koncert. Měli jsme v ofenzivě hodně prostoru, tudíž soupeř odcházel fyzicky a trochu a rezignoval. Horažďovický trenér byl po právu naštvaný.     

Už jste někdy zažil výsledek 14:1 a třináct gólů ve druhé půli?

To jsem ještě nezažil. Byla to fakt jízda, vyšlo nám snad vše.                                   

Dali jste společně se Zoubkem po čtyřech gólech, kdy se vám to povedlo naposledy?

Nevím, jak u Davida, ale mně se to povedlo v soutěži naposledy v dorostu. V mužích si teď žádné takové utkání nevybavuji, ale rád bych se pletl. A to ještě nemohl hrát Poži (Požárek, pozn. aut.), ten by taky nějaký gól přidal.                       

Představily se posily Dumský s Listopadem. Jak se vám s nimi hrálo?

Nastoupil jsem s oběma až do druhé půle, kdy jsme si na hřišti dělali, co jsme chtěli, takže si to odehráli v klidu. Ale znám je i z dřívějška a oba jsou to skvělí fotbalisté. Pokud by to dopadlo, budou to dobré posily.             

Co na utkání říkal trenér Roman Malý?

Přímo jsem od něj nic neslyšel, ale myslím, že byl rád za ten druhý poločas. Pravdou je, že další soupeři nás při vší úctě k Horažďovicím prověří daleko více.                     

Jak snášíte zimní přípravu?

Nemám s ní žádný problém. Tréninky patří k fotbalu. Mrzí mě, že je to tak dlouhé období bez zápasu. Za mě to v tomhle ohledu mají nejlepší v Anglii.                   

Za měsíc začne jarní část. Co vás ještě čeká v přípravě?

Soustředění bylo kondiční a teď už to bude s míčem, což bude super, můžu pracovat na svojí technické stránce (smích).            

Už se těšíte na jaro?

Ano, těším se hodně.                       

Na podzim jste dal 10 gólů. Kolik si jich plánujete v odvetách?

Chci opět překonat svojí předchozí sezónu, takže v tomto případě je to ještě šest gólů, ale za další se zlobit nebudu. Hlavně to chceme s touhle partou vrátit všem, kteří nás na podzim nepřehráli, ale porazili. Těšíme se na domácí podporu a kvalitní zápasy.   

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle