Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Tauber se z hlubockého podzámčí stěhuje do toho krumlovského

 
neděle, 7. ledna 2018, 14:17

Jeden z elitních snajprů krajského přeboru, hlubocký Tomáš Tauber (23), mění v zimě působiště. Zájemců o jeho služby bylo několik, ale nakonec vyhrál divizní českokrumlovský Slavoj. Ten už dlouho postrádal typického útočníka a v Tauberovi by ho chtěl získat. Ostatně v hledáčku zelenobílých byl nyní už exhlubocký střelec delší čas.

Hluboká skončila na podzim na osmé příčce. Jak jste hodnotili výsledky vy hráči?
Nikdo z kabiny není spokojen s umístěním v tabulce, měli jsme na to skončit v top 5.

Byli jste úspěšnější v domácích utkáních, i když ani v nich jste se nevyvarovali určitých výkyvů. Který mrzí nejvíc?
Tak nejhorší výkyv byl debakl s posíleným Táborskem, i když u nás hrály i lepší týmy. Nejvíce mě mrzí zápas s Jindřichovým Hradcem, kdy jsme dokázali vyrovnat pět minut před koncem, ale v nastavení jsme dostali vlastní chybou gól na 3:4.

Patřil jste k nejúspěšnějším kanonýrům soutěže a tíha střeleckých úspěchů často závisela na vašem výkonu. Jak jste se s tím vyrovnával?
Beru to tak, že hraju útočníka a góly se ode mě očekávají. Toho, že patřím mezi top kanonýry, si vážím, ale je to zásluhou celého mužstva. Sám bych góly nedával.

Musel jste být i terčem „péče“ soupeřových beků. Podařilo se někomu z nich vymazat vás ze hřiště?
V hodně zápasech jsem měl na sebe osobku. A je to dost nepříjemný, když vás hlídají a jdou s vámi pomalu i pít.

Určitě už během minulých sezon, ale i této vám někdo z jiného klubu házel lano. Je to tak?
Ano. Byly to ale většinou pořád stejné týmy z divize a také z Rakouska.

A konec konců i ulovil, jak jsem slyšel. Po vydařeném podzimu se nabízel i odchod do některého z divizních klubů. Logicky nejblíž je Jankov, ale daleko není ani Roudné. Tak kdo nakonec v přetahované zvítězil a proč?
Nakonec jsem se domluvil s Českým Krumlovem, znám tam pár lidí. Mezi týmy rozhodovaly podmínky a také zázemí. Do Krumlova se těším a doufám, že budu patřit jako na Hluboké ke klíčovým hráčům a pomůžu ke klidné záchraně a udržení soutěže.

Co na to vedení, trvalo jednání dlouho?
Každé vedení není spokojeno, když má odejít nejlepší střelec či záložník. Ale byl jsem s vedením domluven, že pokud budu mít nabídky z vyšší soutěže, nebudou mi bránit. Přestup jsem si domlouval už asi dvě sezóny, ale pokaždé jsem ještě rád zůstal na Hluboké.

A vy? Dostal jste nějakou lhůtu, nebo doba rozhodnutí závisela jenom na vás?
S Krumlovem jsem se domlouval už od minulé zimy a pokaždé bylo na mě, jestli řeknu ano či ne.

Jaké bylo loučení s mančaftem?
Tak neodcházím někam daleko a pokaždé, když budu mít čas, tak se pojedu na zápas Hluboké podívat a pozdravit kluky.

Nakonec do podzámčí se zřejmě brzy vrátíte při Hlubocké zimní lize.
Máte pravdu a moc se těším přímo na zápas proti Hluboké. Už teď probíhají hecovačky, tak snad vyhrajeme, abych to nemusel poslouchat.

Chcete někomu poděkovat z podzámčí?
Samozřejmě chci poděkovat všem za tu dobu, kterou jsem tam strávil. Moc si vážím trenéra Cipra, je čest pod ním hrát, ale také všech lidí ve vedení týmu. Klukům chci popřát, aby se jim jarní část povedla a dostali se mezi nejlepších pět týmů.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miloslav Kusbach