Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hluboká není s umístěním spokojená. Náhradu hledá za Nitrianského a zřejmě i Taubera

 
čtvrtek, 21. prosince 2017, 21:34

Nic nového pod sluncem, dalo by se říct o umístění hlubockých fotbalistů v krajském přeboru. Minulý podzim skončili devátí, letos přesně uprostřed pelotonu. Ciprovi svěřenci se do očekávané formy dostali až ve druhé půlce podzimu, kdy se z nelichotivého předposledního místa vyhoupli na osmé.

Na Hluboké měli o umístění po podzimní části úplně jiné představy. „Spokojeni nejsme. Ztratili jsme několikrát body, úplně zbytečně. Ke spokojenosti chybí umístění mezi prvními pěti,“ říká činovník klubu Petr Řehoř, že pomýšleli na daleko vyšší příčky.

Hlubočtí se po desátém kole a třech porážkách v řadě propadli na předposlední místo. Následně tým Františka Cipra zatroubil na poplach a pravidelně bodoval. „Začátek byl velmi špatný, pak jsme se ale chytili v Třeboni a na konci se nám dařilo. Snad v tom budeme pokračovat i na jaře,“ doufá Řehoř, že naváží na závěrečnou třetinu podzimu.

Domácí zápasy se hráli v podzámčí v sobotu dopoledne. Staronový experiment se opět neosvědčil. „Nebyl to moc šťastný tah,“ míní Řehoř. „Myslím, že několik domácích bodů jsme i kvůli tomu ztratili. Takže od jarní části budeme hrát doma zase neděli v 17 hodin,“ hlásí návrat k tradičnímu termínu.

Hodně dlouho strašila Hlubocké domácí porážka s béčkem Táborska. Skončila debaklem 1:6. „Na ten zápas bychom rádi zapomněli. Táborští nás přejeli hned na začátku utkání,“ poznamenává k nedůstojné porážce. „Nepovedl se nám ani zápas v Olešníku. Naopak, jak už jsem říkal, jeden z nejlepších zápasů jsme sehráli v Třeboni,“ určuje nejhorší a nejlepší střetnutí podzimu.

Tauber s Hájkem dali 24 z 37 gólů

Trenér František Cipro (70), jehož si fanoušci Slavie Praha zvolili do historické sestavy v rámci oslav 125 let od založení, se mohl spoléhat na známá jména. „Mezi tahouny patřili Tauber, Hájek, Antoš, Legdan, ale v druhé polovině soutěže podávali hráči kolektivní výkon, za který musím všechny pochválit,“ vyzdvihuje celý tým. Ani jednu absenci nemělo trio Antoš, Říha a Tauber, který zaznamenal 14 gólů. Rovných 10 dal Hájek.

Kvalitu a celkovou úroveň soutěže považuje Petr Řehoř za podobnou minulým ročníkům. „Drží si svůj standart,“ soudí. Při pohledu do konečné tabulky po podzimní části jmenuje tři kluby. „Jako asi všechny mě nemile překvapilo Milevsko, které jsem čekal v horní polovině. Také Dačice, které měly velmi zvláštní výsledky. Naopak mile mě překvapila Želeč, která má opravdu kvalitní tým a zasloužila by si hrát vyšší soutěž.“

Zimní příprava začne hlubockým fotbalistům 9. ledna. „Proběhne v našem krásném areálu, kde mají hráči vše potřebné. Soustředění je ještě v jednání. V rámci Hlubocké zimní ligy sehrajeme pět zápasů a možná jeden zápas navíc,“ uvádí k programu v zimních měsících, který si zpestří účastí na jubilejním 10. ročníku domácího turnaje.

Mužstvo se bude muset vyrovnat s odchodem dvou opor. „Bohužel už nám odešel do Rakouska Nitrianský a nejspíš nás opustí i náš nejlepší střelec Tauber. O příchodech zatím usilovně jednáme,“ hledají náhradu do zálohy a útoku. Nahradit konstruktivního středopolaře a nejlepšího kanonýra ale nebude jednoduché.

Plány do druhé půlky sezony mají na Hluboké jasné. „Co nejrychleji získat potřebný počet bodů na záchranu a zase přilákat diváky do našeho areálu,“ přeje si za celý klub Petr Řehoř. 

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle