Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 14. kole KP

 
středa, 15. listopadu 2017, 18:34

Předposlední podzimní kolo zdramatizovalo souboj o čelo tabulky. Na Želeč tlačí Jindřichův Hradec, který v taháku kola bez problémů přejel rezervní tým Táborska. Lídr naopak prohrával v Milevsku už o dvě branky, zlepšeným výkonem ve druhé půli dotáhl zápas alespoň k remízovému stavu. Důležitý záchranářský souboj mezi nováčky Sez. Ústím a N. Včelnicí dopadl lépe pro domácí, kteří duel o šest bodů zvládli poměrem 2:0.

Kompletní výsledky 14. kola krajského přeboru


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC MAS Táborsko B 6:1 (4:0)

Branky: 14. Koutný, 19. a 78. Beránek (obě z pen.), 24. Černoch, 29. Chalupský, 70. Toman – 69. Bouchal. Rozhodčí: Vican - Reisner, Krčín. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:3 (Škarda, Zavadil, Peterka). Diváků: 100.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Blažek (55. Šmíd), Beránek, Mareš – Kučera, O. Černoch (73. Králíček), Koutný, Votava – Toman (79. Cypra), Chalupský (87. Hulík). Trenér Marek Černoch.

Táborsko B: L. Novák – Víteček, Zavadil, Bong, Škarda – Peterka – Vozihnoj, Mácha, Veselý (48. Bouchal) – Schramhauser (77. Drs), Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Beránek, Šenkýř, Toman, Koutný – Kostka, Peterka

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a první půlhodinu jsme hosty přitlačili a dobrou kombinační hrou si vytvořili tlak, který jsme zužitkovali ke čtyřbrankovému vedení. Potom jsme trochu polevili a nechali iniciativu Táborsku. Druhé dějství bylo vyrovnané, a i hosté předvedli, že umí hrát velmi dobrý kombinační fotbal. My jsme skóre ještě navýšili o další dvě branky a zaslouženě  zvítězili ve velmi zajímavém a fotbalovém utkání.“

Martin Štica, trenér Táborska B: „V utkání jsme udělali hrozně moc chyb a téměř každou soupeř potrestal. V prvním poločase nám tam napadaly asi během dvaceti minut čtyři branky. První gól padl po pěkné střele tyči, ale pak jsme vršili jednu hrubku na druhou. Ztráceli jsme spoustu míčů. Druhý gól jsme dostali z penalty po faulu. Pak přišel gól po rohu, kdy se Víteček uhnul balonu, další hrubku vyrobil u čtvrtého gólu Mácha. Když jsme ve druhém poločase dali gól a vypadalo to, že bychom mohli přidat další a upravit skóre, dopustil se další hrubé chyby Škarda. Nemohu říct, že by nás soupeř přehrál svým výkonem, my jsme mu vítězství darovali našimi chybami.“


SK Otava Katovice - TJ Dražice 3:1 (3:0)

Branky: 12. Požárek, 23. Hajdušek, 31. Blatský – 81. J. Štecher. Rozhodčí: Herzog - Hoch, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Hajdušek, Rejšek - L. Stuchlík, Fořt, Valášek). Diváků: 157.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (66. Koutský) – Miklas (85. Hromíř), Kagui, Cibulka, Repa – Požárek, Blatský (72. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, P. Novotný, Fořt – Bareš, Hořejší, M. Stuchlík (78. Kos), Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Švehla, Hajdušek, Schánělec – Horka, Veselý, L. Stuchlík

Tomáš Hajdušek st., předseda Katovic: „V prvním poločase jsme soupeře přejeli a naše vedení mohlo a mělo být mnohem vyšší než 3:0. Ve druhém poločase se hra nejprve vyrovnala. Nedali jsme v 77. minutě penaltu na 4:0, hosty to nakoplo a až do konce zápasu na nás nebezpečně dotírali. Naše defenzíva v čele s brankářem Švehlou ale fungovala spolehlivě a povolila soupeři jen snížit na 3:1. Už nyní máme více bodů než vloni na podzim. Teď nás čeká v přímém souboji o třetí místo Olešník a na zápas se moc těšíme."

Marián Horka, hrající trenér Dražic: „Absolutně jsme nezvládli první poločas a soupeř trestal naše hrubé chyby. O poločase jsme si něco řekli v kabině a náš výkon se rapidně zlepšil. Vytvořili jsme si řadu šancí a domácí už nehráli v pohodě. Škoda jen, že jsme dali jen jednu branku. Za první půli jsme si více nezasloužili. Ve hře velmi zaujal domácí Miklas.“


FK Olešník - FK Protivín 4:2 (2:1)

Branky: 6., 37. (pen.) a 68. Dudek, 48. Votava – 3. a 78. (pen.) J. Vorel. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Vařák, Nýdl, Pomeje, Fořter – Hanus, Uhlík, Zb. Vorel). Diváků: 120.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Fořter, Heller (64. Dráb), Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák – Votava (85. Chlumecký), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Uhlík, Vojík – Kinkor, Z. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel, Růžička. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Pomeje, Dudek – J. Vorel

Josef Pícha, vedoucí mužstva Olešníku:Do utkání s Protivínem jsme opět vstoupili bez koncentrace a za to nás potrestal Jaromír Vorel. Gól nás probral, Dudek pohotově dorazil střelu Červenky a srovnal. Lépe jsme začali kombinovat a před přestávkou jsme zvýšili na 2:1. Vyšel nám i vstup do druhé půle - Votava zvýšil na 3:1 a Dudek dovršil hattrick. Ke konci zápasu jsme začali hrát trochu profesorsky a toho opět využil Vorel -  po faulu z penalty snížil na konečných 4:2. Hráčům patří poděkování za předvedenou hru a vítěznou rozlučku s domácím publikem.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Neodehráli jsme zas tak špatné utkání, jako napovídá výsledek. Brzké vedení jsme ztratili po čtyřech minutách, ale první půli jsme odehráli slušně, až na malé chybičky, buď individuální, nebo taktické, kdy jsme nedokázali nijak přerušit několikaminutový zámek domácích. Zápas jsme odehráli v 11 lidech a inkasovaná branka na začátku druhé půli prakticky rozhodla. Domácí nám svojí lehkovážnou rozehrávkou dovolili dostat se zpátky do utkání, ale nabídnuté příležitosti jsme až na jednu nevyužili. Vyhrálo zaslouženě kompaktnější mužstvo. V tom našem byl tahounem kapitán Jaromír Vorel.“


TJ Osek – SK SIKO Čimelice 2:1 (2:0)

Branky: 15. Hoch, 16. Hosnedl - 62. Řezáč. Rozhodčí: Jarolím - Tupý, Dunovský. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:2 (Krejčí, Říský, Maroušek – Řezáč, Nosek). Diváků: 80.

Osek: Budoš – Maroušek, Krejčí, Kroupa, Benda – Brabec (88. Hanák), Hoch, Mráz (89. Hulínko), Hosnedl – Říský, Carda (85. Čapek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Čimelice: J. Zelenka – Viták, Bednařík, Převrátil, Pšenička – Řezáč, Rambous, Nekl, Varhan (86. Pavlíček) – Nosek (63. Svojše), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Budoš, celý tým – Rambous, Řezáč

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku:Proti kvalitnímu soupeři mělo utkání od začátku spád. Tentokrát naše defenziva pracovala spolehlivě, a hlavně dobře zahrávané rohové kopy vyřešila s brankářem Budošem bez větších problémů. Ve 14. minutě přišla naše chvíle. Po faulu na Cardu se z přímého volného kopu přes zeď trefil Hoch. Za minutu využil Hochovo vysunutí Hosnedl, který se v souboji proti veteránu Zelenkovi nemýlil. Pro zaskočené hosty mohlo být ještě hůř, ale Carda v 17. minutě z malého vápna přestřelil. Po obrátce vyústila aktivita Čimelic ve snížení. V 61. minutě při ostřelování naší brány nakonec Řezáč propálil vše, co mu stálo v cestě. V 65. minutě posadil Brabec centr na hlavu Hosnedla, ten ale orazítkoval břevno. Závěrečný tlak hostí jsme přečkali, a tak jsme získali důležité domácí body.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic:Povedl se nám vstup do utkání a prvních 20 minut jsme měli více ze hry. Pak jsme inkasovali z přímáku a než jsme se rozkoukali, bylo to 2:0. To nás vyvedlo z tempa a domácí byli dál nebezpeční z brejkových situací. V druhém poločase se nám půl hodiny před koncem povedlo snížit na 2:1 a věřil jsem, že máme na to minimálně vyrovnat. Do konce zápasu jsme si vytvořili ještě pár šancí, ale bez gólového efektu. Soupeř se snažil pozorně bránit a čekal na brejky. Bohužel to na nás tentokrát stačilo.“


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:1)

Branky: 40. a 90. Tauber, 74. Hájek. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Szücs. ŽK: 2:4 (Hrbáč, Šindelář - Hájek, Stráský, Tauber, Říha). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Hrbáč, O. Hajný, Ryneš – Prokeš, Pouzar, Šindelář, Kovačičín – Sládek, Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Antoš (86. Rubick), Stráský, Němec, Říha – Tauber, Hájek (81. Nitrianský). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hrbáč – Tauber, Stráský

Petr Hlubocký, manažer Rudolfova: „Co se dá k tomu říct. Chyběli Novotný a Kuna, kteří jsou po operaci. Dále scházeli Dvořák, Gerstner a Baščevan byl jenom na lavičce. Zastoupit by ale měli ostatní, jenže celkově jde ke konci podzimu dolů tréninková morálka a na hře to je znát. Musím i proto poděkovat Jirkovi Hrbáčovi, že nám v téhle situaci pomohl, stejně jako hráči béčka Tyrpák nebo Sládek. Hluboká si svoje vítězství zasloužila."

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas se nám povedl výsledkově a na tak špatném terénu musím říci i herně. Hráči bojovali a Rudolfov jsme zaslouženě přehráli, když jsme neproměnili ještě další šance. Všichni hráči zaslouží poděkování za předvedenou hru, obzvláště pak Stráský s Tauberem.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Nová Včelnice 2:0 (2:0)

Branky: 15. (pen.) a 27. Kutner. Rozhodčí: P. Šafránek - Žemlička, Sebera. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Podroužek, Šmíd – Průša, Mareš, Berounský, Didek). Diváků: 100.

S. Ústí: Plachý – Brůžek, Vilímek, Sazma, Podroužek – Bartáček (73. Nuhlíček), Šmíd, Hoffmann, Novotný (74. Hladík) – Kutner (89. Žilinčík), Sokolt (82. Nikl). Hrající trenér Michal Sokolt.

N. Včelnice: Holický – Vokuš (46. Vaš), Blažek, L. Šlapanský (O. Šlapanský), Průša – Petráš (46. Berounský), Tuček, Hornát, Mareš – Pacholík (46. Didek), Nebeský (61. Hornát). Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Kutner, Plachý - Nebeský, Pacholík

František Plachý, hrající asistent trenéra Sez. Ústí: „Utkání jsme předem označili za utkání podzimu, a to vzhledem k umístění obou celků a bodovému rozestupu. Reference na soupeře byly vcelku dobré. Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Vstřelili jsme z jasné penalty vedoucí branku a měli i další příležitosti. Proměnili jsme ale pouze jedinou. Druhý poločas byl z naší strany poněkud nervózní a místo navýšení skóre jsme bránili stav 2:0. Naštěstí jsme soupeři nic nedovolili a veledůležité 3 body zůstaly doma. Jediné, v čem nás hosté porazili, byl věkový průměr, kde měli jasnou výhodu. Za to se našemu týmu s Michalem omlouváme.“

Radek Vajda, trenér N. Včelnice:Klukům jsem v kabině řekl, že takhle se o záchranu nehraje. Byl to pro nás zápas o šest bodů, který jsme nezvládli. Bez bojovnosti to nejde. Na druhou stranu soupeř nás překvapil, čekali jsme od něj nakopávané míče, ale on dokázal umně zakombinovat. Takhle nějak bych si to představoval i od nás. Na jaře budeme mít co dohánět.“


Jiskra Třeboň - Centropen Dačice 3:0 (0:0)

Branky: 59. Matoušek, 70. Přibyl, 87. Brousek. Rozhodčí: Klátil - Tupý, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Divoký, Holzepl, Přibyl - Mašát). Diváků: 150.

Třeboň: Kopecký– Kodras, Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Cimerhanzl, Divoký, Hami (71. Pancíř), T. Tůma (56. Matoušek) – Průcha (56. Přibyl), Holzepl (79. Brousek). Trenér Zdeněk Procházka.

Dačice: Zejda – Máša (61. Křivánek), Kněžínek, Celý, Mašát – Vacuška, Nosek, Jelínek, Svoboda (76. Vacek) – Hric, Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Matoušek, Přibyl, Cahyna, Pučejdl – Točík

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Utkání jsme začali velice dobře, během úvodních dvaceti minut jsme si vypracovali několik vynikajících příležitostí ke skórování, ale jejich neproměňování už je pro nás doslova strašákem. A protože jsme gól nedali, v závěru úvodního dějství začaly vystrkovat růžky i Dačice. Také po změně stran jsme měli převahu, ale prosadili jsme se paradoxně až s příchodem střídajících hráčů, kteří se postarali o všechny tři góly. V 59. minutě se trefil po přihrávce Přibyla Matoušek, v 70. přidal druhou branku Přibyl a účet uzavřel tři minuty před koncem Brousek. Kdybychom proměnili jen polovinu našich šancí, výsledek mohl být daleko výraznější.“

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „Nadále nás trápí početná marodka, postrádali jsme prakticky všechny zkušenější ofenzivní hráče, a příležitost tedy opět dostala celá řada dorostenců. Třeboň nás zpočátku zatlačila, připravila si šance, ale naštěstí pro nás je nezužitkovala. Postupně jsme hru trochu vyrovnali a Točík dokonce nastřelil břevno. I do druhé půle jsme šli se snahou udržet nulu co nejdéle. Bohužel, po hodině hry jsme dostali takový ušmudlaný gól. Museli jsme to proto vzadu otevřít, čehož domácí využili ke skórování. V závěru jsme inkasovali ještě potřetí. Byla tam i jedna sporná situace, kdy jeden z třeboňských fotbalistů zřejmě zahrál ve vápně rukou, ale penalta se nepískala. Náš mladý tým i přes porážku zaslouží pochvalu za bojovnost.“


FC ZVVZ Milevsko – Sokol Želeč 3:3 (3:1)

Branky: 12. a 14. Marvan, 22. Komárek – 11. a 66. Brůžek, 50. Barteska. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Vican. Delegát: Kureš. ŽK: 3:5 (Vakoč, Petr, J. Kosobud – Pavličko, Kukučka, Novotný, Brůžek, Holub). Diváků: 50. Hráno na UMT.

Milevsko: Pavel Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák (85. Paták), Marvan, Komárek, Málek – Koutník, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, O. Kosobud, Rabiňák – Holub, Brůžek (78. Šindelář), Fiala (63. Bosnyak), Kukučka – Barteska (83. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Marvan – Brůžek, Holub, Pavličko

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Chtěli jsme minimálně bod, který máme. Ale vedli jsme 3:1 a o vítězství jsme se připravili sami. Chtěli jsme udržet dvoubrankový náskok aspoň prvních dvacet minut druhé půle, aby Želeč trochu znervózněla. Hosté ale hned v 50. minutě snížili na 2:3 z přímého kopu. Pak jsme nepohlídali roh a bylo srovnáno. Nedá se nic dělat. Remíza je ale asi spravedlivá. Želeč má tým divizních parametrů a bod bereme.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Za velmi nepříznivého počasí a na ještě nepříznivějším povrchu se nakonec odehrál kvalitní zápas, ve kterém jsme prožili desetiminutovku hrůzy celého podzimu. Cením si, že kluci v druhé půli našli dostatek sil na vyrovnání. Milevsko má kvalitní tým, nechápu jeho postavení v tabulce. Remíza byla zasloužená.“

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Miloslav Kusbach