Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň – Dačice 3:0, domácí koncovku vysvobodili náhradníci

 
neděle, 12. listopadu 2017, 12:35

Hodinu hry to v zápase Třeboně a Dačic vypadalo, že domácí kvůli mizerné koncovce dovolí poslednímu týmu soutěže nečekaně bodovat. Rozhodla až vydařená střídání Matouška, Přibyla a Brouska, střelců dnešního duelu. Dačice v útoku prakticky neexistovaly, Třeboň si tak nakonec došla pro výhru 3:0.

Dačice přijely k okresnímu derby do Třeboně v pozici nejhoršího týmu soutěže, který ze čtrnácti podzimních duelů bodoval jen dvakrát. Čekalo se, že Jiskra hosty od úvodního hvizdu zmáčkne, o což se také snažila, ale ve finální fázi doplácela na svou velkou letošní bolest – proměňování gólových šancí.

Třeba Dominik Kodras byl s míčem na noze v 10. minutě sám na úrovni penalty, ale brankáři Zejdovi stačilo dojít si pro balón za bránu, kterou Kodras trestuhodně netrefil. Útočník Martin Průcha o chvíli později sice dobře zpracoval vysoký pas, ale v tutové příležitosti sám před Zejdou napálil jen dačického brankáře. Ten se v první půli vůbec nenudil, ale jak Průcha, tak také druhý domácí forvard Karel Holzepl trefovali spíš síť za bránou, než prostor mezi tyčemi.

Dačice nebyly čtyřicet minut schopny dát si dva míče po sobě, spoléhaly se výhradně na odkopy, ale před poločasovým hvizdem, z jediné kloudné akce za úvodní dějství, se do míče parádně opřel a Milan Točík a gólman Kopecký s obtížemi vytáhl jeho dalekonosný projektil na břevno. Poločas skončil bez branek.

Zápas rozhodlo dvojí střídání v úvodu druhé půle. Dohráli Tomáš Tůma a neproduktivní Průcha a místo nich přišla v 56. minutě dvojice Matoušek Přibyl. A byl to právě první jmenovaný, kdo konečně zúročil převahu Třeboně a po třech minutách na hřišti poslal domácí do vedení – 1:0. Pojistku do otevřené obrany obstaral v 70. minutě Miroslav Přibyl, k němuž se odrazil balón pravděpodobně od ruky dačického obránce a třeboňský hráč levačkou uklidil míč k přední tyči Zejdovy brány – 2:0. Hattrick náhradníků dokonal v 87. minutě Jakub Brousek – 3:0.

František Švaňa, vedoucí Jisrky Třeboň:Sehráli jsme jednostranné utkání, v prvním poločase jsem napočítal možná sedm našich šancí. Na druhou stranu Točík nastřelil břevno, takže zahrozilo i na druhé straně. Jednoznačně dnes rozhodla střídání. Dačice samy přiznaly, že na víc v současnosti nemají, takže výsledek 3:0 také berou.“


Jiskra Třeboň - Centropen Dačice 3:0 (0:0)

Branky: 59. Matoušek, 70. Přibyl, 87. Brousek. Rozhodčí: Klátil - Tupý, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Divoký, Holzepl, Přibyl - Mašát). Diváků: 150.

Třeboň: Kopecký– Kodras, Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Cimerhanzl, Divoký, Hami (71. Pancíř), T. Tůma (56. Matoušek) – Průcha (56. Přibyl), Holzepl (79. Brousek). Trenér Zdeněk Procházka.

Dačice: Zejda – Máša (61. Křivánek), Kněžínek, Celý, Mašát – Vacuška, Nosek, Jelínek, Svoboda (76. Vacek) – Hric, Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Matoušek, Přibyl, Cahyna - Točík

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle