Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Votava s Miklasem si dali repete

 
pátek, 10. listopadu 2017, 00:51

Dva hráči dokázali navázat na předcházející výkony a podruhé za sebou si vysloužili nominaci do sestavy kola. V tabulce střelců nastává na čele velká tlačenice.

Hradecký Filip Votava měl nabito i ve druhém okresním derby. Po N. Včelnici (3:0) vsítil dva „kousky“ i u posledních Dačic (6:0). Dokonce neměl daleko k hattricku. A to opět z postu levého záložníka. Nominaci z předcházejícího kola dokázal zopakovat i katovický Jakub Miklas, jehož tým v posledních dvou sezonách zajíždí rád na Rudolfov, kde pečetil třetím gólem import bodů za výhru 3:1.

V nedělní dohrávce Táborska B s Olešníkem využili domácí přesilovku ke vstřelení čtyř branek.  „Fotbal se musel divákům líbit. Velmi dobrý výkon podal Vozihnoj a také oba útočníci, kteří vstřelili po dvou brankách,“ zmínil táborský kouč Martin Štica. Vojtěch Kostka je teď nejlepším střelcem druholigové rezervy, jeho parťákem byl vepředu Jean Claude Essomba Ondoua (25) z Kamerunu. Exotická posila je novou tváří v A-týmu.

Gólové hody se pořádaly na hlubocké umělce. Podruhé tu místní útočník docílil čtyř gólů v jednom střetnutí. Prvním byl Pavel Hájek s Dražicemi. Jeho rekord vyrovnal s Osekem Tomáš Tauber, který střílel do černého zásadně ze hry a měl k tomu dvorního nahrávače. „U všech branek mi asistoval Pavel Hájek,“ uvedl Tauber, jenž rozšířil svůj podzimní účet na tucet gólů a naše redakce ho zvolila za Muže kola.

O gól více dali snajpři Radek Novotný s Jaromírem Vorlem (oba 13) a šlapou na paty vedoucímu Lukáši Dudovi (14) z Olešníka. Milevsko si muselo v Čimelicích nechat zajít chuť na body, protože výborného Filipa Slavíka v brance překonali jen jednou, zatímco domácí se už v prvním dějství trefili dvakrát. Krajní obránce Dominik Kodras pěknou střelou zajistil Třeboni bod v N. Včelnici. Protivínský stoper Dominik Uhlík (letní posila ze zrušeného Písku B) odehrál povedený zápas s Dražicemi, v jejichž sestavě ukazoval ofenzivní kvality hrající kouč Marian Horka, který se krátce po změně stran vysunul do útoku. Tomáš Kukučka patřil mezi nejlepší hráče vedoucí Želče v derby se S. Ústím, v němž měl favorit namále.

Nejlepší střelci: 14 - Lukáš Dudek (Olešník), 13 - Radek Novotný (Želeč), Jaromír Vorel (Protivín), 12 – Michal Požárek (Katovice), Tomáš Tauber (Hluboká), Michal Brůžek (Želeč), 9 - Pavel Hájek (Hluboká), Vojtěch Kostka (Táborsko B), Filip Votava (J. Hradec), 8 – Marek Novák (Táborsko B), 7 - Stanislav Pacholík (N. Včelnice), Martin Šíma (Olešník), Jaroslav Bosnyak (Želeč)


Ideální sestava 13. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Filip Slavík (Čimelice)

Dominik Kodras (Třeboň), Marian Horka (Dražice/4), Dominik Uhlík (Protivín/2)

Leoš Vozihnoj (Táborsko B), Jakub Miklas (Katovice/3), Tomáš Kukučka (Želeč/3), Filip Votava (J. Hradec/4)

Tomáš Tauber (Hluboká/4), Jaromír Vorel (Protivín/4), Pavel Hájek (Hluboká/2)


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle