Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice udržely poločasový náskok s Milevskem

 
úterý, 7. listopadu 2017, 10:08

Ve 13. kole krajského přeboru přivítaly Čimelice v okresním derby fotbalisty z Milevska, kteří prahli po ukončení nelichotivé série bez výher.

Do okresního derby lépe vstoupili čimeličtí. Již ve 3. minutě se po přihrávce Řezáče dostal do šance Varhan, ale v rozhodujícím okamžiku minul míč. V 8. minutě po Varhanově přihrávce se řítil sám na brankáře Suchan, bývalý hráč vzduchotechniků, a střelou nad padajícím Dvořákem otevřel skóre.

V 16. minutě měl blízko k vyrovnání Petr, ale jeho střelu Slavík skvěle chytil. V 19. minutě si Řezáč vyměnil míč s Hegenbartem, ten mu zpětně přihrál a jeho prudká střela i za malé pomoci jednoho z milevských skončila podruhé v síti milevského brankáře.

Po půl hodině dvakrát zahrozili hosté. Ve 33. minutě skončila hlavička Bardy na břevně domácí branky. Další Bardův pokus ve 37. minutě vyrazil Slavík na rohový kop. Poločas skončil lépe pro domácí, kteří šli do šaten s dvougólovým náskokem.

Druhý poločas zahájili Milevští o poznání lépe a v 50. minutě se jim podařilo čerstvým Patákem snížit na 2:1. V dalších minutách získávali převahu, ale v rozhodujících chvílích dobře pracovala domácí obrana v čele s brankářem Slavíkem.

Hosté se sice snažili vyrovnat, ale to se jim naštěstí pro domácí do konce utkání již nepodařilo. Čimelice dovedly derby do vítězného konce. „Utkání s Milevskem bylo z naší strany herně nejhorší za celý podzim. Musím říct, že takhle nás doma nepřehrála ani vedoucí Želeč,“ poznamenal kouč domácích Tomáš Smrčina.


SKI SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:1 (2:0) 

Góly: 8. Suchan, 19. Řezáč – 50. Paták. Rozhodčí: Tupý - Krčín, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Viták - Marvan, Barda). Diváci: 100.

Čimelice: Slavík - Řezáč, Pšenička, Bednařík, Viták – Nekl (86. Pavlíček), Rambous, Převrátil, Varhan (69. Pávec) – Hegenbart (90. Němec), Suchan (53. Nosek). Trenér Tomáš Smrčina.

Milevsko: Pavel Dvořák - Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný (79. Skalický) – Sedlák (46. Paták), Marvan, Komárek, Málek - Koutník, Barda. Trenér Miroslav Strnad.

 
 
Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle