Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Kanonýr Tauber dovedl čtyřmi góly Hlubokou k výhře nad Osekem

 
sobota, 4. listopadu 2017, 12:25

Hluboká nad Vltavou si v dopolední předehrávce bez potíží poradila s Osekem. Poločasové skóre 4:0 ještě domácí ve druhém dějství o dva zásahy vylepšili a hosty pustili do hry až po prostřídání v 70. minutě. Autorem čtyř branek vítězů byl Tomáš Tauber.

Hluboká v dopoledním souboji mužstev, která pro klidnější jarní část nutně potřebují v závěru podzimu bodovat, v naprostém poklidu přehrála Osek výsledkem 6:0. Čtyři branky vítězů dal Tomáš Tauber, který se během první čtvrthodiny trefil dvakrát a spolu s bezchybnou obranou dal základ důležitým třem bodům.

„Díky rychlým brankám jsme hru zklidnili, hodně jsme drželi míč a hru jsme v prvním poločase zcela ovládali,“ řekl redakci Jihočeského fotbalu asistent trenéra Cipra Jan Procházka. Jeho mužstvo definitivně uklidnil ve 32. minutě David Říha třetí a zároveň nejhezčí brankou zápasu, kterou kombinací na jeden dotek z vlastní poloviny připravila osa Legdan – Říha – Hájek. Hlubocký záložník potom střelou k tyči uklidil míč za Hulínka.

Druhý poločas nabídl na hlubocké umělce až do 70. minuty stejný obrázek, jako půle první. Hluboká přidala další branky a po šestém zásahu vystřídala hned trojici hráčů. Odešel král dopoledne Tauber a Hluboká s vědomím vysokého vedení v zádech polevila. Osek se sice následně dostal do dvou příležitostí, první zlikvidoval brankář Vachuta, který nahradil zraněného Brašničku, a následná hlavička Oseckých z hranice penalty šla mimo tři tyče.

„Osek se v té fázi duelu dostal do hry, začal víc kombinovat, ale víceméně spíš jen po naši šestnáctku. Líbil se mi od nich Milan Brabec, šikovný hráč, dokázal podržet míč,“ doplnil Procházka k zápasu, po němž má Hluboká 18 bodů a svému dnešnímu rivalovi utekla na čtyřbodový rozdíl.


TJ Hluboká nad Vltavou - TJ Osek 6:0 (4:0)

Branky: 3., 14., 59., a 70. Tauber, 32. Říha, 36. Stráský. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Lovětínský. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:3 (Čermín, Tauber, Říha – Krejčí, Kuneš, Kroupa). Diváků: 100. Hráno na UMT.

Hluboká: Vachuta – Turek, Antoš (70. Lovička), Legdan, Čermín – Jonáš (64. Valenta), Stráský (60. Rubick), Říha, Němec (70. T. Adam) – P. Hájek, Tauber (70. Křiváček). Trenér František Cipro.

Osek: Hulínko – Brabec, Krejčí, Kroupa, Kuneš (46. Maroušek) – Benda, Hoch, J. Hájek (75. Novák), Hosnedl – Říský, Carda. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Tauber, Říha, Legdan – Brabec

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle