Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 12. kole KP

 
středa, 1. listopadu 2017, 17:28

Ve 12. kole si v derby se svými soupeři poradily Dražice i Jindřichův Hradec. Na vítěznou vlnu znovu najely Katovice, které i bez obou svých elitních forvardů Uhera a Požárka porazily Protivín. Dačice znovu inkasovaly dvouciferný počet branek, tentokrát v Olešníku. Větrnou loterii v nedělní dohrávce v Třeboni zvládla Želeč a dál neohroženě kraluje soutěži.

Kompletní výsledky 12. kola krajského přeboru


TJ Dražice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Branky: 26. L. Stuchlík, 54. Bareš. Rozhodčí: Klátil - Kotalík, Sebera. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (D. Štecher, Hojdar – Škarda, Kostka). Diváků: 50.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (68. Vlašin), Bareš – P. Novotný (64. Hojdar), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (83. M. Stuchlík), L. Stuchlík (87. Kos). Hrající trenér Marian Horka.

Táborsko B: L. Novák – Víteček (78. Böhm), Mácha, Zavadil, Škarda – Kubín (53. Rytíř) – Vozihnoj, Kučera, Veselý, Drs (53. Mischnik) – Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Bareš, L. Stuchlík, J. Štecher, celý tým - Kučera, Škarda, Vozihnoj

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „K utkání jsme nastoupili zodpovědně a plnili si dané úkoly. Hosté k nám přijeli v silné sestavě doplněné o Kučeru a Veselého z A týmu. Ujali jsme se vedení po krásné individuální akci Jiřího Štechera, který na sebe navázal dva hráče, balon udržel a krásně nacentroval na volného Lukáše Stuchlíka. Druhý gól vsítil Bareš, když obešel tři hráče a krásně obstřelil gólmana Nováka. Vítězství 2:0 jsme poté uhájili i po přežití šance Vozihnoje. Naše hráče musím všechny pochválit a doufám, že takovéto výkony podáme i ve zbývajících zápasech.“​

Martin Štica, trenér Táborska B: „V zápase jsme mohli využít služeb Martina Kučery a Petra Zavadila z A-mužstva, takže jsme asi byli favority. Ostatní hráči si ale mysleli, že když je máme k dispozici, nemůže se nic stát a všechno půjde samo. Tak to ale samozřejmě není. Dražice mají bojovný tým i šikovné hráče, prokázaly větší touhu po vítězství a podle mne si ho zasloužily. Důležité samozřejmě bylo, že na rozdíl od nás dokázaly proměnit své šance.“


FK Jindřichův Hradec 1910 - TJ Nová Včelnice 3:0 (1:0)

Branky: 13. a 84. Votava, 54. Vaš (vlastní). Rozhodčí: Přibyl – Kříž, Lovětínský. Delegát: Eibl. ŽK: 1:0 (Šmíd). Diváků: 150.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, M. Mareš, Beránek, Chyška – Kučera, Votava, Koutný, Králíček (85. O. Černoch) – Princ (88. Cypra), Toman (82. Chalupský). Trenér Marek Černoch.

N. Včelnice: Holický – Berounský (46. Vokuš), Jaroš, Blažek, L. Šlapanský – Průša (46. O. Šlapanský), Tuček, Didek (67. Petráš), T. Mareš (46. Vaš) – Pacholík, Nebeský (46. V. Hornát). Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Koutný, Beránek, Votava – Jaroš

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Po nepovedeném zápase v Želči nás čekalo derby s nováčkem a očekávali jsme hodně těžké utkání. To se také potvrdilo. Včelnice u nás podala velmi solidní výkon a přispěla k hodně zajímavému a kvalitnímu utkání. My jsme po celý zápas drželi míč a trpělivou kombinací jsme si vytvářeli šance, bohužel dost jich zůstalo trestuhodně nevyužito. Hosté hrozili hlavně z nebezpečných brejků. Tři branky jsme nakonec dali, a myslím, že zaslouženě zvítězili.“

Radek Vajda, trenér N. Včelnice: „Nechtěl jsem do Hradce jet s nějakou taktikou hrát to moc odzadu, i proto jsme nasadili dva útočníky. Klukům jsem řekl, ať si duel s týmem, který je momentálně hodně nahoře, užijí. Zápas se mohl vyvíjet jinak, kdyby Pacholík dal zkraje zápasu gól. Řekl jsem mu, že v takových momentech musí mít hlavu nahoře, dá se říct, že jsme tam šli čtyři na jednoho. Do těchhle okamžiků, které rozhodují utkání, musí ještě dorůst. Ale zaplaťpánbůh, že ho máme.“


SK Otava Katovice - FK Protivín 2:1 (0:0)

Branky: 70. Miklas, 90. Zoubek – 60. J. Vorel. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Tupý. ŽK: 2:1 (Blatský, Hajdušek – R. Vojta). Diváků: 171.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa – Blatský, Koutský (64. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Protivín: Hanus – Mikulenka, Hála, Uhlík, Zach – Kinkor (81. Fiala), Z. Vorel, R. Vojta, Rothbauer – Růžička, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Miklas, Zoubek – Hanus.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic: „Ze zápasu jsme měli trochu obavy. Jednak se nám proti Protivínu v posledních zápasech nedaří, druhak nám chyběli oba útočníci Uher a Požárek. Ale nakonec jsme to zvládli výborně. S výjimkou pár minut na začátku druhé půle jsme byli po celý zápas aktivnější. V první půli zachránil hosty od tří čtyř branek jejich brankář Hanus. Nepoložilo nás ani vedení Protivína po trefě Jaromíra Vorla z přímého kopu. Výborně hrající Miklas za deset minut vyrovnal a vítězná branka Zoubka padla v poslední minutě po opravdu parádní akci.“

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „V utkání, které ovlivňoval vítr, mohl být stav po deseti minutách 3:3, domácí se dostávali do gólovek, ale naše šance v utkání držel nadprůměrným výkonem Marek Hanus. Hrozili jsme z brejků, ale koncovka byla špatná. V druhém dějství jsme se dostali s podporou větru do hry a vedli po přímém kopu. Domácí po čas celého zápasu působili kompaktněji a byli lepším týmem. V závěru nám došly síly, Katovice chtěly vyhrát a tak to i skončilo.“


TJ Osek - SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Branky: 18. Hoch - 17. Ryneš, 69. Kovačičín. Rozhodčí: Krčín - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Pípal. ŽK: 2:1 (Hoch, Novák - Ryneš). Diváků: 100.

Osek: Hulínko – Brabec, Krejčí, Kroupa, Kuneš – Brož (64. Novák), Hoch, Hájek, Hosnedl – Říský, Carda (80. Hanák). Trenér Jaroslav Voříšek.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Prokeš, O. Hajný, Ryneš (77. Dvořák) – Pouzar (90. Kotek), Kovačičín, Šindelář, Janák – Vejvar, Baščevan (9. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: nikdo – Pouzar, Kovačičín

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Tentokrát jsme nenavázali na srdnatý výkon s Katovicemi. Náš výkon byl mdlý, upracovaný a bez šťávy. Hosté dirigovaní Pouzarem byli pohyblivější. Přestože jsme se v úvodních vteřinách dostali do rychlého přečíslení, Hosnedl nedal a byli to právě hosté, kteří otevřeli skóre. V 17. minutě našel Pouzar přesně z přímého volného kopu hlavu Ryneše. Ihned po rozehrávce však srovnal z dálky Hoch. Ovšem ani tento moment paradoxně neprobudil naše řady. Ve 46. minutě se neprosadil z blízka Říský. V 68. minutě se otevřela naše obrana a nechala Kovančičína v klidu zakončit. Rudolfov si zaslouženě odvezl tři boby.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Zcela zasloužené vítězství na hřišti Oseka se nerodilo lehce. Hned po úvodním hvizdu se domácí dostali do vyložené šance, ale Teringl Hosnedla vychytal. V páté minutě se nám dost nešťastně zranil Baščevan a musel odstoupit, takže začátek zápasu nic moc. V 17. minutě jsme se ujali vedení po trestném kopu Pouzara se prosadil hlavou Ryneš. Hned po rozehrání domácí vyrovnali a začínalo se od začátku. Do konce poločasu to bylo vyrovnané utkání, ale po změně stran jsme už lépe kombinovali a byli častěji u míče než domácí. Vítěznou trefu zařídil v 70. minutě Kovačičín, který ještě nastřelil chvilku poté břevno domácí branky.“


Sokol Sezimovo Ústí - SK SIKO Čimelice 1:3 (1:1)

Branky: 35. Kutner - 22. Suchan, 80. Řezáč, 86. Hegenbart. Rozhodčí: Herzog - Sebera, Kotalík. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:1 (Podroužek – Viták). Diváků: 50.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Sazma, Podroužek – Nuhlíček (81. Hladík), Šmíd, Hoffmann, Novotný (60. Peltán) – Sokolt, Kutner. Hrající trenér Michal Sokolt.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Bednařík, Viták, Řezáč – Převrátil, Rambous, Nosek (73. Varhan), Nekl – Suchan (83. Pávec), Hegenbart (90. Němec). Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Kutner, Sokolt – Řezáč, Hegenbart

František Plachý, asistent trenéra S. Ústí:Zápas začal lépe pro hosty, naši chybnou rozehrávkou jsme jim vedoucí gól doslova darovali. Zabrali jsme a odměnou byl vyrovnávací gól Kutnera po rohovém kopu. Byla velká škoda, že před koncem poločasu nepřidal tentýž hráč druhou trefu. Krásně se uvolnil a postupoval sám na brankáře. Bohužel terén mu nedovolil zakončit. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Nedovolili nám prakticky žádnou větší kombinaci a svou jednoduchou hrou nás zlobili. Rozhodující byl gól na 1:2. Tady se utkání asi lámalo. Pojistku přidali hosté už do otevřené obrany, když jsme se pokoušeli o závěrečný tlak. Čimelice potvrdily svoji kvalitu o které jsme věděli, ale nedokázali jí vzdorovat. Teď nás čeká Želeč. Budeme muset zmobilizovat všechny síly, abychom neodjeli od skládky s výpraskem.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Výhra ze Sezímáku je pro nás hodně cenná, protože se odtud body moc nevozí. Na druhou stranu si myslím, že jsme 3 body získali zaslouženě. V první půli jsme šli do vedení po gólu Suchana. Pak měli další dobrou příležitost Nosek, Suchan, Bednařík nebo Nekl. Další gól se nám nepovedlo vstřelit, a tak přišel z ojedinělé šance domácích trest po rohovém kopu. Zbytek poločasu a také v druhé půli jsme byli lepší a vytvořili jsme si i další šance. Nakonec nás poslal do vedení v 80. minutě po centru Nekla Řezáč a na 3:1 nás uklidnil gólem Hegenbart. Za předvedený výkon a řadu gólovek jsme si 3 body zasloužili.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Hluboká nad Vltavou 1:1 (0:0)

Branky: 69. Koutník – 60. Křiváček. Rozhodčí: Dunovský - Polák, Hoch. Delegát: Bumba. ŽK: 0:1 (Hájek). Diváků: 53.

Milevsko: Šmitmajer – Kosobud, Vakoč, Petr, P. Novotný – Sedlák, Marvan, Komárek, Málek (77. Alexa) – Koutník, Paták (56. Princ). Trenér Miroslav Strnad.

Hluboká: Brašnička - Turek, Antoš, Jonáš, Čermín – Křiváček (75. T. Adam), Jonáš, Stráský, Říha, Němec – Hájek, Tauber, Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Sedlák – Tauber

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Utkání bylo z obou stran až moc nepřesné. Hodně se nakopávalo a hrálo na náhodu. My jsme bohužel nenavázali na výkon z Rudolfova. Potřetí za sebou jsme jen remizovali, chyběla nám větší šťáva a důraz v koncovce. Některé situace řešíme zbrkle. Místo toho, abychom si zpracovali míč na zem a rozjeli postupnou kombinační akci, chceme střílet zády k brance. Chybí nám finální fáze a dlouhodobě klasický snajpr v útoku. Zahrozili jsme v podstatě jen z pár standardek, ale bez vyloženého zakončení.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Zápas se odehrál na velmi těžkém terénu. I to zapříčinilo, že se hrál průměrný krajský fotbal. Byli jsme trošku lepším mužstvem, ale nic jsme z toho nevytěžili. V závěru nám udržel alespoň bod krásným zákrokem Brašnička. Snad už budeme teď kompletní, musíme doma porazit Osek, který překvapil s Katovicemi.“


FK Olešník - Centropen Dačice 11:2 (4:2)

Branky: 16. Pomeje, 34. a 79. Votava, 43. (pen.) a 50. Šahajda, 44. a 73. Dudek, 46. a 56. Šíma, 87. a 90. Rys - 20. a 36. Točík. Rozhodčí: Mach - Tupý, Jarolím. Delegát: Štuk. ŽK: 0:2 (Nosek, Máša). Diváků: 60.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, Nygmet, Šahajda – Šíma (72. Vařák), Červenka, Heller, Fořter – Pomeje – Votava, Dudek (84. Rys). Trenér Ladislav Táborský.

Dačice: T. Ferdan – Benda, Celý, Nosek, Mašát - Vacuška, Svoboda (56. Vacek), Jelínek, Kněžínek (55. Křivánek) – Smejkal (28. Máša), Točík. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: celý tým, Šíma – nikdo

Josef Pícha, činovník Olešníku: „Do utkání s Dačicemi jsme vstoupili aktivně, ale houževnatí hosté dvakrát potrestali naše chyby a srovnali na 2:2. My jsme poté trochu lehkovážně zahazovali šance, ale před přestávkou jsme zvýšili na 4:2. V druhé půli jsme měli výborný nástup a dvěma góly jsme definitivně Dačice zlomili a přidávali jsme další branky. Konečný výsledek stanovil dvěma brankami na konci zápasu nestárnoucí Rys.“

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Do 41. minuty to bylo 2:2. Měli jsme udržet remízový stav do poločasu, což se nám bohužel nepovedlo. V 25. minutě musel střídat Smejkal po neodpískaném faulu a vystřídal ho třetí dorostenec. Po půli jsme hned dvakrát inkasovali a odešel Kněžínek. Od 50. minuty jsme dohrávali s pěti dorostenci, kteří už měli dopolední zápas v nohách. K zraněným nám v týdnu přibyl Šimánek, Jindra na zápas neodcestoval.“


Jiskra Třeboň - Sokol Želeč 1:4 (0:2)

Branky: 62. Pancíř – 11. a 64. Brůžek, 28. Kukučka, 87. Novotný. Rozhodčí: P. Šafránek - Macko, Mach. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:2 (Divoký - Škrábek, Bosnyak). Diváků: 50.

Třeboň: J. Skála – Kodras, Cahyna, Pučejdl, Pancíř – Holzepl, Cimerhanzl, Hami (87. T. Tůma), Divoký (46. Matoušek), P. Tůma – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Želeč: Blažek - Škrábek, Kosobud, Pavličko – Holub, Barteska, J. Rabiňák (88. Froněk), Kukučka - Bosnyak  (62. Kloc) – Novotný, Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Pučejdl – Barteska, Brůžek

František Švaňa, vedoucí mužstva Třeboně: „První poločas nám vůbec nevyšel, zatímco Želeč hrála naprosto v pohodě. Nejspíš se v kritických situacích projevila větší zkušenost soupeře. Balony tam perfektně rozdával Milan Barteska a jeho spoluhráči z toho vytěžili maximum. O přestávce trenér Procházka klukům promluvil do duše, změnil sestavu a projevilo se to. Zaznamenali jsme i kontaktní gól, jenže prakticky z protiútoku jsme znovu prohrávali o dvě branky. Ten třetí zásah Želče byl zřejmě rozhodujícím momentem.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „Zápas byl ovlivněn nepřízní počasí. Foukal velmi silný vítr, který během zápasu ještě zesiloval. Chtěli jsme proto hrát především po zemi, což se nám první půlhodinu dařilo. V druhé půli nás domácí napadali víc nahoře, my už jsme neměli takový pohyb a aktivitu, a tak se hra vyrovnala. Domácím se střelou z poza vápna i za přispění vichru, který s míčem trošku zamával, podařilo snížit. Nicméně nám to za chvilku počasí vrátilo, a tím jsme domácím vzali definitivně „vítr“ z plachet a zápas již dotáhli k vítězství.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Petr Vlasák