Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Dražicích se šlo dopoledne na vítězné derby proti Táborsku B

 
pondělí, 30. října 2017, 18:49

Derby mezi Dražicemi a Táborskem B dopadlo lépe pro domácí tým. A to si hosté přivezli z A mužstva výraznou posilu do zálohy a navíc si vyjednali dopolední výkop, na což v Dražicích nejsou zvyklí.

Další důležité utkání na domácím trávníku sehrály Dražice v nezvykle dopoledním čase proti rezervě Táborska. Trenér hostů Martin Štica měl tentokrát významnou posilu do středové řady, protože stabilní hráč základní sestavy druholigového Táborska Martin Kučera se v mistrovském utkání ve Vlašimi vykartoval a nucenou stopku ve druhé lize nahradil účastí v béčku. Své kvality předváděl po celé utkání, a protože měl kolem sebe i kvalitní spoluhráče (Kostku, Vozihnoje, Veselého, Škardu), měli se domácí co ohánět.

První šance se zrodila v 11. minutě. Dlouhý výkop brankáře Baky prodloužil hlavou Horka do běhu J. Štecherovi, který postupoval sám proti brance, poslední postrčení balonu si však dal daleko od nohy a táborský gólman Novák mu šanci zmařil. Ve 25. minutě to byl opět aktivní J. Štecher, který zamotal hlavu dvěma bránícím hráčům u pravé postranní čáry a nacentroval před branku. Tam v hlavičkovém souboji uplatnil svůj důraz L. Stuchlík a poprvé rozvlnil síť táborské branky – 1:0.

Další minuty zápasu patřily hostům. Nejprve se před velkým vápnem Dražic uvolnil Kučera a výstavní střelou z 25 metrů orazítkoval břevno Bakovy svatyně. Ve 29. minutě potom přišel o balon Dan Štecher a hosté těžili z rychlého brejku. Lukáš Veselý se dostal až k zakončení, jeho střelu Baka stačil vyrazit, dorážka téhož hráče šla vysoko nad.

Ve 36. minutě zahrávali hosté rohový kop, po přizvednutí balonu na první tyčce míč propadl na zadní k Máchovi, který však nezvládl zpracování balonu a pozorný Baka mu šanci na gól překazil. Poločasový stav tak zůstal u skóre 1:0.

Táborsko nedokázalo v úvodu druhého dějství navázat na mírnou převahu z konce první půle a hrál se vyrovnaný zápas. V 54. minutě ukázal své kvality dražický Bareš. Z pozice levého beka se na půlící čáře zmocnil balonu a vydal se na zteč branky hostů. Kličkováním se zbavil třech bránících hráčů a skvěle zvládl i zakončení svého sóla. Střelou podél brankáře Nováka vsítil druhý gól domácích – 2:0.

Táborsko utkání ještě nezabalilo, ale do šancí se nedokázalo dostat. Obránci Dražic byli pozorní a měli i štěstí. To když v 64. minutě Valášek dával na těžkém terénu malou domů a Bakovi se nezdařil odkop, balonu se zmocnil Kostka a přesným centrem našel na zadní tyči zcela volného Vozihnoje. Střela z jasné gólové pozice zamířila těsně vedle levé tyče.

Z Dražických měl dva góly na kopačce L. Stuchlík, ale první tutovka, kterou mu připravil nejlepší hráč druhé půle Bareš, neskončila v síti. Podobně Stuchlík naložil i s centrovaným balonem po rohovém kopu v závěru zápasu. Jeho střela šla těsně vedle levé tyčky.

Těžké utkání na těžkém terénu domácí tým zvládl a oplatil soupeři porážku z přípravného období. Na Dražicích byla vidět větší vůle po vítězství spojená s takticky skvěle odvedenou hrou a eliminací nejnebezpečnějších hráčů rezervy Táborska.


TJ Dražice - FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Branky: 26. L. Stuchlík, 54. Bareš. Rozhodčí: Klátil - Kotalík, Sebera. Delegát: Kučera. ŽK: 2:2 (D. Štecher, Hojdar – Škarda, Kostka). Diváků: 50.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (68. Vlašin), Bareš – P. Novotný (64. Hojdar), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (83. M. Stuchlík), L. Stuchlík (87. Kos). Hrající trenér Marian Horka.

Táborsko B: L. Novák – Víteček (78. Böhm), Mácha, Zavadil, Škarda – Kubín (53. Rytíř) – Vozihnoj, Kučera, Veselý, Drs (53. Mischnik) – Kostka. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: Bareš, L. Stuchlík, celý tým - Kučera, Škarda, Vozihnoj

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama