Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice trestaly naivní hru Dačic. Vyšla z toho dvouciferná porážka

 
úterý, 24. října 2017, 09:20

S menšími obavami odjížděli fotbalisté Dražic do dalekých Dačic k dalšímu mistrovskému utkání. S obavami proto, že reporty po zápasech Dačic psaly o tom, že nehrají špatný fotbal, jen mají smůlu při zakončení. Domácí trenér má ale problémy se složením kádru, a tak nominoval mladíky, kterým ještě chybí zkušenosti. To se projevovalo od úvodního hvizdu rozhodčího Poláka.

Hned v 5. minutě se hosté poprvé radovali, když po rohovém kopu Veselého hlavičkoval Marian Horka a poprvé rozvlnil síť za zády brankáře Zejdy - 0:1. I v dalších fázích zápasu měly Dražice více ze hry. Gólovky Lukáše Stuchlíka a Jiřího Štechera však zamířily vysoko nad branku.

Uklidnění do jejich řad vnesl Lukáš Stuchlík v 15. min., když dostal dlouhý pas za obranu od Horky, a běžel sám na branku. Nic nevymýšlel a z prostoru pokutového kopu propálil domácího brankáře - 0:2. Úspěšný střelec se v další minutě pasoval do role přihrávajícího, když českou uličkou vysunul Petra Novotného. I ten si se samostatným náběhem skvěle poradil a střelou podél brankáře už potřetí rozjásal spoluhráče - 0:3.

 V 18. min. se snažili i domácí přispět k rozmnožení branek, ale na přímý kop Jindry Hric nedosáhl. Změnu tak doznalo skóre až ve 34. minutě. Dan Štecher vysunul uličkou Novotného, který postupoval podél brankové čáry od pravého rohového praporku k brance. Jeho přihrávka před ní přesně našla kopačku Lukáše Stuchlíka a bylo 0:4.

A opět uběhla pouhá minutka, když Kouřil přetáhl centr na zadní tyč. Našel osamoceného Jiřího Štechera, tomu střela nesedla ideálně, ale přesto odrazem od tyče a vzápětí zad brankáře doputovala za brankovou lajnu - 0:5.

 Až v samotném závěru první půle se dokázali prosadit domácí hráči. Pravda je, že jim to hosté dost usnadnili. Na středu velkého vápna zůstal nepokrytý Šimon Hric a střelou podél Baky korigoval výsledek na 1:5. V poslední minutě první části využil zaváhání domácí obrany Dan Štecher, který zakončil pěknou kombinaci ve vápně střelou levačkou do pravé šibenice, a uzavřel účet prvního dějství na 1:6.

Půltucet i po přestávce

V úvodu druhé části musel nejprve Baka vyrážet střelu jednoho z domácích útočníků. Hned z protiútoku centroval do vápna Veselý, na míč si vyskočil Jiří Štecher a nedal gólmanovi šanci - 1:7. Naivita s jakou si počínali domácí hráči, se v plné kráse ukázala v 56. minutě, když se Dan Štecher zmocnil balonu na polovině hřiště, a prošel s míčem u nohy až před gólmana. Střelou podél něj zvýšil vedení už na 1:8.

Za dalších pět minut se vysunul před domácí branku i stoper Horka a hlavičkou přihrával na střed branky Jiřímu Štecherovi. Tomu nechali obránci tolik času, že si míč pohodlně zpracoval, a střelou nad hlavu brankáře zvýšil na 1:9.

 V 56. minutě si slabší chvilku vybrali i dražičtí borci, když ležérně bránili akci domácího Jelínka. Ten přihrál do šance Šimonu Hricovi, který svou druhou trefou korigoval na 2:9. Obrannou linii domácích překonali hosté znovu v 75. minutě. Lukáš Stuchlík vysunul Jiřího Štechera, který samostatný náběh korunoval svým čtvrtým zásahem - 2:10. V 79. min. domácí hráči tak dlouho otáleli s rozehrávkou, až je o balon připravil dotírající Dan Štecher a postupoval sám na brankáře. Tomu udělal kličku a pohodlně zvýšil na 2:11.

 Fotbalovou rodinu Stuchlíků pak potěšila akce ze samého závěru utkání. Horka vysunul po levém křídle jejich mladšího Matyáše, který utekl obránci, a ideálně přihrál před branku přímo do náběhu staršího Lukáše. Pro toho nebyl problém rozvlnit síť a jít se s bratrem obejmout po podařené akci – 2:12.

„Obavy z utkání se ukázaly být neopodstatněné. Domácí hráči jsou v hluboké krizi a budou-li pokračovat v takové hře, jakou předvedli na trávníku před pětatřiceti svými domácími fanoušky, nemají v krajské soutěži šanci,“ poznamenal k utkání vedoucí dražického týmu Lubomír Kolář. „Nás čeká v příštím kole na domácím trávníku Táborsko, tak doufejme, že si naši borci ještě nějaké góly nechali v zásobě,“ dodal.


Centropen Dačice - TJ Dražice 2:12 (1:6)

Branky: 42. a 66. Hric - 37., 50., 62. a 71. J. Štecher, 44., 58. a 80. D. Štecher, 16., 35. a 82. L. Stuchlík, 4. Horka, 17. Novotný. Rozhodčí: Polák - Krčín, Mach. Delegát: Kureš. ŽK: 1:0 (Celý). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Máša (70. Vacek), Celý, Nosek (26. Křivánek), Mašát – Vacuška, Jelínek (60. Pudil), Benda, Jindra (40. Svoboda), Šimánek – Hric. Trenér Roman Bujdák.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (77. Kos), Bareš (60. Vlašin) – P. Novotný, Hořejší (60. M. Stuchlík), D. Štecher, Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Jan Škrle