Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice v duelu nováčků přetlačily Novou Včelnici, rozhodl důrazný Novotný

 
pondělí, 16. října 2017, 16:28

Důležité utkání podzimu sehrály Dražice na vlastním trávníku proti Nové Včelnici, která je, stejně jako domácí, nováček soutěže. V dosavadním průběhu podzimní části získávali hosté body pouze doma, Dražice proto byly mírným favoritem.

Od úvodního hvizdu rozhodčího Peterky se domácí tým usadil na útočné polovině a ze stálého tlaku se zrodily i první gólovky. Tu největší měl v 6. minutě Fořt, který dorážel vyražený balon hostujícím gólmanem Holickým po střele Veselého. Fořt svou slabší levačkou však pouze orazítkoval břevno Holického branky. 

V 8. minutě Dražice lehkovážně ztratily míč na polovině Včelnických a hosté potvrdili, že převážně skórují z rychlých brejků. Bleskurychle přešli před velké vápno, ale při finální přihrávce jim balón uskočil a Baka u něj byl včas. 

V další půlhodině se bojovalo převážně od vápna k vápnu. Za zmínku stojí hlavička Horky z 31. minuty, která se však mezi tyče nevešla. Hrající trenér domácích měl další gólovku v minutě 38. Valášek centroval do vápna a po několika hlavičkách propadl balon za obránce přímo před Horku, jeho střela ve skluzu však zamířila nad. V závěru první půle pak našel navrátilec v dražickém dresu Lukáš Stuchlík zpětnou přihrávkou Novotného. Jeho technickou střelu do levého růžku však gólman bravurně vytěsnil na roh. Do šaten se tak šlo za bezgólového stavu.

Nová Včelnice disponuje širokým kádrem hráčů, z nichž nejstaršímu Marešovi je třicet let, zbytek mužstva jsou mladíci ročníku 92 a mladší. Trenér si tak mohl dovolit vystřídat na začátku druhé půle hned tři hráče. Úvod druhého dějství však vyšel lépe domácím borcům. Ve 48. minutě napadal rozehrávku brankáře Novotný, gólman o balón přišel a nebývalým důrazem Novotný dotlačil míč za brankovou čáru -1:0.

Stejný hráč se do zakončení dostal i v 59. minutě, jeho tvrdou ránu vyboxoval brankář jen před sebe přímo na nabíhajícího J. Štechera. Elitní střelec Dražic ovšem míč netrefil šťastně a ten zamířil mimo tyče. V 75. minutě zahrával Valášek rohový kop, balón ukázkově posadil na hlavu Horky, ale ani jeho pokus nemířil mezi tyče hostujícího brankáře.

Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic„Důležité utkání jsme zvládli. Vstřelit jsme dokázali pouze jednu branku, ale spálených šancí bylo požehnaně. Hosté dohromady nic nepředvedli, za celý zápas vystřelili na Baku snad jen dvakrát. Jejich obávaného střelce Pacholíka skvěle pokryl Bareš, který se mu vyrovnal rychlostí, a tak naše obrana celkem bez problémů uhájila čisté konto. Příští týden nás čeká daleká cesta do Dačic, které se pohybují na samém dně tabulky, tak uvidíme, zda tam dokážeme navázat na úspěšné domácí utkání."


TJ Dražice – TJ Nová Včelnice 1:0 (0:0)

Branka: 49. P. Novotný. Rozhodčí: Peterka – Tupý, Klátil. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:2 (Valášek, Veselý, Fořt – Didek, Pacholík). Diváků: 112.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Fořt, Bareš – P. Novotný (68. M. Stuchlík), Hořejší, D. Štecher, Veselý – J. Štecher (89. Kos), L. Stuchlík (86. Kouřil). Hrající trenér Marian Horka.

N. Včelnice: Holický – Vaš (46. Berounský), Jaroš, Blažek (68. Nebeský), O. Šlapanský (46. Vokuš) – Průša, L. Šlapanský, V. Hornát (60. Tuček), Didek, Mareš (46. M. Hornát) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: celý tým, Horka, Novotný – Holický

Napsal(a) Lubomír Kolář/TJ Dražice | Foto Lubomír Kolář/TJ Dražice