Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov doma propadl s Třeboní, domácí nemají z dopoledne ani bod

 
sobota, 7. října 2017, 13:11

Dopolední duely 9. kola nejvyšší krajské soutěže vůbec nevyšly domácím mužstvům. Velkým překvapením je suverénní výhra Třeboně 0:3 v Rudolfově. V asi nejzajímavějším duelu vydřel J. Hradec tři body na Hluboké. O vítězství hostů 3:4 rozhodl Martin Toman v poslední minutě. Stoupající formu potvrdilo Sezimovo Ústí, které po bezbrankové první půli nakonec porazilo Osek 1:3. Dvě branky nováčka dal jeho kapitán Václav Hoffmann.

Sobotní dopolední zápasy 9. kola krajského přeboru


TJ Osek - Sokol Sezimovo Ústí 1:3 (0:0)

Branky: 55. Kroupa – 49. a 81. Hoffmann, 63. Kutner. Rozhodčí: Reisner Jiří - Herzog Radek, Kaštánek Libor. Delegát: Albrecht Václav. ŽK: 1:4 (Hoch – Bartáček, Hoffmann, Nikl, Šmíd). Diváků: 50.

Osek: Hulínko - Benda, Kroupa, Krejčí, Brabec – Čapek (79. Drůba), Hoch, Brož, Hosnedl – Říský, Carda (46. Hanák). Hrající trenér Jaroslav Voříšek.

S. Ústí: Plachý – Bartáček, Brůžek (38. Hladík), Vilímek, Podroužek – Mrúz, Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – Kutner (89. Žilinčík), Nikl (76. Irsa). Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči:  nehlášeno - Hoffmann

Po špatném úvodu sezóny si hra Sezimova Ústí sedá. Hosté mají aktuálně dobrou formu a navíc dvě vítězství v zádech. Dnes v Oseku si došli pro třetí a bodově se na svého soupeře dotáhli.

Mužstvo Michala Sokolta v čele s kapitánem Václavem Hoffmannem odehrálo podařené utkání. Sám Hoffmann dal dvě branky a navíc další mohl přidat, třeba v 35. minutě po rohovém kopu střílel z velkého vápna jen těsně mimo. Domácí si v té chvíli mohli ještě oddychnout.

O poznání větší horko jim bylo o tři minuty později, Petr Nikl dostal po rychlém kontru Sezimova Ústí míč do ideální pozice, ale brankář Hulínko předvedl reflexivní zákrok a vyrazil míč na roh. Silnou pasáž ze strany hostů zakončila střela Davida Novotného, kterou Hulínko jen vyrazil, ale domácí obránce byl u míče dřív, než Nikl, který by jinak pohodlně doklepával do branky.

Góly přicházely až po změně stran. Na tom prvním se velkou měrou podepsal právě brankář Marek Hulínko, muž předehrávaného 15. kola, který v první půli předváděl spolehlivý výkon. Ve 49. minutě ale neudržel střelu z přímého kopu a po závaru v šestnáctce se prosadil Hoffmann – 0:1. Domácí ale po pár minutách srovnali, na roh si Martin Kroupa ani nemusel naskakovat, balón umístil hlavou k pravé tyči pohodlně vestoje – 1:1.

Jak rychle Osek srovnal, tak zase za pár minut prohrával. Po přímém volném kopu hostů se míč dostal na vápno k úplně nehlídanému Aleši Kutnerovi a ten už měl jednoduchou pozici. Domácí obrana se po sobě dívala, kdože měl mít střelce na starost – 1:2.

V podobných nedbalkách našel Vilímek oseckou defenzivu v 81. minutě svým dlouhým nákopem. Na ten nejvýše naskočil znovu kapitán Hoffmann a přeloboval Hulínka – 1:3. Radost Sezimova Ústí ze třech bodů nezkazila ani Kroupou nastřelená tyč v poslední minutě.


TJ Hluboká nad Vltavou - FK Jindřichův Hradec 1910 3:4 (1:1)

Branky: 45. a 77. Hájek (oba z pen.), 85. Tauber – 35. Chalupský, 54. Beránek, 65. F. Votava, 90. Toman. Rozhodčí: Klátil Michal - Kotalík Petr, Polák Jiří. Delegát: Tupý Miroslav. ŽK: 2:1 (Hájek, L. Adam - Šenkýř). Diváků: 60.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Antoš, Legdan (80. T. Adam), Turek (61. L. Adam) – Rubick (50. Křiváček), Nitrianský, Říha, Němec (74. Lovička) – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

J. Hradec: Rešl – Šmíd, Beránek, Völfel, Chyška – Kučera (90. Cypra), Mareš (57. Toman), Králíček (89. Černoch), T. Šenkýř – Chalupský (74. Princ), F. Votava. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Jonáš, Antoš – Kučera, Rešl

Hluboká má na podzim úplně jiné starosti, než její dnešní soupeř z Jindřichova Hradce. Hosté jsou v popředí tabulky a mají na svém kontě jedinou porážku, zato v podzámčí to vypadá na záchranářské starosti. V dnešním zajímavém duelu totiž mužstvo Františka Cipra potřetí v řadě nebodovalo. Jindřichovu Hradci vystřelil v 90. minutě tři body Martin Toman, předsezónní posila z Dačic.

Hosté byli v první půli víc na míči, dokázali Hlubokou přehrávat, ale poprvé se prosadili až po pětatřiceti minutách hry, kdy si na centr do malého vápna naskočil Jiří Chalupský a otevřel zápasový účet – 0:1.

Hluboká se zvedla a šla za vyrovnáním, krátce před poločasovou pauzou si vzal do své správy balón David Říha, prošel odvážně až do vápna a byl faulován. Pavel Hájek poslal brankáře Rešla, který stále zaskakuje za zraněného Hejníčka, na druhou stranu a z penaltového puntíku pohodlně uklidil míč do sítě – 1:1. Sudí Klátil okamžitě nato ukončil první dějství.

Aktivnější Hradec si ve druhém poločase vytvořil dvoubrankový náskok, nejprve v 54. minutě skóroval Beránek a deset minut po něm i Filip Votava. Jeho přímý volný kop neměl příliš razance, zapadl ale přesně k levé tyči Brašničkovy brány – 1:3.

Hosty vedení uspokojilo a byla to Hluboká, kdo téměř až do konce střetnutí tahal za delší konec. Další neoddiskutovatelnou penaltu proměnil znovu Pavel Hájek. Rešl mu tentokrát stranu vystihl, ale pod jeho tělem balón propadl do sítě. V 77. minutě to tak bylo už jen 2:3.

Veliká radost na Hluboké panovala v 85. minutě, na dlouhý nákop až téměř z poloviny hřiště si do malého vápna naběhl kanonýr Tomáš Tauber, nohou usměrnil míč za Rešla a vypadalo to, že si oba rivalové body rozdělí – 3:3.

Jenže v samotném konci přišla trestuhodná chyba dnes ne úplně dobře pracující hlubocké defenzivy. Hradecký gólman Rešl spěchal v 90. minutě s nákopem, poslal ho až na hrot útoku, domácí obránci míč minuli a Martin Toman šel sám na Brašničku. Posila z Dačic svou šanci proměnila a v posledním možném okamžiku zařídila, že všechny body z dnešního duelu bere jeho Hradec – 3:4.    


SK Rudolfov - Jiskra Třeboň 0:3 (0:1)

Branky: 45. a 50. Divoký, 65. Průcha. Rozhodčí: Lovětínský Daniel - Šafránek Petr, Jarolím Jiří. Delegát: Brož Miroslav. ŽK: 2:2 (Ryneš, Pouzar – Divoký, Franěk). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Prokeš (87. Dvořák), J. Novotný, O. Hajný, Kuna (65. Janák) – Kovačičín, Pouzar (72. Vejvar), Gerstner, Ryneš – Šindelář, Baščevan (46. Sládek). Trenér Otakar Matouš.

Třeboň: Skála – Kodras, Malický (76. T. Tůma), Pučejdl, P. Tůma – Matoušek (87. Bednář), Franěk, Cimerhanzl, Divoký (81. Brousek), Pancíř – Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Hajný, Šindelář – Pučejdl, Franěk, Divoký

Duel Rudolfova s Třeboní jako by byl postavený na hlavu. Mužstvo Otakara Matouše šlape, naposledy si přivezlo bod z J. Hradce a mělo na svém kontě jen jedinou porážku z úvodu sezóny. Naopak Třeboň se poslední dobou hledá, porážka doma s Osekem a zbytečná vyloučení (Cahyna) jsou toho příkladem. Ale dnes to byla úplně jiná Třeboň a bohužel pro domácí taky úplně jiný Rudolfov.

„Ani se mi to moc nechce hodnotit. Z naší strany není ani vlastně co. Úplně jsme propadli, a to prakticky ve všem. Třeboň byla lepší, nepustila nás do hry. Jediná pasáž, kdy jsme si trochu zahráli fotbal, byla od nějaké 20. minuty do konce prvního poločasu. Jinak to od nás bylo opravdu špatné,“ hodnotil zápas střízlivě domácí zpravodaj Petr Hlubocký.

Třeboň byla lepší, měla šance, ale první branku si schovala až na úplný závěr prvního dějství. Rudolfov zbytečně ztratil balón, pustil hosty do brejkové situace, která skončila přihrávkou na zcela volného Divokého v prostoru penalty a hostující záložník poslal levačkou krásnou střelu do horní části brány. Tady brankář Teringl mohl jen těžko něco dělat – 0:1.

Kdyby Martin Průcha předtím proměnil první ze svých velkých šancí, kdy byl po obrovském zaváhání domácí obrany před Teringlem úplně sám, šla by Třeboň do kabin s pohodlnějším náskokem. Nakonec ji ale tahle neproměněná tutovka tolik mrzet nemusela, stejně jako nastřelená spojnice, o což se v 15. minutě postaral Pučejdl.

Na těžkém terénu, kde hráčům míč často odskakoval, bylo těžké něco vymýšlet. Jen Jiřímu Divokému to evidentně nevadilo. Po sérii soubojů, které Rudolfov dnes prohrával jak na běžícím páse, se k němu dostal míč a třeboňský záložník zpoza vápna ranou nártem k tyči skóroval podruhé – 0:2.

„To byl asi zlomový moment zápasu. My jsme nebyli schopni s výsledkem do konce cokoli udělat. Třeboň si vystačila s kvalitní obranou a hrou na kontry,“ dodal k nepovedenému zápasu Hlubocký.

Jeho Rudolfov dostal ještě jednu ránu z milosti. Miroslav Franěk si skvěle naskočil na centr, ještě lepší byl na brankové čáře Teringl, který jeho hlavičku vyrazil, ale nedůraz domácí defenzivy využil v 65. minutě pohotovou dorážkou Martin Průcha – 0:3.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle