Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku se rozešla smírně s Čimelicemi

 
neděle, 22. ledna 2017, 18:43

V rámci druhého zimního přípravného duelu změřili starší dorostenci Písku síly s týmem Čimelic, který je po podzimu na třetí příčce nejvyšší krajské soutěže mužů.

Na rozdíl od zápasu se sedmnáctkou Příbrami, který se hrál před týdnem, nepraskala domácí lavička ve švech, protože o den dříve nastoupila sedmička dorostenců za písecký seniorský B-tým a v den souboje se Sikem měla volno.

Úvod mrazivého střetnutí nabídl hned tři branky. Ten, kdo přišel později, mohl litovat. Už ve 3. minutě překonal domácího gólmana Marka Hulínka zkušený Václav Hegenbart - 0:1. Vzájemný souboj si oba aktéři zopakovali také o další dvě minuty později, ale tentokrát vyrazil Hulínko střelu čimelického útočníka na roh.

Písečtí mladící kontrovali v 7. minutě, kdy Oleksadr Kagui poslal nadýchaný centr z přímého volného kopu přesně na hlavu Jiřího Kinkora, který překonal svého spoluhráče zaskakujícího v bráně hostí Pavla Váverku - 1:1.

Souboj s dravým mládím si vyloženě užíval Václav Hegenbart. Ještě jednou o sobě dal během úvodní desetiminutovky vědět a byl z toho další gól. V 10. minutě znovu poslal svůj tým do vedení - 1:2.

Poté se ke slovu dostaly také obrany. Hra se přesunula do středu hřiště a k ohrožení obou gólmanů docházelo jen sporadicky. Nejvíce práce měl Marek Hulínko ve 35. minutě, kdy ho nebezpečně prověřil David Varhan.

Po změně stran se svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna více osmělili a snažili se o vyrovnání. V 73. minutě se ještě Jiří Kinkor neprosadil, ale šest minut před koncem ho zastoupil Oleksandr Kagui, který se křížnou ranou na zadní tyč postaral o gól na 2:2.

V poslední pětiminutovce si obě mužstva vypracovala šance k rozhodujícímu úderu, ale píseckému Jiřímu Kinkorovi nebylo souzeno se prosadit podruhé v zápase a čimelický Jiří Viták trefil po uvolnění se od zadní čáry jen břevno Hulínkovy branky.

Po domluvě trenérů se pak kopaly pokutové kopy, na které domácí zvítězili 4:3. V brance Čimelic nastoupil hráč Písku Veverka, protože Slavík si plnil pracovní povinnosti.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann po utkání řekl: „Byla to dobrá zkušenost s týmem, který hraje dospělý fotbal. Ze začátku jsme měli problém se soupeřovým důrazem a chytrostí a byli jsme horším týmem. Ve druhé půli jsme zlepšili pohyb i osobní souboje. Myslím, že remíza vystihuje průběh zápasu.“

Trenér SK SIKO Čimelice Tomáš Smrčina po utkání řekl: „Pro nás to byl na začátek přípravy dobrý soupeř. Až na závěrečnou půlhodinu, kdy to byl z naší strany trochu chaos a hráli jsme po zranění Varhana v deseti, to nebyl špatný zápas.“

FC Písek U19 - SK SIKO Čimelice 2:2 (1:2)
Branky: 7. Kinkor, 84. Kagui - 3. a 10. Hegenbart. Rozhodčí: Toucha - Petričák, Humr. Diváci: 20.

Písek U19: Hulínko - Němeček, Váchal (65. Hoch), Blažek, Staněk - Kinkor, Hrala (46. Viták), Kagui, Sigmund - Jančura, Dan.

Čimelice: Veverka - Zelenka, Pšenička, Viták, Řezáč - Varhan, Hadáček, Froněk, Nekl -Suchan, Hegenbart. Střídali Petráš, Hlavín.

Napsal(a) Petr Brůha