Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Pancířova střela vysvobodila zoufalou Třeboň, Olešník poprvé prohrál

 
neděle, 10. září 2017, 19:32

AKTUALIZOVÁNO - Dopolední duel Třeboně s Katovicemi nepřinesl pěkný fotbal. Nudných devadesát minut rozhodla tečovaná střela Marka Pancíře ze závěrečné fáze zápasu. Domácí ale jinak směrem dopředu nepředvedli vůbec nic a tři body jim spíš spadly do klína. Katovice se v koncovce trápí dál a krčí se na posledním místě tabulky. Tečku za 5. kolem přeboru udělal tahák kola, v němž Milevsko zdolalo Olešník 2:1. Pro mužstvo Ladislava Táborského to byla vůbec první porážka v novém ročníku.

Nedělní zápasy 5. kola KP


Jiskra Třeboň - SK Otava Katovice 1:0 (0:0)

Branky: 85. Pancíř. Rozhodčí: Jarolím Jiří - Krauskopf Jiří, Klátil Michal. Delegát: Vrzal Josef. ŽK: 2:0 (Holzepl, Skála). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Cahyna, P. Tůma, Malický (68. Pancíř) – Lonsmín, Cimerhanzl, Franěk (39. Matoušek), Divoký (56. Nekvinda), Kodras (81. T. Tůma) – Holzepl (90. Holý). Trenér Zdeněk Procházka.

Katovice: Švehla – Horejš, Blatský, Hajdušek, Váchal – Kagui, Miklas (46. Požárek), Cibulka (83. Schánělec), Rejšek, Repa – Uher (71. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Skála - Repa

Katovice přijely do Třeboně v pozici posledního mužstva tabulky, které ještě nezískalo ani bod. Ovšem ani domácí na tom nejsou kdovíjak dobře, třinácté místo a skóre 2:7 je určitě za očekáváním trenéra Zdeňka Procházky.

V úvodním poločase se v plné nahotě projevovalo, že ani jednomu z týmů se letos nedaří. Nakopávané balóny, řada nepřesných přihrávek, třeboňský Karel Holzepl v útoku spíš rozhazoval rukama, než aby se potkal s míčem, a když už se tak stalo, zoufale mu chyběla podpora spoluhráčů. Hlavně ze strany domácích reklama na antifotbal jak vyšitá. Ve 37. minutě dostal Jiří Divoký šanci ohrozit hostujícího brankáře Švehlu z poměrně dobré pozice, z přímáku ale zakroutil míč do ochranné sítě. Katovice byly aktivnějším mužstvem, ale nevymyslely zhola nic. Nejvíc vzruchu tak vyvolalo střídání zraněného Miroslava Fraňka, který dostal nakopáno pod chránič, za Jana Matouška krátce před poločasovým hvizdem a to je opravdu málo.

Druhá půle nebyla o mnoho lepší, výrazně víc ze hry měly Katovice, jenže ani Uher v 65. minutě ani Zoubek o sedm minut později z dobrých pozic přízemními střelami Jakuba Skálu nepřekonali. Další možnosti už hosté neměli, Michal Repa posílal do vápna vysoké balóny, se kterými si většinou třeboňská defenziva poradila. Paradoxně mohl Katovicím pomoci Ondřej Cahyna, jenž v 73. minutě ve snaze odkopnout míč trefil břevno za Skálou.

Jenže gól z toho nepadl, a tak Třeboň, která se prakticky celé druhé dějství jen bránila a nebyla schopná vpředu udržet balón, z ojedinělé střely skórovala. Střídající Marek Pancíř napřáhl v 85. minutě za vápnem a prudká tečovaná střela skončila za Švehlou – 1:0. Podobný konec si Katovice rozhodně nezasloužily, tři body tentokrát Jiskře spadly do klína.


FC ZVVZ Milevsko - FK Olešník 2:1 (1:1)

Branky: 42. Sedlák, 87. Alexa – 38. Pomeje. Rozhodčí: Koranda Tomáš - Tupý Petr, Krauskopf Jiří. Delegát: Eibl Vladimír. ŽK: 3:3 (Vakoč, Barda, Sedlák – Heller, Nygmet, M. Studnička). Diváků: 120.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, P. Novotný – Petr, Sedlák (86. Alexa), Komárek, Málek – Petr Dvořák, Barda (76. Marvan). Trenér Miroslav Strnad.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Nygmet, Heller, Šahajda – Vařák, Rabiňák, Červenka, Šíma – Pomeje (58. Nýdl), Tressl. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Petr Dvořák – nikdo

Snad poprvé v sezóně nemohl trenér Ladislav Táborský hodnotit výkon svého Olešníku kladně. Jeho mužstvo narazilo na soupeře, který ho přehrál, a dostalo branku v jediné fázi zápasu, kdy měli hosté navrch.

„Milevsko bylo jednoduše lepší, přehrálo nás důrazem. Domácí kluci šli za vítězstvím víc, než ti naši,“ zhodnotil zápas Táborský. Byl to ale Olešník, kdo šel v taháku kola do vedení. Marek Pomeje si hrudí zpracoval za vápnem odražený balón a dobře trefeným halfvolejem poslal svůj tým ve 38. minutě do vedení – 0:1. Krátce po změně stran musel stejný hráč kvůli poranění achilovky střídat.

Tou dobou už ale bylo srovnáno, ještě do poločasu to stihl Lukáš Sedlák, který svou střelu otřel o tyč Studničkovy branky. Olešnický brankář se na zem položil včas, ale Sedlák trefil sice ne prudce, ale naprosto přesně – 1:1.

Zápas nakonec rozhodlo vydařené střídání milevského kouče Miroslava Strnada. Ve fázi, kdy byli hosté lepším mužstvem, poslal na hřiště Jiřího Alexu a ten se mu po necelých dvou minutách odvděčil vítěznou brankou. Hostující defenziva trestuhodně nepohlídala Alexu nabíhajícího na vzdálenější tyč a domácí hráč proměnil centr z levé strany v tři body pro Milevsko – 2:1.


Psali jsme v sobotu:
KP: Sokolové mají první bod, Želeč a Osek nadělovaly půltucty

 


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle