Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 4. kole KP

 
středa, 6. září 2017, 19:33

Jak na debakl 8:1 v Protivíně reagoval kouč Oseku Jaroslav Voříšek a jak vidí současnou velmi špatnou situaci jednoho z předpokládaných favoritů soutěže, Katovic, jeho předseda Tomáš Hajdušek? Čtěte ohlasy po 4. kole krajského přeboru.

FK J. Hradec 1910 - Jiskra Třeboň 2:0 (0:0)

Góly: 72. Koutný, 76. Blažek. Rozhodčí: Dunovský - Mach, Koranda. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:4 (Šmíd - Cahyna, Průcha, Holý, Pancíř). Diváků: 75.

J. Hradec: Hejníček – Šmíd, Völfel, Blažek, T. Šenkýř – Kučera, Koutný, Beránek, Mareš – Votava, Chalupský (86. Vítěček). Trenér Marek Černoch.

Třeboň: Kopecký – Pučejdl, Cahyna, Hami, P. Tůma (46. Pancíř) – Matoušek (75. Bednář), Malický, Franěk (83. Holý), Kodras – Průcha, Holzepl. Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: Koutný, Votava – Průcha, Holzepl, P. Tůma, Cahyna

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jsem rád, že jsme derby zvládli, naše zasloužené vítězství se ale nerodilo lehce. V první půlce jsme měli sice optickou převahu, ke kýžené brance to bohužel nevedlo. Druhý poločas byl z naší strany kvalitnější a krom úvodních minut jsme soupeře přehráli a vytvořili si šance které vedly ke dvěma brankám. Další velké šance zůstaly nevyužity, Kučera ze dvou metrů přestřelil prázdnou branku a Votava nastřelil břevno. Hlavně za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili, bylo to ale hodně těžké, třeboňská defenzíva pracovala kompaktně a organizovaně.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Především v úvodní části se hrálo vyrovnané utkání, v němž jsme dokázali eliminovat sílu protivníka, kombinovat a hrozit směrem dopředu. Po změně stran nás však Hradec přece jen tlačil, ale první velkou příležitost druhého poločasu měl náš Matoušek, který se ovšem 100% šance lekl. My jsme po pěkné střele Koutného bohužel inkasovali jako první a to rozhodlo o výsledku, protože vzápětí domácí udeřili podruhé střelou z dvaceti metrů doprostřed branky. Ta by se měla ovšem chytat. Celkově zklamaný nejsem, náš výkon byl dobrý, týmový, pokud však nedokážeme vstřelit branku - příležitosti jsme měli - těžko můžeme pomýšlet na body. Hrát venku na bezbrankovou remízu je při kvalitách soupeře velmi těžké.“


TJ Dražice – FC ZVVZ Milevsko 2:0 (1:0)

Góly: 36. D. Štecher, 85. J. Štecher. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Eibl.  ŽK: 4:3 (Hořejší, Kromka, Pe. Novotný, J. Štecher – M. Novotný, Málek Sedlák). Diváků: 150. V 77. min. nedal domácí Kromka penaltu.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hojdar, Vlašin – Hořejší (90. Kos), D. Štecher (89. Smutný), Veselý, Stuchlík (63. Marousek) – J. Štecher (87. Pe. Novotný), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Milevsko: Pavel Dvořák – M. Novotný, Kosobud, Vakoč, Pa. Novotný (83. Pinc) – Barda (78. Paták), Petr, Koutník, Komárek, Málek (63. Sedlák) – Petr Dvořák. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Hořejší, J. Štecher, D. Štecher – Vakoč, Barda

Marian Horka, hrající trenér Dražic: „Zlom zápasu nastal Komárkovým břevnem a nepovedenou dorážkou Bardy. Do té doby bylo Milevsko lepším týmem. Poté jsme začali hrát my. Ujala se hlavička aktivního Dana Štechera. Tentýž hráč si vytvořil ještě jednu šanci a jen pár centimetrů ho dělilo od druhé branky. Milevsko otevřelo hru a to nám vyhovovalo. Poprvé jsme nastoupili na typické dva útočníky a bylo to znát na množství šancí, které jsme si vytvořili. Bohužel zakončení nám moc nešlo, zahodili jsme i penaltu. Uklidňující druhá branka přišla až v 85. minutě díky Jirkovi Štecherovi. Kluky musím za výkon pochválit.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „My dnes můžeme být spokojeni jen s prvním poločasem, ve kterém jsme domácí přehráli. Vytvořili si tři brankové příležitosti, ale trestuhodně jsme je zahodili. Naopak z nákopu dostaneme gól.  Druhá půle z naší strany nestála za nic a každý hráč by měl sáhnout do svědomí, zda odvedl na place maximum! Více to nemá cenu rozebírat.“


TJ Nová Včelnice - SK SIKO Čimelice 0:1 (0:1)

Gól: 6. Listopad. Rozhodčí: Tupý - Jarolím, Klátil. Delegát: Bumba. ŽK: 1:0 (Tuček). Diváků: 220.

N. Včelnice: Holický – Průša (77. Berounský), Blažek, Šlapanský (46. V. Hornát), Vokuš (86. M. Hornát) – Mareš, Didák, Tuček, Petráš – Nebeský (46. Vaš), Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Čimelice: Slavík – Listopad, Michal Němec, Viták, Bednařík – Zelenka, Káš (90. Bašta), Říha (89. Hadáček), Nosek (75. Gottfried) – Hegenbart (90. Nekl) – Suchan. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Blažek – Listopad

Libor Holec, asistent trenéra Nové Včelnice: „Začátek zápasu byl pro nás nepříjemný, protože jsme dostali brzy gól z přímého kopu. Asi po patnácti minutách jsme začali hrát aktivněji než hosté a až na standardky Čimelic a ojedinělé brejky jsme měli v tomto zápase více ze hry. Opět nás ovšem trápila koncovka, zápasu by slušela minimálně remíza.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Náš výkon v Nové Včelnici rozhodně nebyl ideální. Asi se na hráčích podepsala dlouhá cesta autobusem, protože celý zápas vyjma dvakrát deseti minut jsme byli těžkopádní, nedařila se nám kombinace a víc jsme se věnovali diskutování mezi sebou než hře. Na druhou stranu jsme dobře bránili a nepouštěli jsme soupeře do gólových šancí. Vytvořili jsme si z brejků i řadu dalších šancí, které měl například Suchan, Hegenbart nebo Listopad, jemuž nebyl uznán gól pro ofsajd. Domácí nám dělali velký problém svojí rychlostí a při pohledu na jejich sestavu musím říct, že mají do budoucna zajímavý tým. Pokud by se jim povedlo k řadě mladých hráčů doplnit jednoho dva zkušené fotbalisty, nebudou hrát v KP druhé housle. I tak si vážíme 3 bodů, které jsme získali, protože podle mě se odtud snadno vozit body nebudou.“


SK Otava Katovice – Sokol Želeč 2:4 (0:2)

Góly: 68. Uher, 74. Repa (pen.) – 4. Bosnyak, 32. Fiala (pen.), 66. R. Novotný, 88. Brůžek. Rozhodčí: Hoch - Kaštánek, Dunovský. Delegát: Benedikt. ŽK: 3:2 (Švehla, Hajdušek, Kagui – Blažek, Kukučka). Diváků: 232. V 51. minutě nedal Uher penaltu.

Katovice: Švehla – Miklas, Cibulka, Hajdušek, Váchal – Kagui, Schánělec (46. Horejš), Rejšek, Repa (76. Hromíř) – Uher, Požárek (67. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Želeč: Blažek - Škrábek, Pavličko, Kosobud, Kukučka (86. Stránský) - Fiala, Holub, Šváb – Bosnyak (59. Barteska), Brůžek (89. Froněk), Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Miklas – Kosobud, Blažek, R. Novotný, Brůžek

Tomáš Hajdušek, předeseda Katovic: „Sice se nám podařilo doplnit sestavu i lavičku, ale úvod utkání se nám vůbec nevyvedl. Rychlonohý Bosnyak nám dělal problémy a právě on otevřel už ve 4. minutě skóre. Potom přišla zbytečná ztráta před vápnem a stejně zbytečný faul ve vápně, po němž následoval pokutový kop a druhá branka Želče. Vrátit do zápasu jsme se mohli na začátku druhé půle, ale Uher penaltu v náš prospěch neproměnil. Na našich hráčích si ale ceníme, že to ani za stavu 0:3 nezabalili, snížili na 2:3 a zápas zdramatizovali. Teď jedeme do Třeboně a chceme tam konečně bodovat.“

Roman Lukáč, trenér Želče: „První poločas jsme byli aktivnějším týmem, zaslouženě šli do vedení, když jsme ještě některé šance neproměnili. Druhá půle byla vyrovnaná, a když jsme dali třetí branku, zbytečně jsme polevili a domácí zápas zdramatizovali. Nicméně nakonec jsme zaslouženě zvítězili.“


Centropen Dačice - TJ Hluboká nad Vltavou 4:4 (2:3)

Góly: 45. a 81. Celý, 6. Jindra, 59. Točík – 24., 43. a 71. Tauber, 30. Křiváček. Rozhodčí: Macko – Peterka, Kroutl. Delegát: Vrzal. ŽK: 0:1 (Čermín). Diváků: 63.

Dačice: Zejda – Mašát (69. Beníček), Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek, Jindra, Celý, Točík, Janák – Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Hluboká: Brašnička – Antoš, Čermín, Legdan, Jonáš (69. T. Adam) – Říha, Stráský, Němec (88. Valenta), Lovička – Křiváček (57. Hájek), Tauber. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Celý – Tauber

Milan Točík, předseda Dačic: „Odehráli jsme utkání, které se divákům líbilo. I za nepříznivého stavu kluci nesložili zbraně, příkladně bojovali a publikum to ocenilo. Konečný výsledek 4:4 je nakonec asi spravedlivý. My jsme byli především ve druhém jednoznačně lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili všechny naše šance. Soupeř zase perfektně realizoval rychlé protiútoky.“

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „V Dačicích jsme sehráli dobré utkání v útočné fázi, v té obranné to bylo o dost horší. První poločas jsme domácí přehrávali a měli i další šance, které jsme bohužel neproměnili. V druhém už byli lepší domácí. Takže remíza byla zasloužená a bod zvenku se počítá.“


FK Protivín – TJ Osek 8:1 (5:0)

Góly: 2., 17. a 36. Prášil, 9., a 22. J. Vorel, 50. Rothbauer, 68. Moravec, 79. Z. Vorel – 75. Říský. Rozhodčí: Kotalík – Polák, Votava. Delegát: Tupý. ŽK: 0:1 (Baloušek). Diváků: 180.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Uhlík, Hála, Vojík – Prášil (68. Zach), R. Vojta, Zb. Vorel, Moravec, Kinkor (56. Růžička) – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Osek: Hulínko – Novák, Kuneš, Baloušek, Brabec – Hosnedl, Brož, Hoch, Benda (5. Čapek) – Carda, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Utkání se nám povedlo, rychlé branky na začátku byly naštěstí dalším motorem pro mužstvo, a tak celkové pocity po utkání byly příjemné.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Za náš předvedený výkon je mi stydno. Chyběl pohyb, v obranné činnosti jsme kupili jednu hrubici za druhou. Díky žákovské nepozornosti jsme inkasovali už v první minutě po rychle hozeném autu a chybě brankáře Hulínka. Domácí nás předčili ve všech činnostech, hráli s chutí, s neustálou nabídkou, jejich akce byly přímočaré. Zaslouženě zvítězili a současně pobavili své příznivce. Pro osecké hráče je to určitě důvod k zamyšlení.“


FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (3:1)

Góly: 11. Dudek, 29. Pomeje, 38. Šíma, 80. Rabiňák – 26. Sokolt. Rozhodčí: Šafránek – Žemlička, Krčín. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:5 (Heller, Nygmet, M. Studnička – Sedloň, Bartáček, Peltán, Šmíd, Plachý). Diváků: 100.

Olešník: J. Studnička – M. Studnička, Daulet, Heller, Šahajda – Tressl, Rabiňák (82. Vařák), Červenka, Šíma (84. Fořter) – Pomeje, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

S. Ústí: Sedloň - Bartáček, Brůžek, Podroužek – Hladík (84. Neruda), Hoffmann, Šmíd (84. Nikl), Peltán, Novotný – Sokolt (82. Žilinčík) – Irsa (46. Vilímek). Hrající trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Pomeje, Dudek - Hoffmann, Hladík

Ladislav Táborský, trenér Olešníka: „Po vysokém vítězství v Třeboni jsem měl obavy, aby našim chlapcům ten úspěch moc nestoupl do hlavy. Ale nakonec to zvládli. Byli jsme lepší a vyhráli jsme zaslouženě. Sokol doplatil na nováčkovské chyby, kterých jsme dokázali využít. Ale každopádně tým Michala Sokolta má potenciál, potřebuje jenom získat víc zkušeností.“

Michal Sokolt, hrající trenér Sokola S. Ústí: „Nedá se nic dělat, pořád doplácíme na naše chyby, které vyrobíme. Ale trvám na tom, že tihle kluci mají na víc a časem to dokážou. Věřím, že budou makat a rychle se zlepší. Měli jsme velice dobrou čtvrthodinku, během níž jsme i vyrovnali. Kluci si začali víc věřit a zatlačili domácí. Každopádně jsme nehráli tak špatně, ale dostali jsme čtyři góly. Ty jsme domácím darovali skoro zadarmo. Příště to snad bude lepší.“


FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Góly: 75. Blecha - 20. Kovačičín. Rozhodčí: Vychodil - Herzog, Hanes. Bez ŽK. Diváci: 100.

Táborsko B: L. Novák – Rytíř, Mácha, Škarda, Peterka – Štefl (67. Mischnik) – Radosta, M. Novák, Blecha, Veselý – Kostka. Trenér Martin Štica.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, O. Hajný, Kuna – Kocina (75. F. Pouzar), Šindelář, R. Pouzar, Kovačičín – Vejvar (88. F. Hajný), Janák (90. Keřka). Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Štefl, Rytíř - Kovačičín, Hajný

Martin Štica, trenér Táborska B: „De facto celý zápas jsme byli lepším týmem. Dostali jsme gól z ojedinělé střely ze střední vzdálenosti, kdy jsme hráče Kovačičína nedostoupili, jak jsme měli. V tom okamžiku někteří hráči špatně bránili. Jinak si myslím, že jsme měli zápas herně pod kontrolou. Chyběl nám klid v koncovce. Kdybychom ho měli, tak jsme vyhráli 5:1 nebo 6:1. Třikrát jsme trefili konstrukci branky. Máme mladý tým, který je v koncovce zbrklý, jinak to byl z naší strany dobrý zápas. Musím pochválit dorostence Štefla a Rytíře, kteří hráli v sobotu celý zápas za tým U18 a dnes nám pomohli, zvláště Adam Rytíř, který vydržel celých devadesát minut. Máme dva hráče zraněné, Maty Dvořák je po operaci. Sestava byla zase jiná než v Oseku, museli jsme ji opět doplnit dorostenci.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „My jsme jeli do Tábora uhrát solidní výsledek, přestože jsme nebyli kvůli zraněním v kompletní sestavě a někteří hráči nastoupili se sebezapřením. Za bojovnost a přístup k utkání musím kluky pochválit. Domácí byli po většinu utkání lepším týmem, ale kdyby Janák proměnil ve druhé půli vyloženou šanci, tak jsme si mohli odvézt všechny body.“

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák