Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rezervě Táborska se doma tolik nedaří, remizovala s Rudolfovem

 
neděle, 3. září 2017, 14:57

Stadion Soukeník jakoby mužské rezervě FC MAS Táborsko tolik nesvědčil. Ve čtvrtém kole krajského přeboru doma jen remizovala s Rudolfovem 1:1, když měla výraznou převahu. V prvním poločase nastřelila dvě tyče a břevno a další nadějné situace zkolabovaly v předfinální nebo finální fázi.

Táborsko nastoupilo hned se šesti pendly z A týmu, které jako obvykle doplnili sedmnáctiletí dorostenci. Na konstrukci Teringlovy branky postupně zaťukali po skrumáži Rytíř, po pěkné akci koníčkem Veselý a do třetice složitou hlavičkou Kostka (v době, kdy už hosté vedli). Tady se asi zápas rozhodoval. Táborsko nic neproměnilo, kdežto Rudolfovským, které ze středu dirigoval zkušený Pouzar, stačila první nebezpečná rána od Kovačičína ve 20. minutě a Nováka nepříjemná skákavka asi z 25 metrů překvapila – 0:1.

Hosté se snažili domácí dynamiku eliminovat držením míče a Pouzarovým přenášením hry. Občas to nestačilo a Táborsko po rychlých akcích vnikalo před branku soupeře jako ve 34. minutě Veselý, který místo přihrávky volil samostatné zakončení, ale Teringla neprostřelil. Na vápně přitom číhali dva spoluhráči.

Úvod druhé půle přišel o tempo z prvního poločasu. Hosté se soustředili na obranu a brejky, domácí působili nervózně. Rudolfov po ojedinělém protiútoku málem strhnul vedení na svou stranu Janákem, ale jeho rána se do brány zdaleka nevešla. Kombinační akci pak ukázala čtvrt hodiny před koncem domácí dvojice Veselý – Blecha, kdy druhý jmenovaný vyrovnal na 1:1.

Do závěrečného hvizdu chybělo poměrně dost času a diváci čekali, že mladíci Táborska soupeře dorazí. Největší šanci měl domácí kanonýr Novák v 86. minutě, jehož pumelici rudolfovská obrana zablokovala. Takových zablokovaných pokusů mělo Táborsko za celý zápas asi pět. Duel skončil remízou. O tom, že tři body nezůstaly doma, rozhodly zbrklost a malá zkušenost domácích.

Hodnocení trenéra FCT Martina Štici: „De facto celý zápas jsme byli lepším týmem. Dostali jsme gól z ojedinělé střely ze střední vzdálenosti, kdy jsme hráče Kovačičína nedostoupili, jak jsme měli. V tom okamžiku někteří hráči špatně bránili. Jinak si myslím, že jsme měli zápas herně pod kontrolou. Chyběl nám klid v koncovce. Kdybychom ho měli, tak jsme vyhráli 5:1 nebo 6:1. Třikrát jsme trefili konstrukci branky. Máme mladý tým, který je v koncovce zbrklý, jinak to byl z naší strany dobrý zápas. Musím pochválit dorostence Štefla a Rytíře, kteří hráli v sobotu celý zápas za tým U18 a dnes nám pomohli, zvláště Adam Rytíř, který vydržel celých devadesát minut. Máme dva hráče zraněné, Maty Dvořák je po operaci. Sestava byla zase jiná než v Oseku, museli jsme ji opět doplnit dorostenci.“


FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 1:1 (0:1)

Góly: 75. Blecha - 20. Kovačičín. Rozhodčí: Vychodil - Herzog, Hanes. Bez ŽK. Diváci: 100.

Táborsko B: L. Novák – Rytíř, Mácha, Škarda, Peterka – Štefl (67. Mischnik) – Radosta, M. Novák, Blecha, Veselý – Kostka. Trenér Štica.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, O. Hajný, Kuna – Kocina (75. F. Pouzar), Šindelář, R. Pouzar, Kovačičín – Vejvar (88. F. Hajný), Janák (90. Keřka). Trenér Matouš.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař