Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Oslabené Katovice vysoko prohrály, Táborsko venku znovu bere tři body. Šlágr nenabídl vůbec nic

 
sobota, 26. srpna 2017, 18:20

AKTUALIZOVÁNO - Sobotní krajský přebor měl dopoledne na programu hned tři zápasy. Už v 9 hodin rozehrála svou partii proti Včelnici Hluboká a po výsledku 3:1 bere tři body. Osek svedl zajímavou bitvu s Táborskem B, ale fotbalovější hosté nakonec i díky Marku Novákovi zvítězili. Zraněními zdecimované Katovice dostaly v J. Hradci šest branek, přitom ještě po půl hodině vedly 0:2. Odpoledne vedoucí Želeč remizovala v taháku kola v Čimelicích. Rudolfov spasil ve druhé minutě nastavení Šindelář a první gól znamenal i první vítězství nad Dačicemi. V derby nováčků z Táborska porazily Dražice domácí Sokol S. Ústí.

Sobotní výsledky 3. kola KP


TJ Hluboká n. Vlt. – TJ N. Včelnice 3:1 (2:1)

Góly: 31. Říha, 45. Adam, 53. Antoš - 5. Pacholík. Rozhodčí: Dunovský - Hoch, Koranda. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:0 (Jonáš, Lovička). Diváků: 50.

Hluboká: Brašnička – Antoš (90. Hrdý), Čermín, Legdan, Jonáš - Říha, Stráský, T. Adam (78. Procházka), Lovička (60. Valenta) -  Křiváček (81. Povišer), Tauber. Trenér František Cipro. 

N. Včelnice: Holický – Průša (46. O. Šlapanský), Blažek, L. Šlapanský, Berounský (46. Nebeský) – V. Hornát (63. M. Hornát) – Petráš, Tuček, Didek, Vaš (46. Vokuš) – Pacholík. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Antoš, Brašnička - Pacholík

Nová Včelnice se začíná v přeboru osmělovat. Po remíze s Rudolfovem sehrála opticky vyrovnanou partii na Hluboké, dokonce už v 5. minutě vedla, ale zkušenosti rozhodly ve prospěch domácích.

Ciprovo mužstvo vstoupilo do utkání nekoncentrovaně, možná soupeře lehce podcenilo, za což ho Včelnice ztrestala velmi brzy. Pacholík využil zaváhání Hluboké v rozehrávce a přízemní střelou ze střední vzdálenosti dal nováčkovi naději na další solidní výsledek – 0:1.

Ostřílení domácí se ale oklepali a po dobře sehraném signálu z přímého kopu srovnal po půlhodině hry Říha – 1:1. Ještě do změny stran přihrál Křiváček Tomáši Adamovi a ten ranou pod víko upravil poločasový stav na 2:1. Pojistku přidal v 53. minutě po pěkné kombinaci obránce Antoš – 3:1.

„Měli jsme ještě další určitě tři vyložené šance, Včelnice to několikrát vykopávala z prázdné branky. Ale určitě to nebyl jednoznačný zápas, jak by se mohlo zdát. Dobře nám zachytal Brašnička,“ shrnul zápas domácí zpravodaj František Šůna.


TJ Osek - FC MAS Táborsko B 2:3 (1:1)

Góly: 3. Říský, 81. Hoch – 28. a 88. M. Novák, 49. Peterka. Rozhodčí: Reisner - Lovětínský, Tupý. Delegát: Eibl. ŽK: 3:1 (Kuneš, Říský, Hanák - Vozihnoj). Diváků: 110. Foto: zde

Osek: Hulínko – Kuneš, Baloušek, Kroupa, Brož, – Čapek (64. Šůs), Mráz, Spišský (55. Hanák), Hoch – Hájek, Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Táborsko B: L. Novák – Peterka, Vysušil, Kmeťo, Mischnik (72. Varačka) – Štefl, Dvořák, M. Novák, Vozihnoj – Větrovský (74. Mikuláštík), Škarda. Trenér Martin Štica.

Nejlepší hráči: nikdo - M. Novák

Domácí trenér Voříšek sice po zápase nechtěl nikoho ze svých hráčů jmenovitě chválit, Osek přesto sehrál proti favorizovanému Táborsku dobrý zápas, i když rychlostně i kombinačně vyspělejší hosté měli většinu střetnutí navrch. Minimálně třeba Hochův přímák z 81. minuty stál rozhodně za to.

„Nám se je podařilo brzkým gólem překvapit, Mráz vrátil Hochův trestňák před bránu a Říský hlavou překonal Lukáše Nováka. Kdyby se hned vzápětí trefil taktéž po standardní situaci hlavičkou Baloušek, mohlo to vypadat jinak,“ řekl Jihočeskému fotbalu Jaroslav Voříšek.

Aktivní Hoch poté ještě málem nachytal brankáře Nováka vtipně zahraným přímým kopem z poloviny hřiště, hostující gólman ale stačil padáček vyrazit na roh. Domácí tak druhou branku nepřidali, Táborsko naopak získalo půdu pod nohama a od vyrovnávací branky Marka Nováka bylo lepším týmem. Táborský kanonýr se dostal do pěkné kombinace na malém prostoru a podařenou ranou k tyči z otevřené osy hřiště srovnal – 1:1.

Hned po změně stran využil rychlý kontr k vedoucí brance Táborska dorážkou do prázdné brány Jan Peterka – 1:2. Domácí by bod ze zápasu se silným protivníkem určitě brali, v 81. minutě je k němu nasměroval Jan Hoch, který přímý volný kop z možná pětadvaceti metrů zahrál precizně. Na obstřel byl gólman Novák krátký a devět minut před koncem bylo srovnáno – 2:2 (viz. foto).

„Potom ovšem přišla naprosto školácká chyba při bránění rohu, Marek Novák tam byl absolutně sám a rozhodl zápas,“ okomentoval Voříšek rozhodující moment z 88. minuty. Táborsko pak mohlo přidat ještě jednu branku, ale bleskurychlý kontr skončil střelou vysoko nad Hulínkovu svatyni. To už ale hostům tolik nevadilo, i tak venku opět zvítězili a znovu byl nejvíce vidět střelec, po dnešku už šestigólový Marek Novák.


FK J. Hradec 1910 – SK Otava Katovice 6:2 (2:2)

Góly: 33. Votava, 39. Beránek, 60. Chalupský, 65. Toman, 73. Kučera, 85. Princ – 21. Požárek, 23. Kagui. Rozhodčí: Herzog - Krauskopf, Mach. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:3 (Votava – Hajdušek, Uher, Neužil). Diváků: 130.

J. Hradec: Hejníček – Völfel, Blažek, T. Šenkýř – Kučera, Koutný, Beránek, Mareš (83. Princ) – Votava (75. Víteček), Chalupský (79. Králíček), Toman. Trenér Marek Černoch.

Katovice: Švehla – Váchal (46. Neužil, 77. Hrubý), Schánělec, Hajdušek, Horejš – Hromíř, Miklas, Kagui, Matas – Uher, Požárek. Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Koutný, T. Šenkýř - Švehla

Katovice mají problém vůbec poslepovat základní jedenáctku, do Jindřichova Hradce tak vyrazily třeba bez špílmachra Repy a s podporou hráčů z béčka. Oslabený mančaft sice vedl 0:2 a vzápětí nastřelil tyč, jenže domácí dokázali ještě do půle srovnat, a pak už hosté protihru neměli.

„Celkem se nám, myslím, dařilo vnutit soupeři naši hru, ale Katovice vyrážely k velmi nebezpečným brejkům. Z nich taky daly obě branky a potom ještě za Hejníčkem zvonila tyčka. To už by byl velký problém,“ zhodnotil úvod duelu trenér Hradce Marek Černoch. Na trefy Požárka a Kaguie ale domácí dokázali ještě do poločasového hvizdu reagovat, nejprve se v 33. minutě prosadil jeden ze tří hradeckých forvardů Filip Votava a šest minut nato srovnal kapitán Tomáš Beránek.

Druhé dějství už bylo jasně v režii Jindřichohradeckých. Vítěznou branku dal v 60. minutě Jiří Chalupský, který se na středu hřiště uvolnil a jeho střelu za Švehlova záda ještě tečoval jeden z hostujících beků – 3:2.

Kouč Černoch může mít po dnešku radost taky z toho, že se konečně prosadil Martin Toman, předsezónní posila z Dačic. Jeho výstavní volej z dvaceti metrů domácí uklidnil, v 65. minutě to totiž bylo 4:2 a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se hosté ještě zmohli na zvrat. Ofenzivně laděný Hradec naopak přidal Kučerou a Princem ještě dvě branky a debakl byl na světě.


SK SIKO Čimelice – Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Klátil - Tupý, Krauskopf. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Káš – Holub, Šváb). Diváků: 300.

Čimelice: Slavík – Řezáč, Bednařík, Listopad, Viták – T. Zelenka, Říha, Nosek (81. Franěk), Nekl (69. Suchan) – Káš, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Želeč: Blažek - Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (46. Bosnyak) - Fiala, Holub, Kloc (80. Šindelář), Šváb (88. Froněk) – Brůžek (78. Stránský), Novotný. Trenér Roman Lukáč. 

Nejlepší hráči: Hegenbart, Slavík – Brůžek, Blažek

Do Čimelic se na šlágr třetího kola sešla rekordní návštěva. Tři stovky diváků by ale možná udělaly lépe, kdyby místo na fotbal šly na výstavu květin, která se v těchto dnes v obci koná.

„Zápas nepřinesl žádné branky, dokonce jsem neregistroval ani jakoukoli šanci. Vyrovnaný duel, ve kterém toho mnoho k vidění nebylo,“ hlásil redakci z místa dění čimelický zpravodaj Josef Ťupa.

Gólmany držely v permanenci pouze standardní situace, Slavík i Blažek si s nimi ale vždy bez problémů poradili. Kvalitně fungující defenzivy nepřipustily větší rozruch před jakoukoli z branek.

Želeč i Čimelice jsou tak po vzájemném duelu stále bez porážky, hostující brankář Martin Blažek dokonce už 270 minut neinkasoval.


SK Rudolfov – Centropen Dačice 1:0 (0:0)

Gól: 90. (+2) Šindelář. Rozhodčí: Krčín - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (R. Pouzar – Točík, Pudil). Diváků: 90.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Kuna, Hajný, Pexa – Kocina (73. Novotný), Šindelář, R. Pouzar, Kovačičín – Baščevan (58. Fr. Pouzar), L. Janák. Trenér Otakar Matouš.

Dačice: Zejda – Mašát, Kněžínek, Vacuška, Nosek – Šimánek, Jindra (84. Pudil), Celý (46. Křivánek), Točík, M. Janák (89. Máša) - Smejkal. Trenér Roman Bujdák.

Nejlepší hráči: Hajný, R. Pouzar – Zejda

Domácí doposud zaostávali za výkony z minulé sezony a hlavně je trápila špatná produktivita. Na jejich střeleckém kontě zářila nezvyklá nula. Ta je sice prováděla i celým utkáním s Dačicemi, ale nakonec ji konečně v poslední možné chvilce se štěstím přece jenom vymázli.

Ostatně při množství šancí, které si během střetnutí vytvořili, by to byl obrovský hřích aspoň jednu nevyužít. Rudolfov zahájil tlakem, který potom trval celých devadesát minut. Vyráběli si jednu příležitost za druhou, ale v cestě k úspěchu jim stál skvělý dačický gólman Zejda.

Hned v začátku pálil Kovačičín nad břevno, Zejda nepustil za svá záda ani pokusy Baščevana, Kovačičína, neuspěl ani Šindelář či Kocina. Hosté Teringla ohrozili napřímo snad jenom po půlhodině hry. Na gól tedy fanoušci čekali marně. Stejný obraz hry nabídli hráči obou týmů i po přestávce. Domácí měli balon častěji na svých kopačkách a Zejda měl plné rukavice práce. Nepřekvapil ho Baščevan hned těsně po pauze. Poté ale musel opustit hřiště, protože si poranil rameno.

Gól pořád visel ve vzduchu, ale ne a ne přijít. Už hrozil další zápas bez vstřelené branky, ale paní Štěstěna se nakonec nad utrápenými rudolfovskými fotbalisty slitovala a ukázala jim vlídnější tvář. Po uplynutí regulérního času se k míči dostal neúnavný Radim Pouzar. Našel Jana Šindeláře a snad od jeho zad se míč odrazil za záda nešťastného brankáře Zejdy. „Musím přiznat, že jsme měli štěstí, když jsme dali gól v posledních chvilkách. Ale na druhou stranu jsme za vítězstvím šli celý zápas. Šancí jsme měli přehršel, nakonec jsme využili jenom jedinou. Snad jsme konečně zlomili prokletí, které nás provázelo od začátku sezony,“ oddechl si rudolfovský trenér Otakar Matouš.


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Dražice 2:3 (0:1)

Góly: 73. Hoffmann, 76. Škarda – 15. a 62. Kromka, 89. Fořt. Rozhodčí: Jarolím – Peterka, Mach. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Löffler, Peltán, Podroužek – Veselý, Hořejší, Kromka, Fořt). Diváků: 300. Foto: zde

S. Ústí: Plachý – Bartáček (79. Doubek), Sazma, Brůžek, Podroužek (89. Žilinčík) – Löffler (46. Škarda), Hoffmann, Peltán, Novotný – Sokolt (53. Irsa), Neruda (51. Hladík). Trenér Stanislav Mansfeld.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Fořt, Hořejší – Vlašín, D. Štecher (80. Sedlák), Veselý, P. Novotný – Stuchlík (90. J. Štecher), Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Podroužek, Hoffmann – Kromka

Sokol měl před sebou další domácí okresní derby. Na hřišti Za řekou hostil po béčku Táborska (2:6) Dražice a v utkání dvou loňských účastníků I. A třídy si odvezli tři body šťastnější hosté. „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů, jemuž by více slušela remíza,“ uvedl sezimoústecký zpravodaj Pavel Prášek.

Sokolové v týdnu nezaháleli a kádr posílili o tři nové hráče. Ofenzívu vyztužil matador Michal Sokolt (44), jenž už chtěl končit s kariérou, ze Soběslavi přišli záložník Jiří Peltán (35) a na hrot benjamínek Lukáš Neruda (18). Nové tváře se také objevily v základní jedenáctce. „Všichni byli na hřišti znát,“ poznamenal k posilám Prášek.

První poločas patřil hostům z Dražic. Byli lepší, podnikali nebezpečné průniky, hrozili centry do šestnáctky a vytvořili si několik šancí. Kapitán a střelec Jan Kromka se pohříchu prosadil jen jednou. Po přestávce už se hrálo podle taktovky domácích, ale po hodině hry se po jednom z odkopů dražické obrany zmocnil míče opět Jan Kromka (na snímku) a zvýšil již na 0:2. Domácí se dál hnali dopředu a jejich tlak vyústil v zasloužené vyrovnání. Během tří minut skórovali Václav Hoffmann a střídající Václav Škarda a začínalo se odznovu. 

Sezimoústečtí vycítili možnost otočit skóre, hostům docházely síly. Velkou šanci měl na kopačce Hoffmann, ale zakončoval vedle. Když už se zdálo, že derby okresních rivalů směřuje k spravedlivé dělbě bodů, udeřily zkušenější Dražice. Centr z levé strany propadl před Plachého brankou až k Radku Fořtovi, který nekompromisně napálil odražený míč přímo do šibenice. V hostujícím táboře propukla radost, v domácím zase velké zklamání. První bod v kraji měl Sokol na dosah.


Nedělní Ondrášovka krajský přebor

10:30 Jiskra Třeboň - FK Olešník, 17:00 FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín

Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Jan Škrle, Ján Honza